Живеене заедно преди брака

• 30 064
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Т.е по принцип за брак, деца, място на живеене, кариера. Не задължително един с друг, а какво искате наистина.
Сега имаме леки разногласия относно мястото за живеене

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 17:36 от Magdalena1978

# 661
  • София
О, такива ли са точките против брака?
Е, за такъв с тънки сметки и аз не бих се омъжила.

# 662
Магдалена, правилно си решила.

# 663
О, такива ли са точките против брака?
Е, за такъв с тънки сметки и аз не бих се омъжила.
Аз само мога да предполагам защо не е искал брак тогава. 'Реалните' му аргументи бяха изсмукани от пръстите и за това не ги писах подробно. Може и да си е вярвал тогава. Горното за Акт 14 са предположения за истинските вероятни причини.

# 664
  • MI
Аз под място за живеене имах предвид по-скоро град и държава. Simple Smile За другото се постига компромис (освен ако мъжът не държи на всяка цена да живеете заедно с мама), но ако той има план заради работа да замине за Канада например, пък жената не иска и да чуе да е извън България, в един хубав ден ще се стигне до сериозен проблем - дори всичко останало да е супер...

# 665
Аз под място за живеене имах предвид по-скоро град и държава. Simple Smile За другото се постига компромис (освен ако мъжът не държи на всяка цена да живеете заедно с мама), но ако той има план заради работа да замине за Канада например, пък жената не иска и да чуе да е извън България, в един хубав ден ще се стигне до сериозен проблем - дори всичко останало да е супер...
Не, такива генерални разногласия нямаме.

# 666
  • MI
Ами в тези случи наистина не виждам какво толкова има да се мисли - скачаш пък каквото сабя покаже. Разбира се, има риск винаги, но човек ако си отваря очите и по принцип двамата са склонни на разумни компромиси, изяснили са си приоритетите и нямат кофти характери, по-скоро е вероятно да се получат нещата, отколкото да не. Тук говорехме човек да не поема неразумни рискове, не да избягва всякакъв риск. Simple Smile

# 667
Ами в тези случи наистина не виждам какво толкова има да се мисли - скачаш пък каквото сабя покаже. Разбира се, има риск винаги, но човек ако си отваря очите и по принцип двамата са склонни на разумни компромиси, изяснили са си приоритетите и нямат кофти характери, по-скоро е вероятно да се получат нещата, отколкото да не. Тук говорехме човек да не поема неразумни рискове, не да избягва всякакъв риск. Simple Smile
Неприятното е, че ...

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 17:37 от Magdalena1978

# 668
  • MI
Магдалена, според мен предлагайки брак просто е завил че вече е сигурен че иска да е с теб семейство. Знам, че това вероятно не ти харесва, защото означава че най-вероятно преди е имал колебания, дори неосъзнати. Важното е ти как приемаш това всъщност - ти убедена ли си все още че искаш точно с този човек да остарееш? Или просто си малко разочарована от това, че преди вероятно е имал колебания а не го е казал директно? Т.е. имаш ли доверие в този човек и имаш ли все още същото като в началото, когато си искала да се омъжиш за него? Отговори си сама, ако искаш напиши, ако не - не. Интуицията ми е, че там е проблема.

# 669
Правилна ти е интуицията. Там е проблема. Промених си отношението спрямо него още тогава, когато ми отказа брак.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 17:37 от Magdalena1978

# 670
  • MI
Ох, Магдалена, не знам какво да ти кажа. И аз съм обидчива и ми е много, ама много важно да има искреност и доверие, както явно и на теб. И като някой ми загуби доверието става страшно, връщане назад няма. Само ти можеш да си прецениш можеш ли да преглътнеш и да продължиш напред или не. Но или прости напълно и продължи като ново начало, или остави всичко зад гърба ти. Само недей хем да продължаваш напред, хем да се връщаш постоянно към миналото и да обвиняваш - по-лошо от това няма. Виждала съм го отблизо, ужасно е просто за околните. Според мен в някакъв момент ще трябва да сложите картите на масата и да си ги кажете всички тези неща.

# 671
  • София

Но така или иначе аз съм очертала границите на нашите взаимоотношения вече. Не може да ме накара да направя нещо, което аз не искам. И винаги имам прекрасното оправдание 'аз не съм ти съпруга', 'да съм се подписвала някъде? Не, никъде не съм се подписвала'. И общо взето той ако иска да се съобразява с мен - да го прави. За съжаление на такава плоскост са сега взаимоотношенията ни. От много бавене и мислене от негова страна - така се получи.

Това не ги ли обезмисля- отношенията ви, лишавайки ги от перспектива?
Не ти ли прилича на губене на време? newsm78

# 672

Но така или иначе аз съм очертала границите на нашите взаимоотношения вече. Не може да ме накара да направя нещо, което аз не искам. И винаги имам прекрасното оправдание 'аз не съм ти съпруга', 'да съм се подписвала някъде? Не, никъде не съм се подписвала'. И общо взето той ако иска да се съобразява с мен - да го прави. За съжаление на такава плоскост са сега взаимоотношенията ни. От много бавене и мислене от негова страна - така се получи.

Това не ги ли обезмисля- отношенията ви, лишавайки ги от перспектива?
Не ти ли прилича на губене на време? newsm78

И аз това щях да питам? Нямаш перспектива с този човек. Защо си още с него? Бившия ми след като заяви, че брак няма да ми предлага това беше червена лампа, че може би трябва да се махам. По-голям знак от това, че той не вижда отношенията ви да са сериозни от това аз не виждам...

# 673
  • София
Просто е осъзнал, че от теб има какво повече да "вземе", отколкото ти от него. И на мен ми звучат като тънки сметчици и не бих се омъжила на твое място.

# 674
Скрит текст:
Я пак го питай. "Помощ" е измъкване - обикновено значи да седи и да чака отстрани, като чака задания. Провери го дали "помага" или спонтанно мисли как да се включи. Щото може да реши да помага и да чака отстрани с тъп поглед - ми то аз не мога с нищо да помогна, като те гледам, ти се оправяш.

Не да помага - да може да поема 100%, понякога ей така само да си починеш.

Само помощ- крайно недостатъчно, все едно си сама, само пречкане в повечето случаи. И с него и без него.
Предполагам, че пак ще го обсъждаме в бъдеще. Сега на първо време ми се иска да видя поне как ще е с домакинстването, дали ще има желание или ще се мъчи да клинчи. То иначе как мога да разбера. Може всичко да обещае и после като се пръкне детето да седи с тъп поглед отстрани.

Общи условия

Активация на акаунт