Искам да кажа ... (155) през февруари 2019

• 143 878
  • 2 576
  •   1
Отговори
# 2 445
  • София
Бог да ги прости, Куркума! Винаги описваш хората така, че някак виждам най-добрите им страни Simple Smile Ако се гътна преждевременно, не дай Боже, ще напишеш ли нещо хубаво и за мен Hug

# 2 446
  • Пазете Гор
Куркума, някъде бях чула, че вишнапа не се реже ... 

Абе и за вишнапа, и за вишните, и за черешите и за сливите така се чува, но не е съвсем вярно. Разбира се, резитбите им са много по-слаби, отколкото при семковите, но все пак се ограничават и оформят. Ако не се режат, след 5-10 години се изстрелват във височина и тогава само скорците ядат череши. Файда от 12-15 метрова череша няма никаква, освен ако не си я гледа човек, че да си избичи дюшеме или паркет.

Преди много време правихме апартамента на някакъв руски бандит с подове и детайли от масивна дива череша. Красиво стана, имам предвид подовете. Инак бандита го застреляха малко преди да се нанесе.

За тебе съм готов на какви ли не скверни дела, Белинде, та какво остава за една епитафия, само собой, както казват руснаците. Ама викам да не ми даваш фронт за тая работа. Сетих се за един нещастник, някакъв съветски поет, дето по сталиново време написал стихове за Ленин и ги прочел на някаква годишнина от смъртта на болшвишкия вожд. Много го похвалили, той се разчувствал и изтърсил; " А когато умре другарят Сталин, още по-хубави стихове ще напиша!". Нямало как, разстреляли го.
Между другото, понякога ми се случва да чакам Годо в разни опустели села, и си убивам времето, като чета таблата им за некролози. Нкъде има специални дъски, другаде импровизрат по навеси на спирки и стени на кметства. Никого не познавам, разбира се, повече изучавам "литературната" част. То си е траурен кич, но има си и географски специфики. В някои области пишат в петостъпен ямб, другаде са по лаконични, а съм попадал и на хайку.

# 2 447
  • на Мелмак
Гледахме Зелената книга.
Хареса ни Grinning

Куркума и вижда и показва хубавото навсякъде около нас! И майсторски го поднася!

# 2 448
  • София

Абе и за вишнапа, и за вишните, и за черешите и за сливите така се чува, но не е съвсем вярно. Разбира се, резитбите им са много по-слаби, отколкото при семковите, но все пак се ограничават и оформят. Ако не се режат, след 5-10 години се изстрелват във височина и тогава само скорците ядат череши. Файда от 12-15 метрова череша няма никаква, освен ако не си я гледа човек, че да си избичи дюшеме или паркет.

Eми, казвай ги тия работи по-рано ...  ей сега разбрах защо нашият вишнап стана недостижим, само се облизваме от някой и друг по нисък клон, а най-хубавите вишнички се реят в небето  Rage

# 2 449
  • София
Куркума, да им е светло на душите на твоите комшии!

Аз съм емоционална тази вечер! Преди 14г. по това време бях туко що родила! Гледах я малката мушмулка и се питах "Боже, каква ли ще стане?", а днес я гледам и си казвам "Боже, каква стана!". Много бързо порасна! Само се моля да е здрава и да вземе да си насочи ината към нещо смислено! Дано има шанса да срещне добри приятели по пътя си и да е щастлива! Тайно си пожелавам и да има късмет, за да ѝ се случват нещата с лекота! Пийте по едно /може и да не е малко/ за нейно здраве и благоденствие!

# 2 450
  • Бургас
Добър вечер ли... Добро утро ли....?
Май е,, Лека нощ,,!
Или поне за мен, отивам да нанкам....
Спи ми се много!

# 2 451
Джуджанка, много здраве и късмет за твоята рожденичка! Весел празник!

Денят ще е ужасно дълъг, с това ранно ставане. Хубав ден на всички!

# 2 452
  • На брега на реката
Добро утро,

Добре съм, Фонсе. Благодаря, че ме мислиш. Уча за изпити, ходя на фитнес /опитвам се да отслабна  Mr. Green/, правя курсови работи и затова не се разписвам, че то докато прочета и не мога да се включа актуално.

Чета, че Хър е яла  3 яйца и 2 кюфтета - черни, викам си, бре кво е това дет го е яла, а то били кафета. Ама така е, като чета още сънена. Grinning

Джуджанка, да ти е здрава, щастлива, успешна и късметлийка, госпожицата! newsm59

Хубав ден на всички!

# 2 453
Добро утро!

Джуджанка, честита да ти е рожденичката! ❤

Хърче, май са по-добре нещата, ще видим док какво ще каже утре. Дано да размина рязането.

Хубав ден, банда!

# 2 454
  • на Мелмак
Добро утро!

Джуджанка, честита ти госпожица, много късмет, здраве и само хубави неща Flowers HibiscusBirthdayTada

Али, дано!

# 2 455
Добро утро!  Честит рожден ден на детенцето на Джуджанка! Жива и здрава да бъде Hug
Прочетох ви, че вчера нямах време, но май почти нищо не запомних Grinning
Освен да стискам палци, на който има нужда и да пожелая болните бързо да оздравяват Hug
Поставила съм си за цел от днес и аз да пробвам до вляза в един хранителен режим, но не знам ще успея ли да устискам положението, че ламята за храна в мен все е гладна и нервна....и те можем да се разберем на тази тема...та да видим.
Хубав ден ви пожелавам Hug

# 2 456
  • Бургас
Добро утро!

Джуджанка, да ти е честита госпожицата! Здрава и разумна да е!

Днес по програма имам един контролен преглед и поне епизод от сериала; другото е кот дойде.

Хубав ден на всички ви!

# 2 457
Джуджанка, честита рожденичка Simple Smile Да е здрава, щастлива и с много късмет.

Али, дано проблемът се реши възможно най-леко и без рязане.

# 2 458
Добро утро.
Джуджанка, да е здрава и щастлива рожденичката ти.

# 2 459
  • София
Дюбрутру Hug

Рано ранихме, както се види!

Честити да сте, Джудж Hug Бързо растат, верно е.

На два пъти тази сутрин щях да си изплюя кафето то смях - първия път с онзи горкит, дето нямало как - разстреляли го и после с кюфтетата на Бубето. Кафето, Бубе, щях да си изплюя, ка-фе-то! Joy

Общи условия

Активация на акаунт