Лидл 124 - Февруари

  • 166 480
  • 2 043
  •   2
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 1 907
Хора...много вкусен стана заека. Втори път си сипвам Flushed
Месото се отделило от кокала..мозък. ...и с това сосче...майко мила...
Ей го...докато не съм го изяла...


Да е жива и здрава дамата, която сподели рецептата. 😊


Тето, метни у една кутия, ако е стигнал ММ 😂

# 76
  • Мнения: 76 155
Ще му сипя и от супичката Joy Блонди. Ама му кажи да побърза..Satisfied

Брадичке, киселкото му ходи. Както на супа топчетата..и там слагам сока на половин лимонче в застройката..иначе много благо става. В темата с рецептата на зайко и друг се оплака от целия лимон..за това половин само сложих.

Манчев каза лука като е за сос..да е много ситно нарязан. За това и чесъна жупнах в чопъра.

# 77
  • София
  • Мнения: 12 239
Обикновен лимон ползвам обикновено, Консервиран - имаш предвид онези сокчета в бутилка ли? Че хич не ги обичам и не съм взимала от години...
Тц.
Скрит текст:
Нарязваш лимони, посоляваш, намачкваш леко и затваряш в буркан. Раздрусваш добре. Забравяш го за около 2 седмици на студено и тъмно и после ползваш по малко (силен вкус е) в ястие, като подправка.
Уби ме направо, !!!!!  смятах че е онзи от онези жълти шишета, които хич недолюбвам.  Добре че те отворих. Благодаря!
Напазарувах, но нищо особено няма, ежедневните нещица за ядене, без зеленчук че не го харесвам от Лидл.

# 78
  • Мнения: 12 722
... и лимонът много кисел и не ми се услади хич... Да взема да ѝ дам втори шанс на рецептата ли Simple Smile
Дай шанс, особенно ако ползваш консервиран лимон, който силно препоръчвам. Страшна подправка, много любима у нас! Simple Smile

А как се постига този консервиран лимон?

# 79
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 110
Я да попитам ако някой има от лидълския Бейлис ликьорчето: отзад на етикета какво пише? Веднъж отворен до колко време трябва да си употреби? Защото на тукашния на португалски пише до 6 месеца, а на испански до 6 дни. 😲 На български да не е до 6 часа, примерно. 😁

# 80
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 961
Морена с нейните красиви и здравословни кутии с храна и през ум не ми мина, че има предвид "лимоновия" сок  в жълтите шишета. Simple Smile))

# 81
  • Мнения: 1 273
Хора...много вкусен стана заека. Втори път си сипвам Flushed
Месото се отделило от кокала..мозък. ...и с това сосче...майко мила...
Ей го...докато не съм го изяла...


Да е жива и здрава дамата, която сподели рецептата. 😊



Ще стане ли и с пилешко според теб? По-малко време евентуално за готвене предполагам.

# 82
  • Мнения: 76 155
Ще стане...и аз ще пробвам по -нататък.

# 83
  • Sofia
  • Мнения: 22 638
... и лимонът много кисел и не ми се услади хич... Да взема да ѝ дам втори шанс на рецептата ли Simple Smile
Дай шанс, особенно ако ползваш консервиран лимон, който силно препоръчвам. Страшна подправка, много любима у нас! Simple Smile

А как се постига този консервиран лимон?
Дадох рецептата малко по-нагоре... в "скрит текст".

Душата, радвам се, да съм ти полезна!  Heart Eyes

# 84
  • Бургас
  • Мнения: 5 806
Я да попитам ако някой има от лидълския Бейлис ликьорчето: отзад на етикета какво пише? Веднъж отворен до колко време трябва да си употреби? Защото на тукашния на португалски пише до 6 месеца, а на испански до 6 дни. 😲 На български да не е до 6 часа, примерно. 😁
Имам от делукс версията и пише 6 месеца, споко Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Морена, благодаря, ще пробвам. И без това сега има био-лимони и ще ми дойдат таман Wink От намачканите парченца сока да слагам ли и него в буркана? И да го разклащам ли през тези 2 седмици или да си почива кротко след първото разклащане?

# 85
  • Sofia
  • Мнения: 22 638
... От намачканите парченца сока да слагам ли и него в буркана? И да го разклащам ли през тези 2 седмици или да си почива кротко след първото разклащане?
Не слагам сок, само от лимоните и да, разклати 2-3 пъти по време на престоя.
И аз ще си заредя от био лимоните за целта. Предните ми бяха домашни. Simple Smile

# 86
  • Мнения: 32 124
Може ли пак рецептата за зайче, че като беше пусната не успях да отворя линка?

# 87
  • Мнения: 8 029
Тета,голяма си "подскокоросничка",да знаеш...с тоз заЮ...нЕмам такъв(днес само два пъти Одих до Л.,за трети път беше късно...) и затуй утре ще е пиУето по таз рецепта.Само ?-коя сметанка да сложа?20% или 30%?,че имам и от двете?Благодаря!
Долче, http://m.bg-mamma.com/?topic=276005

# 88
  • Бургас
  • Мнения: 5 806
Ей я рецептата отново Wink

http://www.bg-mamma.com/?topic=276005

Дени, според мен 20%, че с толкова масло и 30% сметана ще дойде доста блажно май Wink

# 89
  • София
  • Мнения: 4 254
Мале, явно аз съм голям каприз.. Не бих я вкусила тая яхния... Най-много да бодна някое картофче. Sad

Общи условия

Активация на акаунт