Живеене заедно преди брака

• 30 130
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм от партията, която смята, че може да се омъжиш до много късно. Около мен има...таман 3 жени, загубили надежда, и родили точно на 42. Е, остават с по едно дете, ама все пак, на тая възраст си е чудо.

И изобщо не е нужно жените да са с дефицити, за да стоят. Напротив, сред тях точно са по-фините и идеалистични.

# 481
  • MI
Аз имам един съвсем прост и конкретен въпрос - за жени в ситуацията на Нина кое е по-добре: да осъзнае къде е сбъркала и да продължи напред или да продължи така, с мислите че край, никой не иска жени като нея и няма шанс за деца? Казвам в нейната ситуация, т.е. все още имаща достатъчно време, без да е станало нещо непоправимо, но все пак не вече на 25. Ясно, че нейните грешки са никакви на фона на поведението на бившия й, но нея това какво я топли? С какво й помага съчувствието или съжалението на някого? Тя все още може да направи всичко, което иска, но няма много време за самосъжаление.
Иначе  и на 45 не може да се промени живота, в крайна сметка не свършва животът на 35. Само за някои от нещата, които иска може да бъде късно, така че е време за ревизия на приоритетите и за действие, не за вторачване в миналото.

# 482
  • Street of Dreams
Има, да.  Самосъжалението и самоунижението - аз го чаках, а той ме излъга и сега няма кой да ме вземе. Демек, друго не предлагам, освен неистово желание за брак, а мъжът  е длъжен, щото и деца искам..
Всеки си носи раните, както добре знаеш.

Оф....Разбирам, че си вечната опозиция, но ако четеш внимателно - говорим за жени, които вече нищо не искат. Не знам защо го казвам за 3-ти път. Нито искат брак, нито смятат, че някой им е длъжен. Те ако имаха желание, нямаше да има драма. Или ако имаха биологическа възможност.

Сирена - така е - има такива случаи. Аз знам само 1, но пак е нещо - стига да успееш да се изправиш! По нормален начин ли забременяха, по любов ли се омъжиха, или беше компромисно и прагматично решение?

nelig - права си, но къде, според теб, е сгрешила Нина (не съм запозната точно със случая) или жените в тази ситуация?

# 483
И друг път съм писала за феномена "който е търпял, той е виновен".
Не е съвсем така. Понякога просто ситуацията се изплъзва и наистина живота е жесток спрямо някои жени. Трябва бързо да се съвземат и да продължат напред. Не винаги има рецепта за това.

Аз успях да се преориентирам, да се разведа, да се събера с друг мъж и все пак си беше доста рисковано начинание. Имаше много 'АКО' в цялата схема. Още повече, че имах проблеми със забременяването. В чисто психологически план ми костваше много. И въпреки, че всичко е ок сега (живея с мъжа, когото обичам и имам прекрасно дете от него), ако си бил подведен веднъж, от човекът в който си имал пълно доверие (първият ми съпруг), сега си малко по-мнителен и по-обран във всичко. Винаги остава един отпечатък в съзнанието, който ти позатрива идеализма и предоверяването, а това е тъжно.

Аз имам един съвсем прост и конкретен въпрос - за жени в ситуацията на Нина кое е по-добре: да осъзнае къде е сбъркала и да продължи напред или да продължи така, с мислите че край, никой не иска жени като нея и няма шанс за деца?
.
Много подвеждащ въпрос. Когато веднъж си се опарил толкова много наистина изграждаш стена - това е защитен механизъм.

# 484
Вече нищо не искат - от крайност в крайност. Все тая.

# 485
  • MI
Аз вече писах къде според мен - правене на прекалени компромиси, лоша преценка на партньора, евентуално грешни критерии за избор. Тя си знае. Но все сравнително лесно за промяна при желание.

Магдалена, много хора са се парили. Ако искаш да не си пропилееш живота, нямаш голям избор.

# 486
Сирена - така е - има такива случаи. Аз знам само 1, но пак е нещо - стига да успееш да се изправиш! По нормален начин ли забременяха, по любов ли се омъжиха, или беше компромисно и прагматично решение?

Единият случай беше с мъж тип иди ми-дойди ми. Накрая жената забременя, той се чуди, тя го роди и го гледа сама, много са щастливи. Вторият е чудо на чудесата, много щастлива и пасваща си двойка. Третият случай е пак леко компромисен - абе...има мъж и дете поне. Не е нещо уау, но да кажем, че пак са щастливи.

Както и с всичко в живота, няма абсолютни граници и вододели, има прозорци на вероятностите. На 29-30 е много тегаво - все едно всички мъже са изчезнали. Но на 35 вече - първо има повече визия кой човек е ОК. Второ няма нереални очаквания. Трето, има нова реколта мъже след първата серия разводи. Така че и след 35 има прозорци с голяма вероятност да срещнеш човек.

# 487
  • Пловдив
Най-странно ми е защо си мислят някои хора, че никой няма да иска жена, която е над 30г. Много зависи от жената, а и от мъжа. Ако има кофти характер, най-вероятно и на 20 не я е искал никой, после мъжете са виновни ( не ги защитавам), но само някой мазохист ще търпи Злодеида вкъщи. Познавам доста жени, намерили любовта след неуспешен брак, а и неуспешни връзки след брака. Важно е да не се отказвате, но и да не очаквате, че още първия срещнат след развода/раздялата е вашият човек! Не всеки иска да има деца, все пак, а и да иска, чуждите може да му пречат (пак от болезнен личен опит). Мисля, че ако последните обичат вас ще обичат и децата ви, особено ако е 30-35+ и има деца и той/тя. Познавам и дами, които след 35+, следователно със силно алармиращ биологичен часовник и без деца, често си търсят “донор”, забременяват и понеже са си свикнали сами, да не се съобразяват с мъж и да му се “отчитат”, му бият шута и си гледат децата сами.
Бъдете силни и знайте, че и сами може да си изгледате дечицата, а между вас и тях не бива да застава когото и да било. Не е правилния, щом не ви приема с всичкия ви емоционален багаж!

Относно “бебемразенето”, моето мнение е, че всяка от нас се усеща кога е готова, някои на 18, други на 28, а трети не са готови никога и просто не искат деца. Раждайте, когато сте готови, само не правете глупости, следователно нещастни деца!

# 488
Няма такъв филм като първо пръстен-после живеене.
Или не-има го.
БТВ.
ПС:Ако жената иска да е слугиня- нито наличието,нито липсата на пръстен ще и попречат!

# 489
Най-странно ми е защо си мислят някои хора, че никой няма да иска жена, която е над 30г. Много зависи от жената, а и от мъжа. Ако има кофти характер, най-вероятно и на 20 не я е искал никой, после мъжете са виновни ( не ги защитавам), но само някой мазохист ще търпи Злодеида вкъщи. Познавам доста жени, намерили любовта след неуспешен брак, а и неуспешни връзки след брака. Важно е да не се отказвате, но и да не очаквате, че още първия срещнат след развода/раздялата е вашият човек! Не всеки иска да има деца, все пак, а и да иска, чуждите може да му пречат (пак от болезнен личен опит). Мисля, че ако последните обичат вас ще обичат и децата ви, особено ако е 30-35+ и има деца и той/тя.
.....

На мен една дама тук неотдавна лично ми разясни, в опит да ме приземи, че така било, щото гравитацията си казвала думата, старостта не прощава един вид. Това е схематичното мислене на женИ, в очакване да ги вземат, и в страх, че времето им изтича. Отвътре навън, или отвън навътре - въпрос на личен избор и себеусещане. Simple Smile

# 490
  • Paris, France
Няма такъв филм като първо пръстен-после живеене.
Или не-има го.
БТВ.
ПС:Ако жената иска да е слугиня- нито наличието,нито липсата на пръстен ще и попречат!

Половината човечество не помирисва живот заедно без първо да надене пръстена в пищна и скъпа церемония + солена зестра и не се оплаква.

Животът с мъж не увеличава домакинската работа, напротив. Като живеех сама трябваше да си пазарувам и готвя редовно. С мъж поне ми пазаруваха, понякога ми готвеха и често ме водеха на расторант. Дали спя сама или с друг в леглото чаршафите ги сменям след еднакъв брой дни. Прането в пералня не го броя за домакинстване, особено ако е комбинирана.

Дренка, няма какво да се лъжем. И за мъже и за жени физиката е важна. Точно физиката е причина 20-30 годишната да не ще 40-50г. мъж.

# 491
"Половината човечество не помирисва живот заедно без първо да надене пръстена в пищна и скъпа церемония + солена зестра и не се оплаква. "

Kога е било това? Преди колко време?
Simple Smile

# 492
  • Пловдив
Е, да. Както има 30+ жени, така има и 30+ мъже. Ама има и 30+ мъже, които харесват 20 годишни, както и 30+ жени, които харесват 60 годишни. Варианти един куп. Моята чаша е наполовина пълна, пък нека ме убият с камъни публично.

# 493
  • MI
То щото мъжете гравитацията не ги лови и по-'убави стават с годините Joy Само деца до по-късно могат да правят, но след едни години пък няма с кого. Освен ако не са финансово красиви, но тези са малко.

# 494
Невена, не съм съгласна с обобщението, за мен по-скоро пресмятат, че ше умре бързо 😀

Общи условия

Активация на акаунт