Септемврийски бебета 2018 - Тема 3

• 67 194
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
И ние да се отчетем след консултацията днес. 9.000 кг и 68 см сме. Имаме си вече три приема от Ротатек , Пентаксим и Пневмококовата. На 23 правим 5 месеца. Вече ядем зеленчукови пюрета от 1 седмица и ни казаха да давам и зълтък вече. И плодови пюрета и каши да включа. Смятам кашите да ги прескочим , че и без това сме едрички , а с плодовите ще изчакам още малко.

# 181
Лелеее как 9кг на няма и 5 месеца Grinning

Да ти е живо и здраво това човече, много ящно.

# 182
Да си кажа пак болката:) Бебо е на 5+ , от няклко дни започнах със захранването с морков- не е във възторг, но имам надежди, че ще се справим някак си. Проблемът е обаче, че от известно време , може би около месец, изобщо няма апетит през светлата част на деня- някъде до следобеда. На АМ сме и храненето е страшна мъка, а според мен си е гладен, защото нервничи и мрънка постоянно. Цоква с голям зор по 20 гр. през час, когато вече озверее. изпада в истерии понякога - спорд мен защото е гладен. Вечерта и през нощта обаче нямаме този проблем , хапва си нормално, преди да заспи и в просъница си пийва дозата наведнъж и с апетит. По цел ден притоплям шишето и се опитвам да му дам, а той бута с езика и се инати. Някой друг имал ли е този проблем? Дайте някакви съвети какво да го правя, Не ми се вярва да са зъби, защото още не виждам оточни венци , но кой знае...

# 183
Ние сме така от 1 месец само че на кърма и хапва по 70-80мл. Цял ден отказва повече и е ужасна мъка. Вечер си яде нормално. Гледаха и венците казаха че са спокойни. Въпреки малкото ядене е качила 700гр за месеца. На 4 месеца и 17 дена е и не е захранена все още.

# 184
И той досега си качва добре, явно си наваксва през нощта Simple Smile ама ми писна така без режим и да се криви постоянно..

# 185
Не му бутай насила шишето остави го когато иска по колкото иска да хапва.

Ако го мъчиш насила и хапва по 20-30 грама през час-два съвсем няма да се регулира яденето, че може и да почне да се дърпа като види шишето.

Както казва нашата лекарка природата си знае работата и това ще отмине.

Ако не иска да яде го остави да направи голяма пауза 4-5 часа и ще изгладнее.

# 186
  • Русе
Veli29 благодаря ти, четох аз, че не винаги е проблем, но все пак....
Mn.nikol  благодаря и на теб, точно към тези двамата Новакова и Валентинов съм се насочила. При Новакова ходим от почти 14 години Simple Smile първо с племеника ми, после синът ми сега и малката. За Валентинов разбрах, че дава часове някъде след месец. Наистина ли е толкова трудно за час при него?

# 187
Лелеее как 9кг на няма и 5 месеца Grinning

Да ти е живо и здраво това човече, много ящно.
Ами той се роди 4.140 и ни изписаха 4.00кг и затова вървим едри. И втория месец качи 1.700кг. Явно млекоцентралата работи добре

# 188
mimka теб ли те бяха оставили да раждаш сама и такова голямо бебче Open Mouth  Да ви е жив и здрав юнака! Kissing Heart
polikseni може наистина от зъбките да е кисел и да няма апетит. Давай дентокинд три пъти по едно, разтворено в две-три капки вода. И наистина го остави без да му тикаш постоянно шишето, играйте, пейте... А водичка пие ли?

# 189
Изобщо не помирисва вода, опитвам по малко с лъжичка да му давам. Засега само гелчета съм слагала от време на време, но ще пробвам и с дентокинд.

# 190
  • Beyond the stars
Тъкмо четох това -
"На пет месеца много бебета стават прекалено разсеяни през деня, за да се хранят достатъчно. Има толкова много неща за разглеждане в околния свят, че може да установите как бебето ви е ангажирано с тях и не обръща нужното внимание на кърменето или шишето с мляко. То захапва и пуска гърдата или биберона десетина пъти, преди да реши, че се е нахранило. Така че е напълно оправдано бебето да се буди от глад през нощта, а в тихата тъмна нощ, в която отсъстват разсейващи обекти и вие сте посветени изцяло един на друг, то може да се нахрани най-качествено за деня.

# 191
Да, наистина се разсейва много, но понякога дори не захапва шишето, само биберона.проблемът е , че като прегладнее изпада в истерия и съвсем вече не мога да го нахраня. А когато си е хапнал , емного спокоен , та затова го преследвам със шишето и правя молебени:)

# 192
Veli29 благодаря ти, четох аз, че не винаги е проблем, но все пак....
Mn.nikol  благодаря и на теб, точно към тези двамата Новакова и Валентинов съм се насочила. При Новакова ходим от почти 14 години Simple Smile първо с племеника ми, после синът ми сега и малката. За Валентинов разбрах, че дава часове някъде след месец. Наистина ли е толкова трудно за час при него?
Обадете се навреме за час аз си почаках и даже тези дни ще звъня пак.

Новакова е страхотен лекар наистина.

# 193
mimka теб ли те бяха оставили да раждаш сама и такова голямо бебче Open Mouth  Да ви е жив и здрав юнака! Kissing Heart
Нормално си родих за около 2,5 часа. Имах доста шевове и ме рязаха и шиха без упойка. Но имам ли възможност бих родила пак нормално 😏

# 194
  • Sofia
Минавам да споделя, че бебка се разхили с глас за първи път преди малко. Мисля, че на мен ми беше много по-забавно от на нея 😁 Започнах да пляскам с ръце, тя се стряскаше и мигаше, тъкмо да се откажа и се почна. Добре, че са новите технологии, та го имаме документирано на клипче 😁

Общи условия

Активация на акаунт