За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 46 701
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Може ли да ми предложите изпитана рецепта за сурови бонбони? Благодаря.
https://www.-spam303-.com/2019/02/blog-post_6.html?fbclid=IwAR3h … SkIzPfv-lA_XUeU74

# 91
  • Пловдив
Нямам тенджера под налягане и варя сухия боб в обикновена, разбира се, накиснат от предната вечер. Доста време го варя и накрая пак не е сварен хубаво. Как да го варя още във времето, като сосът му съвсем се сгъстява и няма да остане от него в тенджерата,  а ако доливам вода, предполагам ще развали вкуса?

# 92
Боб се долива.

# 93
  • Русе
Нямам тенджера под налягане и варя сухия боб в обикновена, разбира се, накиснат от предната вечер. Доста време го варя и накрая пак не е сварен хубаво. Как да го варя още във времето, като сосът му съвсем се сгъстява и няма да остане от него в тенджерата,  а ако доливам вода, предполагам ще развали вкуса?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post.html

# 94
  • София
Направих сладкиш с царевично брашно, но имам усещането, че не "бухва" много във формата за печене. Дали е от брашното или пък съм направила рядко тестото?

Рецептата

# 95
Линцеровите сладки на Наталина подходящи ли са за декориране с фондан?

# 96
  • София
Направих сладкиш с царевично брашно, но имам усещането, че не "бухва" много във формата за печене. Дали е от брашното или пък съм направила рядко тестото?

Рецептата

Може и да е рядко тестото. Но и да не е, когато има царевично брашно, кексът съвсем няма да се надигне, както обикновения.

# 97
  • София
Скрит текст:

Рецептата

Може и да е рядко тестото. Но и да не е, когато има царевично брашно, кексът съвсем няма да се надигне, както обикновения.
Мерси! Резултатът е доста добър, ще се изяде. За друг път ще го имам предвид.

# 98
Линцеровите сладки на Наталина подходящи ли са за декориране с фондан?

Да

# 99

От баба знам, че на боб се долива винаги студена вода /не хладка/. Аз лично не го кисна, а го кипвам веднъж и първата вода изхвърлям. След това си слагам водата, лука и т.н.  С доливането на студена вода се сварявал по-бързо. В горния линк се препоръчва доливането с гореща вода, но в един от коментарите се споделяше моето мнение - студена Simple Smile

# 100
Мнението е на Весела, която познавам и лично, както и много от манджите и не бих и се доверила никога. Не топла, а вряла вода, за да не се прекъсва процеса на готвене

# 101
  • Русе
Скрит текст:
Нямам тенджера под налягане и варя сухия боб в обикновена, разбира се, накиснат от предната вечер. Доста време го варя и накрая пак не е сварен хубаво. Как да го варя още във времето, като сосът му съвсем се сгъстява и няма да остане от него в тенджерата,  а ако доливам вода, предполагам ще развали вкуса?

От баба знам, че на боб се долива винаги студена вода /не хладка/. Аз лично не го кисна, а го кипвам веднъж и първата вода изхвърлям. След това си слагам водата, лука и т.н.  С доливането на студена вода се сварявал по-бързо. В горния линк се препоръчва доливането с гореща вода, но в един от коментарите се споделяше моето мнение - студена Simple Smile

Вие лично с каква вода го доливате, ако се наложи? Гореща или студена? Споделете личен опит. За да се свари бобът добре и бързо е за предпочитане да се накисне и набъбне. Първата вода се изхвърля за да не става много тежичко на корема. Simple Smile  Аз понякога и два пъти го кипвам.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 08:23 от i_peych

# 102
Моля за съвет, относно готвене на чистена риба хек. Изчетох всички рецепти тук, но за съжаление нямам бяло вино, гъби, майонеза и домати, както и подправки за риба. Рибата трябва бързо да я приготвя, иначе ще трябва да хвърлям ( без време размразена Sad ) рибена супа и панирана са аут от евентуалните възможности, тъй като едното не се яде, а за панировката нямам всички съставки Sad
П.с. имам повечето сухи подправки, заквасена сметана, дом. пюре, чесън, моркови, една консерва с мариновани гъби ( която обаче не включвам, тъй като преди време като хапнах от такава, коремчето ми пострада, и сега се отнасям с подозрение към втората бройка Sad )
П.с. Забравих да попитам - имам и една кълцаница, понеже за първи път имам такова чудо в хладилника, как да я приготвя? По възможност с рецепта, която да изтрайва без хладилник по-дълго Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 07:54 от Анонимен

# 103
Дайте хубава рецепта за желирана пача моля

# 104

Общи условия

Активация на акаунт