Искам да кажа ... (155) през февруари 2019

• 143 850
  • 2 576
  •   1
Отговори
# 120
  • Mediterraneo
Аз ни в клин, ни в ръкав, ще ви дам още една сполучлива рецепта за сладичко. Дя знаете, само се чудя какво да изпека, че и ям после! Като търкулна лелин златен да спи спедобеден сън, ме засърбяват ръцете. Днес направих пай с ябълки и круши. Ами вълшебна работа( умря циганката)!
Тестото се прави от 200 г меко масло, 300 г брашно, 100 г захар; като стане на трохи, се добавят 100 мл топла водичка. Замесва се меко тесто и се оставя за 20- 30 минути в хладилника.
За плънката- 2 ябълки и 2 круши се почистват и нарязват на кубчета. Карамелизират се 5 с.л. кафява захар с малко масло и се добавят плодовете до омекване. Изцеждат се от сока и се смесват с 2 ч.ч. счукани орехи и малко галета.
От тестото се застила тава за пай и се надупчва с вилица да не се надига. Запича се, слага се плънката и от останалото тесто се запечатва с ленти. Откъм външен вид не ми се получи, че не си прецених тестото за лентичките, но за вкуса гарантирам!
Пп- опитах да кача снимка, не успявам от телефона, съжалявам.

# 121
Добро утро. Пия кафе и закусвам торта порецепта на детето. Голям бъркоч, ама той си я харесва.
Хубав и усмихнат ден!

# 122
  • югозапад, под "Марков камък"
Добро утро!
Пия едно кафе с вас и отивам да будя детето за олимпиадата. Гадно е да се става рано в събота.

Ако не се лъжа, Лили днес има РД, тъй че Честит празник, Лиляна!

# 123
  • София
Добро и от мен.
съни, мислех, че съм единствената, която кукна в събота в 6:30 ч., но ти вече си и хапнала Grinning
А ето и никитка. Успех на детето. Каква олимпиада има днес?
Нещо не съм добре със съня. Трябва да взимам някакви мерки.

# 124
  • sofia
Бъни, аз пък съм добре със съня, ама половинката отиде на работа и аз се будя той като се размърда.
Пуснах пералня и легнах пак, ама няма да спя. Трябва да измисля манджорното за днес и утре.

Ники, успех на детето!

# 125
Ники, успех на детето.
Аз пия пак хапчета за сън, но пак нямам резултата, който искам.

# 126
  • София
Лили, честита да си. Здрава, щастлива и много обичана!:rose:
веси, мусака или пълнени чушки.
съни, аз само мелатонин съм пила, но не ми действа и ми вреди на стомаха.

# 127
Добро утро!

Лиляна, честит рожден ден! Да си много здрава. Много да те радват и ценят домашните, никак да те ядосват служебните!

Никитка, успех на детето!

Днес при нас май пак се задава пролетен ден. То и вчера беше, но аз грам не можах да му се нарадвам, заради тежката простотия в офиса. Но днес ще си отида да си видя къщичката, ще кафепием с кифлите на теферич. После съм на фризьор, а следобед може да награбя кифтето и да направим една голяяяма разходка.

# 128
Честита да си, Лили! Здраве и успехи.
При нас е 0 градуса, дават го да стане 13, ама не ми е пролетно никак със студа сутрин.

# 129
Добро утро!
И аз кафепия и след малко ставам да им направя на домашните едни палачинки. Мислим и ние да бягаме пак на вилата. Да видя дали са ми наизлезли нарцисите и зюмбюлите тази година или се крият още.  
Честит рожден ден, Лиляна!  Пожелавам ти здраве, щастие, късмет, любов и много радостни мигове Hug

# 130
Добро утро,
Честита да си Лиляна, жива и здрава.
Днес трябва да изпера хиляди перални после сушилни и да сготвя нещо. Надявам се да успея и да излезем. Времето се очертава да е хубаво, та мисля да го оползотворим качествено.

Хубав ден.

# 131
  • някъде ... тук ...
Лили, здрава да си!

И ние изчезваме на село

# 132
  • гр.София
Добро утро!
Лили, честит рожден ден! Бъди жива и здрава ❤️
Още пия кафенце и мисля какво да сготвя на хуните в нас, да свършва тая ваканция, че не мога да им смогна 😊
Иначе и аз ще се фризирам за довечера, мисля да си резна още малко чертата, че ми е до раменете станала. Мъжът ми пак ще кажа, че съм като гъба 😂
Хубав ден от мен 🤗

# 133
  • Ямбол
Добро утро.

Сърдечно ви благодаря за честитките и пожеланията.
Рано станах и аз, като за 43 Wink
 Слънчево и приятно обещава да е днес, също като мен Nature Star2

Въртя се като муха без глава. Ще им приготвя закуска на децата и после изчезваме с малката на разходка.
Днес само с домашните ще празнувам, а другата седмица с приятели, че тогава е и мъжът ми рожденик.

Хубави почивни дни.

# 134

Иначе и аз ще се фризирам за довечера, мисля да си резна още малко чертата, че ми е до раменете станала. Мъжът ми пак ще кажа, че съм като гъба 😂

И аз така ще се подстригвам Grinning Да има късмета някой да ми каже, че съм като гъба Grinning

Общи условия

Активация на акаунт