За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 46 466
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 8 422
Свинските уши не ги пържа, а пека на скара. Рецептата е на Пепчо, в блога ѝ (Храна за мойте канибали). Препоръчвам! Peace

Спагетите варя в подсолена вода, кипяща. На 100 гр паста, 1 литър вода, 1 лъж. сол, варя 7-8 минути. Не изплаквам, слагам я в соса, още минута, две на котлона и сервирам. Дори и да остане и да я претопля, не се слепва. Ползвам най-често спагети от Лидл, Дерони, Стела, май така беше името, Барила. Peace

# 586
  • в тристайна гарсониера :)
  • Мнения: 208
И аз купувам горе - долу същите марки спагети, но определено ги варя в много малко вода. Явно там е проблемът!

https://otgovora.com/%d0%b1%d0%be%d0%b6%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2% … U4onKp2yB-GONZVL4
Някой дали е правил този сладкиш? В продуктите няма бакпулвер, после се появява ( какво количество е ), не мога да разбера и продуктите за заливката отделно ли са или от общите?!

# 587
  • Мнения: 22 867
И аз купувам горе - долу същите марки спагети, но определено ги варя в много малко вода. Явно там е проблемът!

https://otgovora.com/%d0%b1%d0%be%d0%b6%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2% … U4onKp2yB-GONZVL4
Някой дали е правил този сладкиш? В продуктите няма бакпулвер, после се появява ( какво количество е ), не мога да разбера и продуктите за заливката отделно ли са или от общите?!

Bambulka, нямам време, погледни не е ли същата рецепта? Тая на Марчева поне е сигурно, че ще се получи.

# 588
  • Мнения: 1 467
Имам пакет оризово брашно, какво да приготвя с него?

# 589
  • Мнения: 62
Здравейте,подариха ни тенджера под налягане. Никога не съм готвила в такъв тип тенджера,знам че всичко става по бързо в нея. Какво е вашето мнение за тях? Чувала съм,че са опасни,но пък всичко се готви бързо в нея.

# 590
  • Мнения: 902
Имам пакет оризово брашно, какво да приготвя с него?

Ирански сладки с оризово брашно, правих ги вече няколко пъти: от една съфорумка.
https://recepti.rozali.com/sladki/iranski-orizovi-biskviti.html

# 591
  • София
  • Мнения: 20 725
Здравейте,подариха ни тенджера под налягане. Никога не съм готвила в такъв тип тенджера,знам че всичко става по бързо в нея. Какво е вашето мнение за тях? Чувала съм,че са опасни,но пък всичко се готви бързо в нея.
Опасни - ако я забравиш на силен огън. Аз готвя 20 години в една, която дори се налага да дозапушвам, защото поради моята разсеяност изби предпазната мембрана.
Майка ми е готвила с нтакава поне 30 години (откак се помня, може и преди това), докато не се разпадна уплътнението.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 15:56 от Cuckoo

# 592
  • Мнения: 902
Здравейте,подариха ни тенджера под налягане. Никога не съм готвила в такъв тип тенджера,знам че всичко става по бързо в нея. Какво е вашето мнение за тях? Чувала съм,че са опасни,но пък всичко се готви бързо в нея.



Дай я на мен, мен не ме е страх от нея !  LaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
Шегувам се. За някои ястия си е привилегия!

# 593
# 594
  • Мнения: 1 953
Ама откъде карфиол, няма?! Сега, ако дадеш рецепта и с какво да го заменим Grinning.

# 595
  • София
  • Мнения: 12 685
Ама откъде карфиол, няма?! Сега, ако дадеш рецепта и с какво да го заменим Grinning.

Можеш да използваш замразен карфиол, а можеш и да го замениш с броколи или комбинация от двете.

# 596
  • Sofia
  • Мнения: 29 094
По-вкусна става с настъргана глава целина.

# 597
  • Мнения: 896
Здравейте,подариха ни тенджера под налягане. Никога не съм готвила в такъв тип тенджера,знам че всичко става по бързо в нея. Какво е вашето мнение за тях? Чувала съм,че са опасни,но пък всичко се готви бързо в нея.
Аз я ползвам само за боб и телешко. Стават за 45 мин.

# 598
  • у нас
  • Мнения: 1 894
Тенджера под налягане ползвам от години. Основно за телешко шкембе-1ч,крачета 40 мин, ушенца 20 мин, телешко месо 1ч, домашна кокошка 1ч(вече нямам Sad...), също и за боб 40 мин. За описаното време всичко става мозък. Не си заменям тенджерката Simple Smile

# 599
  • Мнения: 9 453
Пенсионирала съм я от преди 24 години Предпочитам бавното готвене, вместо да шокирам месото с бързо готвене

Общи условия

Активация на акаунт