Живеене заедно преди брака

• 30 079
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Таф, аз се чудех дали е толкова чудно човек да забележи всички червени лампи / според форума / и без съвместно съжителство. Ами имало ги е и при мен. Честно. Давах си сметка, че може и да греша. Но бях прекалено самоуверена, самонадеяна. Просто ми се омъжваше и ми се гледаха бебета. Не знам как да го обясня. Не вярвам в сляпата неделя, но при мен беше неистово желание да бъда точно с този мъж. Естествено,, понесох страшни последици от това . Освен всичко останало, аз бях студентка във втори курс, когато се омъжих, а родих две години по-късно. Имах време да преценя , че не е човекът за мен. И пак родих ! И исках .
Затова и досега смятам, че съвместното съжителство преди брак само изглажда детайли. Човекът си личи. Пиша в темата заради симпатични момичета, които не трябва да се хвърлят в пробни бракове и да губят години от живота си, за да разберат дали някой си става.Женската интуиция е безпогрешна.

# 646
  • Street of Dreams
Мисля, че наистина има индикации още преди съвместното съжителство. И въпреки това момичетата се хвърлят (казвам го от женска гледна точка, понеже тази гледна точка знам) - дали си мислят, че ще ги променят, дали - че ще могат да живеят с това...Но сме си говорили и те са им виждали повечето косури.

И все пак от моя гледна точка разводите сега са много повече от преди - в крайна сметка със съжителство или без преди брака - всичко си е до късмет и до това на какво си готов за брака си...

# 647
  • Paris, France
Съгласна съм с ТафТаф, че една връзка може да е безметежна с десетилетия докато не се появи дете. Появата на дете е огромно предизвикателство и често разваля, иначе хубави връзки. Не, че мъжът и жената са лоши или несъвместими по принцип, но бащинството, майчинството, хормоните, изместването на фокуса, недоспиването, умората, новите задължения, силно повишените разходи и намалени доходи, невъзможността да се води предишния социален живот, разочарованието от реалността с дете, която не е очакваната, различията в емоциите, невъзможността на единия да се привърже могат да скапят и най-голямата любов и прекрасна връзка. При 50% от живялите дълго заедно познати това беше началото на края. В такива случаи обикновено жената слага край.

# 648
Мисля, че наистина има индикации още преди съвместното съжителство. И въпреки това момичетата се хвърлят (казвам го от женска гледна точка, понеже тази гледна точка знам) - дали си мислят, че ще ги променят, дали - че ще могат да живеят с това...Но сме си говорили и те са им виждали повечето косури.

И все пак от моя гледна точка разводите сега са много повече от преди - в крайна сметка със съжителство или без преди брака - всичко си е до късмет и до това на какво си готов за брака си...

Индикации преди съвместно съжителство реално биха могли да отчетат обикновено жени, вече преминали през брак, развод или раздяла. Затова и в обратния смисъл могат да бъдат много решителни в избора да се обвържат отново - бързо и трайно.
На 25 никак не съм мислила за подводните камъни, които наистина често явяват с децата и професионалното развитие, но пък и не съм живяла заблуда, че изборът ми е до живот.
Simple Smile

# 649
Моят ме спечели с това, че е по-умен от мен. Имам голямо самочувствие по принцип и трудно си го признах, но когато си прибрах его-то в чекмеджето и погледнах по-обективно на ситуацията, си дадох сметка, че умът му е адски секси - и превъзхожда моя.

Естествено, това допълнено от еднакви вкусове и почти еднакъв мироглед, ръст 185 и сиво-сини очи. Ако тези подробности липсваха, е, сори, ама само с мозък не се живее хепили евър афтър.

Едно към едно с нашия случай.

# 650
Тъкмо това и мен ме притеснява. Нямам никакъв опит, не съм живяла с друг, не съм имала и продължителна връзка. Как да определя, дали в един момент всичко ще е наред, особено при дете. Може или аз или мъжа да изкрейзи. За момента всичко изглежда толкова розово, че чак се плаша, че нещо не е наред. Ще видим като заживеем как е, страх ме е да не се разочаровам.

# 651
И какво като се разочароваш?
Даже в детските песнички се пее, че животът се променя, светът се върти, сезоните се сменят.
Заживяваш с него, виждаш дали връзката върви или не, и действаш според ситуацията. Вярно, че много жени след заживяването или брака се държат все едно са продадени в робство, но няма нужда всички да са така.

# 652
  • София
Разочарованията са естествена част от живота, Мис Чичи. Тривиално, но факт.
Освен това зависи изцяло от теб дали ще се сринеш от някоя разочароваща връзка или ще го приемеш като полезен опит и ще продължиш напред. Познавам жени и от двата типа - мисля, че е излишно да пиша, кой е за предпочитане.

# 653
  • MI
Не само децата поставят на изпитание връзката, а всяко по-сериозно излизане от зоната на комфорт - загуба (че и смяна на типа) на работа, болест, други външни проблеми. Просто си проличава какъв е наистина човек в подобни трудни ситуации.

В този ред на мисли, мис Чичи,  безпогрешен тест е гадно пътуване. Т.е. потенциално неприятно - недоорганизирано, в евтин хотел, с проблеми. И спокойно гледаш как реагира - обвинява ли, мърмори ли през цялото време или пък приема с чувство за хумор и търси решение на проблемите. Т.е. като екип ли работите или се хващате за косите. Това съвсем сериозно, казват че много връзки се разпадат след първото по-дълго пътуване. Просто защото се излиза от зоната на комфорт и лъсват истинските характери.

# 654
Аз например останах разочарована

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 17:37 от Magdalena1978

# 655
Имахме едно по неорганизирано пътуване. Бяхме с коли и се случваше да бъркаме посоката. Понеже беше непознато, дори да намериш бензиностанция беше предизвикателство. Но нещата бяха спокойни, той също, аз също. Не обичам да мрънкам, нито пък да се карам и да вдигам джангър, той явно също е спокоен.
Една забележка, която направих от него се прие леко и с хумор и отмина.

Всичко изглежда толкова лесно и естествено за мен. Чак не очаквах да е така.

# 656
  • MI
Ами тогава не се чуди толкова. Simple Smile А говорили ли сте кой какво иска от живота? По принцип, кой какви мечи и цели има, ясно е че никой от двамата не може да знае все още дали ще се получи със сигурност. Но ако знаете, че и двамата имате сходни виждания какво искате от живота ще е много по-лесно. Т.е по принцип за брак, деца, място на живеене, кариера. Не задължително един с друг, а какво искате наистина.

# 657
  • София
Интересно ми е да прочета точките против брака.

# 658
Скрит текст:
Ами тогава не се чуди толкова. Simple Smile А говорили ли сте кой какво иска от живота? По принцип, кой какви мечи и цели има, ясно е че никой от двамата не може да знае все още дали ще се получи със сигурност. Но ако знаете, че и двамата имате сходни виждания какво искате от живота ще е много по-лесно. Т.е по принцип за брак, деца, място на живеене, кариера. Не задължително един с друг, а какво искате наистина.
В дългосрочен план не сме обсъждали. По скоро за следващите 2-3 години евентуално. Ако всичко върви добре, горе-долу в това време трябва да имаме детенце. Каза, че е нормално бащата да помага за отглеждане на детето. За брак не сме обсъждали, за мен не е наложително.
За сега ще живеем в неговия апартамент, аз имам къща, където е широко, но не знам дали ще живеем там след време, понеже нямаме канализация, на яма сме и е неудобно.
Ще трябва да почвам да питам и да обсъждаме.

# 659
Я пак го питай. "Помощ" е измъкване - обикновено значи да седи и да чака отстрани, като чака задания. Провери го дали "помага" или спонтанно мисли как да се включи. Щото може да реши да помага и да чака отстрани с тъп поглед - ми то аз не мога с нищо да помогна, като те гледам, ти се оправяш.

Не да помага - да може да поема 100%, понякога ей така само да си починеш.

Само помощ- крайно недостатъчно, все едно си сама, само пречкане в повечето случаи. И с него и без него.

Общи условия

Активация на акаунт