Живеене заедно преди брака

• 30 154
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
Никакви стимулации, директни и ясни въпроси, срокове, прогнози и очаквания. И ако насреща имаш хъка -та мъка -та, директно на елиминации Blush
Сега сериозно- пак си намилам аз, че заживяването заедно е етап преди брака , а не заради тепърва извършване на генерални сондажи.

# 406
по какъв начин ще стимулираш мъж, който живее с теб, да ти предложи брак?
Ама и стимулации ли трябват?
Добре, че по мое време не трябваха Joy

# 407
tays, това добре, но ако мъжа е изпечен, ще се почне- чакай сега, къде бързаш(времето е наше), ма виж колко ни е хубаво така, чакай да направим ремонта/да купим колата/да обиколим света/да ми мине подаграта/да забременееш и т н офлянквания. Питам, защото би било полезно на тези, които все пак искат брак и не дуднят а ла "ма ние си живеем и един подпис нищо не променя"... докато промени.
Защото то хубаво е етап, но никой не може да гарантира(и аз дори), че от едното задължително е другото.
А за как ще те стимулира да приемеш - не знам, ако не искаш, за какво изобщо му губиш времето на някой.

# 408
Етап преди брака е за някои, за други е логическо продължание на връзката.

Не бих седяла във връзка, чакайки предложение за брак. Унизително е!

# 409
Летяща,
Точно това е . Губенето на време. И имам предвид периода, в който е нормално жената да роди. Защото ако и двамата имат деца, или жената си има деца от друг парнтьор, може и тя да е в ситуацията, която описа по--горе. Не е загубено времето, когато двама са си заедно да си живуркат хармонично , без да има деца като цел. Тогава подписът може и да не се положи. Няма губене на време, защото бракът като вид привилегия не е толкова важен. Докто не започнат да се напикават, или да губят разум. И тогава вече пак става важен бракът, защото именно съпругът ти има правото да сложи подпис и да вземе решение за животоспасяваща оперция / примерно/. Ама тогава стимулацията май се явява късна.

# 410
Съжителството е плод на взаимно силно привличане и желание за повече близост и време прекарано с партньора.
Дали ще има брак след съжителството или развод след брака - никой не може да гарантира, колкото и да ви се иска..
Децата са плод на любов (в повечето случаи, надявам се) и ако някой смята, че брака нещо му гарантира или помага в случай на отглеждане на дете при раздяла е в голяма заблуда.

# 411
Дъвчите едно и също само че с различни думи. Няма единно решение , няма и да има.

# 412
Ами то това е - животоспасяващата операция и наследяването на пенсията, друг смисъл да се жениш в България няма. Естествено при нормални хора, които се обичат и са си поделили имуществото овреме.

# 413
Значи смисъла на брака е наследяване на пенсия. Ще пиша на админа да я заключи тая тема че взема много ...странна посока.

# 414
Дъвчите едно и също само че с различни думи. Няма единно решение , няма и да има.
Естествено. Ако някой открие рецептата за щастливо съвместно съществуване, Нобеловата награда ще му е малко.
Темата не е за смисъла на брака.

# 415
даже не, Кал Дрого, дъвчим си различни неща. Темата е ясна - защо се претака това с "ама ние си живеем, брака не е важен ала бала" не ми е ясно. Децата били плод на любов...ми, не точно. За някои да, за други е часовник, за трети чесане на Его и т н. Обобщенията са опасна работа.
tays, съгласна съм с теб, дори и много други преимущества на брака бих изтъкнала, ама нали се пънем да сме еманципирани. Според мен обаче, темата беше ако жената иска брак и деца...дали да живее преди това с него, а аз попитах как ще накарате мъж, който му харесва положението, да предложи брак.
И "...да стоя във връзка..унизително". Е добре де, ама никой от първия ден/месец не знае дали това ще му е човекът. Това нали се разбира в последствие. Сещам се поне 5 теми, в които жени пишат..."заедно сме от Х, много се обичаме, той е против брака, ама аз все тайничко си се надявам/пускам му сватбарски филми/песни; водя го при бракуваните/бременните и т н.

# 416
  • Street of Dreams
Защо пък да не е? Аз намирам въпросите за много резонни.

Намирам само позитиви в брака, но живея в чужбина.

И дори и в България да живеех, пак бих искала - за да сме традиционно семейство с общо фамилно име, най-малкото. Да продължим смисъла на думата "фамилия". Заради обещанието, не че някакви гаранции има за нещо в този живот.

# 417
летящата, когато коментираш нечии думи е добре да си ги разбрал и да не ги изкарваш от контекста.

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 13:18 от Анонимен

# 418
  • Paris, France
по какъв начин ще стимулираш мъж, който живее с теб, да ти предложи брак?

Сгодявайки се официално с друг мъж.

# 419
Летяща, защо трябва да "накараш" някой да ти предложи? Ако му идва отвътре ще ти предложи, ако не  - си решаваш дали и колко ще чакаш да се случи спонтанно от негова страна. Но дори да му дойде отвътре и да те изненада с предложение (преди да се зачудиш как да го накраш), пак няма гаранция, че това ти дава друго освен сватба. евентуално .... Wink Вярно, че гражданския брак си е договор, ама вие пък съвсем погребахте романтиката.. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт