Хомосексуални котки?

• 6 198
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
Пробвай вътре да сложиш топла кърпа, котешка трева, котешки лакомства. Въпросът е да си сигурна, че той ще се намести там, а не някой от другите котараци. Имай предвид, че дори да свикне да взлиза в нея пак може да буйства щом го затворите. Приготви си одеалце, с което да завиеш клетката, за да е тъмно. Така котаракът ще е по-спокоен докато го транспортирате.

# 16
Сложих от пръчиците на ДМ в клетката, че имам само тях, малцова и витаминна паста, само малките котки влизат в клетката. За тъмното не се бях сетила, но наистина в клиниката им мятаха отгоре на клетките чаршаф, за да се успокояват, явно им помага.

Котето в интерес на истината е по-едрото и по-дебелото от двете малки мъжки котета и е много гальовно. Ходи и се бута на всички в заграждението да се гали и като цяло всички преди разгонването си живееха много хармонично. Ако го вкарам при домашните котки, те ще го бият, защото са агресивни към чужди котки, затова не го изкарвам. Нямам кандидат, който да го приюти.

# 17
Гледала съм достатъчно котки  и знам,че големите мъжки прогонват младите от територията, това са им бъдещи съперници.Така както описваш ситуацията, младите няма къде да избягат и търпят постоянен тормоз.Ще бъдат преследвани и бити нон стоп.Дори и да ги кастрираш, те пак се мразят и никоя от тях не иска да е там, въпреки храната. Знам, че няма да ме чуеш, но котките не са крави или овце, да живеят затворени в заграждения и клетки.На практика твоите са затворници и се държат като такива заради ненормалните условия.Но щом на теб това ти харесва, никой не може да те спре, нали?Тази твоя "милост" ги кара да издевателстват една над друга и ти търсиш решение в кастрацията?Разбирам, че така ги пазиш от отровителя-съсед, обаче си помисли какво им причиняваш на тези волни същества и искаш ли да си на тяхно място.

# 18
Мислила съм много, но след няколко безследно изчезнали и след като намерихме едно, което умря с пробит бял дроб от невъзможност да диша и изкараха при аутопсията от него осколки и казаха, че е хапано до смърт от куче, след като е ранено целенасочено с ловна пушка, за да не може да избяга от кучето, решихме, че трябва да ги защитим. Няколкостотин квадрата заграждение, с дървета за катерене и възможност за прибиране в къщичка се оказа, че доста им харесва, макар и условията да не са лъскави, са редовно хранени, имат къде да играят, да ровят и да се крият от студ, дъжд и сняг. Дори и големият котарак, който, преди да го приберем в заграждението, е липсвал със седмици, не иска да излиза от заграждението. Чака си с нетърпение 2 дневно храната. А почти всички котки в заграждението са на възраст под годинка и наистина не е имало конфликти между тях. Малките се гушат да спят при големите.
 Свързали сме се с една организация за осиновяване на по-малките най-вече. Разбира се, едно от условията е осиновителите да не им осигуряват прекалено волен живот като достъп до необезопасени тераси и прозорци на апартаменти, достъп до улици и опасни съседи. Грижим се и за още 2 групи котки, като групирането им поотделно е именно по признак да се понасят и да се разбират едно с друго.

# 19
  • Тра-ла-ла
Ако наистина има физическо изнасилване, а не само клатене....не знам дали е възможно да се получи нараняване на ректума и частичното му изпадане. Отделно може да се докара много жестока рана на врата от хапане.

# 20
Няма следи, всяка сутрин като ходя да ги храня, оглеждам котето. То дори ходи се бута в големия котарак да се гали, не изглежда да го запомня с лошо. Видях, че и другото мъжко коте се опитват, както и едно от женските, което е кастрирано, без изобщо някога да се е разгонвало, че да има някакви остатъчни хормони, но като им се качат, те започват да ходят и да ги влачат на гърбовете си, като накрая се обръщат под тях и се съпротивляват, докато онова си стои кротко и гледа тъпо.

# 21
  • София
Нашият котарак е кастриран преди 1 месец, а още има полов нагон, снощи "онождаше" пластмасова бутилка от газирана вода, върху която сме нанизали розовата рошава  микрофибърна ръкавица (тази, която ползваме за боричкане).

# 22
Моят е кастриран преди 7 години, но редовно си клати едно пухкаво одеяло. Добре, че не се е сетил, че съжителства с дама. Не че тя ще се даде... Grinning

# 23
  • Тра-ла-ла
2 мъжки и 1 женско - кастрирани....никога не са клатили предмети и другарчетата. А не са в кой знае колко добри отношения, не е като да няма опити за доминиране. Не знам има ли значение кога са кастрирани. Моите не съм ги чакала да минат 1во разгонване

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 14:56 от Джулая

# 24
  • София
Моят го кастрирахме на 5 м.

# 25
  • Sofia
Нашият котарак е кастриран преди 1 месец, а още има полов нагон,
По принцип трябва да мине известно време (повече от месец) докато се изчисти от хормоните.

# 26
Няма следи, всяка сутрин като ходя да ги храня, оглеждам котето. То дори ходи се бута в големия котарак да се гали, не изглежда да го запомня с лошо.

Тълкуваш погрешно поведението им, разсъждаваш не от тяхна гледна точка.Какво трябва да се случи, за да ги разделиш?Те не могат да ти кажат, че ги мъчиш така.Защо им го причиняваш и до кога?И защо изобщо я пусна тази тема, щом не искаш нищо в себе си да промениш- да се оплакваш или да се похвалиш?Отново ти казвам помисли си дали искаш да си на тяхното място.

# 27
Няма как да ги разделя повече от това за момента. Реално разполагат в момента с половин декар площ за 10 котки и мисля, че нормите за минимална площ за живеене на хора и котки са по-ниски от това. Едно от котетата се зарази от панлевкопения при посещение в клиниката и още не е изтекъл карантинният период, след който може да използвам за котки мястото, където беше отделено. Това, което съм предприела до момента е кастрация и търсене на осиновители. Ти конкретно какво предлагаш да направим аз или ти, освен да ги пусна волно да скитат измежду колите и да ги стрелят и тровят разни хора, че не успях да схвана? Това са котета, които са отраснали в защитена среда, не на улицата, къде естественият подбор вече си е свършил работата.

# 28
И според мен това е опит за доминация. Малкото коте няма против явно и щом няма следи от ухапвания и рани не ми се вижда проблем. При кучетата е често срещано, там почти инстиктивно си определят кой какъв е. Нашенеца се е качвал на кучета, други са се качвали на него.
Имай напредвид, че това поведение няма да изчезне при възрасните котараци. Техния мозък вече е оформен под влиянието на хормони. Но има вероятност да намалее. Най добрия вариант при кастрирането е преди първото разгонване.
Ако сега е сезона на разгонване, явно надушват феромони във въздуха и това ги дразни и стават по агресивни. Според мен виж кой котарак е най агресивен и започни с кастрация от него.

Силно те поздравявам за това, което правиш.

# 29
Вие не сте добре, определено. Как може да оставите животните да си налитат така? Кастрирайте всеки месец по едно или помолете съседи и приятели да ви помогнат финансово.
В последния си коментар на 1ва страница пишете, че не са проблем парите, а в какво тогава? Гледам 2 котки у дома, и двете са над 5 кг. и са кастрирани, като се наложи да ги слагам в клетка си слагам ръкавиците, хващам котката за врата, мъжа държи клетката изправена и пъхам котката с гъза към входа на клетката, за да не може да се противопоставя с лапите и да бяга.
Не е нормално да държите толкова котки на едно място и да оставите точно мъжките некастрирани, при положение, че веднъж достигнали полова зрялост те ще са вечно натопорчени!
Представям си и какви концерти изнасят и как се бият.
Сега видях, че буба е предложила и финансова помощ.
Не мъчете животните, кастрирайте ги.
Относно това, че някое коте ходело да се гали на друго - котките нямат като нашата памет и едва ли се гали щото много се обичат. А какви СЛЕДИ очакваш да видиш от насилено животно, да дойде и да ти каже, че са го напънали ли или да му кърви задницата?
Това ваше поведение ми се струва инфантилно като махнем факта, че сте прибрали животни и се грижите за тях, но очевидно имат друг проблем, който аз не бих гледала безучастно.

Общи условия

Активация на акаунт