За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 47 156
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
    7 яйца(Ако яйцата са по големи, може и само 6).
    1 ½ ч.ч захар
    1 ½ ч.ч брашно
    3 с.л. олио
    5 с.л. вода
    Настъргана кора на лимон, или портокал, аз слагам и от двете, както и лавандулки понякога, и една ванилия. Рецептата не е моя, някъде съм я записала, но съм я правила 2-3 пъти и се получава винаги. Само дето трябва наистина да бъркаш с миксера докато всичко се разтопи добре, за да бухне кекса, понеже в него няма набухватели.
Не ми е от най-любимите, но става хубав- майка ми го обича, и го правя най-често за нея, когато е тук.

# 466
Имате ли изпробвана рецепта за кекс или сладкиш с много малко мазнина (може и без мазнина)?

Морковена торта на labrex-няма мазнина,много е вкусна (не съм правила,но съм я яла-дадох рецептата на мама като имаше много моркови)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg24978424#msg24978424

За крем карамела нямам възможност за домашно прясно мляко-яйцата са ми домашни,но мляко няма от къде.Купуваме пълномаслено Верея или Мегле,някой ако знае по-добра марка,Моля да каже.

# 467
По отношение на бутер тестото ,с масло не съм виждала,всичко е с маргарин  Confused

Даже само с по-евтиното - палмово. Или смес от рапично, памуково и не знам си още какви растителни...

# 468
  • София
Имате ли изпробвана рецепта за кекс или сладкиш с много малко мазнина (може и без мазнина)?

Кексчета без бяло брашно, захар, мазнина и мляко

Торта *Ден и нощ*

# 469
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_960.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_24.html

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 13:30 от i_peych

# 470
  • Г. О.
Благодаря ви за споделените рецепти. Ще ги карам по ред, щом са от вас, сигурна съм, че ще са сполучливи. Лек ден:)

# 471

Едно предложение: ТОРТА С МОРКОВИ (без мазнина) Сметанката като крем не е задължителна, става и с някакво сладко и като кекс/сладкиш просто.

Сега видях, че вече е дадена, lady_gothicFlowers Hibiscus

# 472
Какво мога да сготвя със свински флейки от бут? Нямам грам идеи Sad

# 473
  • На ръба..
Аз пък още чакам ножчето за блендера, днес ми заявиха, че ще дойде чак края на месеца. Искам да направя чийзкейк с бисквити, но как да натроша бисквитите с точилка в торба освен, други идеи?

# 474
Аз пък още чакам ножчето за блендера, днес ми заявиха, че ще дойде чак края на месеца. Искам да направя чийзкейк с бисквити, но как да натроша бисквитите с точилка в торба освен, други идеи?

Ми да - в найлонов плик и отгоре с чук Grinning

# 475

в хаванче.

# 476
Когато правя "сладък салам",слагам бисквитите в голяма купа и ги троша с "чукалото на хаванчето".Друг вариант,ако ти е голяма точилката,вместо нея с (измито и подсушено)стъклено шише.

# 477
Ако в някоя рецепта ми е важно млякото да е качествено винаги взимам Хармоника.

# 478

# 479
  • София
Панирани - брашно, яйце, галета, яйце. Или в бирена паста.
Каварма с лук, чушки, домати, гъби

Само не зная дали бутът не става жилав

Общи условия

Активация на акаунт