Септемврийски бебета 2018 - Тема 3

• 67 586
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Има дни които спи по един път 2 часа, някой дни по три пъти различно.
Браво на децата които вече пълзят и се подпират. Моята само се върти като пумпал. Като я сложа седнала стои, но сама не се надига.

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 14:04 от ♡~☆~z~☆~♡

# 646
Здравейте, как сте, какво правят малките [не толкова малки вече] бебоци.
Много бързо мина времето, ето днес моя син прави 9 месеца
Казват ли нещо вече съзнателно вашите мъници? Моят вика Мама и Амм[не мисля, че е много съзнателно] и разни други двусрични. Когато му е нещо некомфортно казва най-често мама мама мама Grin
А вие, мамчета, изпитвате ли някакви неприятни чувства когато ви се налага да оставите бебоците за няколко дни. Аз всеки път когато го оставям при майка ми, за да уча или ходя на изпити чувствам и тъга и вина и направо ужас.
Знам, че ще се гледат без проблеми, защото той е контактен и не плаче за мен , обаче пък на мен всеки път ми идва да ревна, не знам защо... Много ми е тежко.

# 647
Моичката събота става на 8 месеца. Аз още не съм я оставяла на никой. Ама такава ревност ме обзема, като я държи някой друг освен баща й. Няма търпение да си я взема от дадения човек. Не съм очаквала такива чувства да ме обземат. Не знам какво ще става ако трябва да я оставя на някой да я гледа.

# 648
  • Beyond the stars
Казва тати осъзнато според мен, понеже го казва на две негови снимки в рамка и като гледаме албума от сватбата. Звук като мама няма в речника му, ама не ми е зор хич Grinning
За повече нощувки не сме го оставяли, но нямам чувство ни за вина, ни ревнувам. Тез дни обаче забелязвам, че става по-сетивен към непознати, по-прилепчив и гушлив към мен и баща си и таз тенденция хич не ме радва. Въпреки, че е съвсем нормална за месеците, в които са.

# 649
Моята беборана става на 9 месеца другата седмица.
Казва мама, тата, баба, мисля че разбира.

Изправя се, подпира се с една ръка и шета навсякъде.
В количката си категорично отказа да стои, голям купон пада, чак ми се плаче.

Не съм я оставяла на никой още.

# 650
  • Beyond the stars
И дребен шета от около месец. Вече си сяда, става от изправено положение. Придвижва се докъдето има опора прав и после до следващата цел пълзейки и няма спирачки.
В количка нямаме драми, пу пу пу, ама кошът е обърнат напред към движението.
Утре прави 8 месеца.

# 651
Ние трети месец качваме само по 100гр и 2 см и ни мъчат зъби. Още нямаме пробил. Иначе казваме тата и дай съзнателно. Стабилни стоим седнали от около месец , а вчера направихме 8 месеца. Не можем да лазим , но с търкаляне стига до където реши. Наченки за пълзене никакви , но иска да ходи. Като го хванем под мишниците и направо припка. В количката се возим , минахме периода с истеричния рев в нея.9.200кг сме и сме 72см. Това как ви се стори за 8 месечен юнак? Кърмив се само вечер след баня и ядем манджи от бебешката кухня.

# 652
И нашата качи само 200гр този месец.  Тежи 7300 и е 65см, утре прави 8 месеца.Много сте си добре. И тя само се търкаля. Яде пюре на обяд, малко каша следобяд и четири кърмения. Зъби още няма.

# 653
Моята качи 600 гр. последния месец 9кг, 75 см е прави 9 месеца.

Съвсем нормални са ви бебоците.

# 654
  • Sofia
И моята беба последните 2 месеца качва по 200гр, а този месец е яко кърмене, че чакаме горните резци. Поне ѝ мина хремата, но непробудното нощно спане ми се струва далечен спомен..
Ей я днес, събудила се е в 7.30, по някакво чудо заспа точно преди обяд в количката и в коридора 😁
Следобяд - никакво спане! И преди час получи бонус цокане и имахме 40 минути сън!

Иначе още не лази. Приплъзва се с лакти. Бабосва и мамосва, но не е съзнателно. От два дни вече има да и та като срички.

# 655
На моята бузанка отгоре са й набъбнали абсолютно всички зъбки и то здраво, тя обаче нещо леко ги понася засега.

Непробудно спане не е имала откакто се е родила.
Всяка нощ точно в 3.00 се събужда и наддава вой за мляко и ако не си го получи не заспива Grinning

Хич и не се цигания да пробвам с вода, просто не минава номерът детето знае какво иска Joy

# 656
Ние сме 8 800 и 74см. Последните 2 месеца качва по 200-250гр. Неделя става на 8 месеца. Зъби още нямаме Confused от 1 седмица е със запушен нос без хрема та може и скоро да избие най-после Hug

# 657
Здравейте момичета Hug
Ние започваме да стягаме стаята на Емма и мислим скоро да я преместим да си наня сама. Вие мислили ли сте да ги отделяте и кога 🤗 Ще се радвам мамите с повече опит и големи деца да дадат съвети как се случва. Хубаво ли е да остана една вечери при нея или от раз да се случат нещата?

# 658
Моята дъщеря я преместихме в самостоятелна стая на 2 месеца. Първите няколко дни се притеснявах и надничах по сто пъти. След това се успокойх. Вечер я приспивам и тогава я слагам в нейното креватче. Ако се събуди и плаче я вземам кърмя и връщам. Все още незнам как да я науча да заспива сама.

# 659
А бейбифон използвате ли или вратите са отворени?

Общи условия

Активация на акаунт