Септемврийски бебета 2018 - Тема 3

• 67 201
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Момичета вие слагате ли мъниците за по няколко минути в столче за хранене? С баткото нямам спомен, но мисля че беше след 6-ти месец когато започнах да го слагам там. На Габриел вече му писна и активна гимнастика, люлки и всичко. Като започна да готвя и му се скрия от погледа и са едни крясъци и писъци. Вземам го с мен, но не иска да стои в люлката та понякога съм принудена са готвя с него на ръце. Замислям се да му купя един стол, но не знам дали мога да го слагам вътре, въпреки че има няколко позиции и няма да е напълно седнал.

# 196
И аз имам такъв клип на бебораната 5 минути се хили без да спре с глас, но тя от много време се смее така.

Абе къв е този мазохизъм рязане и шиене без упойка ужас......
Честно ако ме подложат на това ще ги съдя ...
Не съжалявам за избора си да родя в частна болница, всички възможни мъки ми бяха максимално спестени и облекчени.

Там бих родила още 2 деца (евентуално).

# 197
  • Sofia
Момичета вие слагате ли мъниците за по няколко минути в столче за хранене? С баткото нямам спомен, но мисля че беше след 6-ти месец когато започнах да го слагам там. На Габриел вече му писна и активна гимнастика, люлки и всичко. Като започна да готвя и му се скрия от погледа и са едни крясъци и писъци. Вземам го с мен, но не иска да стои в люлката та понякога съм принудена са готвя с него на ръце. Замислям се да му купя един стол, но не знам дали мога да го слагам вътре, въпреки че има няколко позиции и няма да е напълно седнал.
Миналата седмица ни подариха столче и оттогава всеки ден я слагам в него, особено ако се случи да е будна във времето, докато ние се храним. Да гледа какво се случва и да се научи, че скоро и тя Simple Smile
Иначе като е будна, освен в шезлонга и легнала, от известно време я слагам седнала, подпряна с възглавници или облегната на мен.

# 198
И аз да се отчета 8.300 кг сме и 74 см. Имаме два приема пентаксим и синфлорикс. Бях отказала ротарикса, но сега се чудя дали да не я искам, че май можеше до 6тия месец. Мъника отдавна се беше засмял с глас, а вече постоянно се смее така. Ох ние с това ядене, през 2 часа ядем по 120 мл..Пробвах да ги направя 150 ама не иска изяжда си 120 и спира, ама изобщо не се върти, скоро се завърташе, но на една страна само явно му натежава д-то Grinning . Слагам го малко да стои седнал, че много се сърди иначе и си гледа и му е интересно ама не го оставям дълго да стои, че ме е страх още пък и сам не може да се задържи, залита на една страна и пада. Лекарката каза след зеленчуците като вкарам, да почвам и с безглутенови каши да замествам следобедното хранене.

# 199
  • Beyond the stars
Поръчах столче с позиции зс гръбчето че шезлонгът много умалява и той се опитва да се излиза от там много активно Grinning
Иначе не го слагам още никъде да седи, само опрян в мен. Няма още 5 месеца той.
С глас се смее отдавна, ма онзи ден имаме много яко клипче като анимиран е, супер много се смя - играхме футбол с надуваема топка, голям кеф Grinning

# 200
И ние се смеем с глас и дори имаме много гъдел Grinning
Седнала още не я слагам, нали след шестия месец можеше Thinking
Поликсени, тия гелчета май нищо не правят. И аз имам на дентокинд и гелчето, но дори не мога хубаво да го намажа по венеца.
Мамите, които кърмят - ограничавате ли се още от яденето на бобови и прочие...

# 201
Мамите, които кърмят - ограничавате ли се още от яденето на бобови и прочие...

Аз все още не ям някои храни, които не ядях по време на бременността - примерно точно боб и нахут, както и киви, защото от тях ми ставаше гадно. Иначе леща например не ми пречеше и сега, когато отминаха коликите, отново ям. Всъщност почти не се ограничавам вече

# 202
Аз след като веднъж ядох боб и бебка си нормализира изхождането (имаше запек) , реших че спирам с ограниченията. 😁

# 203
Аз се ограничавах от бобови храни до Коледа, то на Бъдни вечер как да не хапнеш 😄 Тогава разбрах, че не му влияе на моето момче и вече не се ограничавам. За кивито педиатърката ми каза да го ям, когато се беше запекъл от капките за колики (в 3 месец), ефект нулев.

# 204
Аз само първия месец се ограничавах от към бобови. Сега всичко ям, нищо му няма, но и при нас колики почти нямаше.

Венците мажа с Дентокит. Струва ми се, че след като го намажа се поуспокоява. Така, че мисля че при нас действа.

Днес му дадох за първи път картоф. Не беше очарован Joy днес го направих с АМ, утре ще пробвам с кърма може пък да му хареса.

Имам въпрос към момичета с пухкави бебета. Моят още не се е обърнал и според ЛЛ е заради килограмите, но ако до месец не се завърти ще ни праща на друг лекар. Има ли и други по-пухкави бебета, които още не са се обърнали?

# 205
  • Sofia
И аз не се ограничавам откъм ядене. Всичко си хапвам, надявам се и бебка на мене да с е метнала, сладокусна Simple Smile

А иначе тя също още не се е завъртяла. На 5 месеца и 3 дни е, 67см, 8,850кг. На консултацията в понеделник споделих на педиатърката и думите ѝ бяха точно както и миналия месец - ако я оставя сама на леглото, ще видя как бързо щяла да се завърти (което ми звучи вече несериозно като коментар, ама айде...).
С моя помощ прави обръщането, но сама хич не се и опитва.
Но не се притеснявам, защото навсякъде пише, че най-често това се случва именно през 5тия месец, но може да се забави и до 7ми.

# 206
Моят бебок не е пухкав - 4.5 месеца, 6,900 кг., 65 см., но не се обръща. Не иска по корем и това е, всеки ден го слагам, но се вкисва и мрънка. За сметка на това иска все да го държим под мишниците и да скача. За бънджи е човека, но мисля, че му е рано и не го слагам още.

# 207
И нашето бебе не е пухкаво, на 5 м и две седмици е към 5 кг и нещо. Не се обръща. Само се Врътка наляво и надясно. Не обича по корем да стои и само протестира. Иначе 5-10 със все реването издържа.
Моят бебок не е пухкав - 4.5 месеца, 6,900 кг., 65 см., но не се обръща. Не иска по корем и това е, всеки ден го слагам, но се вкисва и мрънка. За сметка на това иска все да го държим под мишниците и да скача. За бънджи е човека, но мисля, че му е рано и не го слагам още.

# 208
Моята дребосъчка на 5м и 1 седмица е 6,2кг. Върти се от гръб по корем от около 2 седмици. Почна да се радва на стоенето по корем, най-вече кака й като я разиграва Simple Smile

# 209
Моята пък се захлюпва (за мой ужас) даже и да спи по корем.

Общи условия

Активация на акаунт