Предизвикателство Рапунцел-Дълга и здрава коса до юни 2019

• 50 567
  • 479
  •   1
Отговори
# 360
Хайде малко да посъживим темата. Simple Smile  През последния месец (че от тогава не съм писала) всяка седмица правя по една Olaplex терапия (редувам една седмица стъпки 1 и 2, на следващата седмица - стъпка 3) и по една с еластисайзър. Рядко ми остава време да се намажа и с едни масла уж за ускоряване на растежа (някакви индийски) - може би след някой друг час, ако не ме домързи, ще ги намажа върху еластисайзъра да си попиват и те в косата.
Иначе в последно време залагам повече на хидратацията, забелязах, че косата ми стои доста суха и вяла - през последните 10-ина дни мия само с шампоан Morrocanoil Moisture Repair (знам, че не е чиста хидратация, но май ми е най-хидратиращата серия като цяло - срамота) и завършвам с балсама от същата серия или дълбоко хидратиращата маска на Marakesh (мислех си, че може да е тежка за моята фина коса, но в момента ми идва направо идеална!). Веднъж седмично мия с Chronologiste шампоан и маска и веднъж седмично след мароканския шампоан слагам Lanza Healing Oil маската (не мога да й се нарадвам още Grinning ).
Една седмица бях на гости извън България и реших да не си мъкна козметиката за коса - голяма грешка. Sad Изредих три различни серии за коса (възстановяваща и хидратираща на Garnie и някаква британска био серия за мазна коса), за жалост обаче, и след трите косата ми беше твърда и заплетена, пълна кошница... носех си само термозащитното спрейче на Macadamia Weightless Moisture (което изобщо не харесвам и мъкна само по пътувания със самолет, че да не е ме е яд, ако се разсипе в багажа, хаха) и с него положението ставаше още по-зле. В един момент вече нямах търпение да се прибера и да си измия косата с моите си неща - явно дрогерийните грам не ми понасят. Anguished
Друго интересно - по повод на мненията в тази или другата тема, свързани с хапването на протеини, реших вече да не пропускам закуската, ами да си правя едно протеиново шейкче, в което си добавям разтворимия колаген и с него приемам витамин С и хиалуроновата киселина на таблетки. Иначе доскоро се хранех само по два пъти на ден (на всяко ядене задължително месо, риба, млечни или яйца) и се замислих, че може би само с две хранения не си  набавям необходимото количество протеини.
Ами това е. Скоро не съм измервала растежа, а е минал около месец и половина, откакто се включих в предизвикателството... може би е вече време. Simple Smile

# 361
  • София / Перник
Привет дами,  bouquet

случайно намерих тази тема, а в нея има толкова много полезна информация... Simple Smile
Прекрасни коси имате! Ще ви чета редовно, пък дано скоро и аз мога да се похваля с бърз растеж  Peace

# 362
От къде купувате олаплекс 1 и 2 ?
Прочетох мнения за спането на сатенена или копринена калъфка за възглавница, наистина ли има такава разлика. От къде могат да се закупят ?

# 363
  • София
Купувала съм от Нотино комплект стъпка 1 и 2, сега купувам големи количества от стъпка 2 само от ибей или амазон. Може да се намери и 2 литра от стъпка 2 за стотина евро, което е доста по-изгодно от Нотино, където е над 400 лв.

# 364
Мерси, намерих в  UK амазон наистина на по добри цени. Даже разбрах че има вече №4 и №5 Simple Smile

# 365
  • София
Има и 6 вече. Но за мен стъпка 1 и 2 си остават най-силните.

# 366
Може ли олаплекс  2 да се използва без стъпка 1, като самостоятелна терапия при нетретирана коса?

# 367
  • Варна
 Момичета хайде моля ви да се придържаме към заглавието на темата. Обсъждането на продукти от клас Олаплекс си е за профи темата.

Скрит текст:
Не, не може. Стъпки 1 и 2 се ползват ВИНАГИ заедно. Те са две части на една терапия. Самостоятелно за не третирана коса е подходяща 3-ката. Ползва се като преуош.

Откато Бананадана обяви ембарго на нета  Laughing темата съвсем умря-какво стана? Минаха почти два месеца...Дайте резултати,снимки  Laughing  Hug.

Аз да се оплача....Нали реших да тествам прословутото натрупване на пигмент по дължините  #Cussing out. Хем си знам,че подобни неща не са за мен. Първия път беше ок,но след второто боядисване/с Олаплекс разбира се/ косата ми е в меко казано ужасно състояние. Вкарвам в действие Лалга с ампули ,шампоан и маска да видим ще се оправи ли положението. Не съм голям оптимист обаче.

# 368
Естествено, че олаплекс е по-темата, щом продуктът може да допринесе за здравето на косата. Ако не си компетентна, поне не отклонявай отговорът. И както чета в темата за професионалните продукти за коса, често не се отговаря на зададени въпроси, или момичета пишат на лични, защото се притесняват да не им се нахвърлят "светила" като теб.

# 369
Принцесата не беше много груба , дори е отговорила в скрит текст , нека запазим добър тон , аз леко я кръцнах мойта тези дни ще се снимам

# 370
  • Варна
 Хаха....ако аз не съм компетентна по темата Олаплекс и въобще на тема грижа за косата моите извинения на капацитетите  Laughing Laughing Laughing.

Не съм казала,че Олаплекс не е по темата просто задълбаването в описания и действие на продуктите не е за тази тема. Момичетата я създадох с цел да си отгледат заедно дълга здрава коса. Има си тема за професионалните продукти за коса,където тия въпроси се разискват надълго и широко.

# 371
Съжалявам, но като цяло станаха 100 теми за косата и малко се обезсмисля всяка следваща. Това не е тема за грижи и продукти. Оллаплекс не е по темата, наистина. Това не е средство за растеж-а грижа при боядисване. Какво общо има?
 Това е тема с друга насоченост-растеж,добавки и продукти за това,както и конкретни резултати+снимки(пожелателно).
Честно казано на мен леко ми омръзна да се повтарят все едни и същи неща,въпроси и продукти във всяка една тема за косата,понякого съвсем произволно се влиза и пита за нещо,но дали е по темата е все тая.
Говоря по принцип. Поста ми не е насочен към някого конкретно.
И аз не харесвам профи темата,защото един път не ми се отговори като хората. Там си говорят само по между си-глас в пустиня когато влези нов. Но принцесата много пъти ми епомагала😊
Става досадно наистина така да се свесват темите.

# 372

Откато Бананадана обяви ембарго на нета  Laughing темата съвсем умря-какво стана? Минаха почти два месеца...Дайте резултати,снимки  Laughing  Hug.

Малко ме озадачава човек,който е обявил ембарго на нета всеки ден да влиза в бг.мамма?! Нали знете,че сайта има възможност да се види открито кой,кога и в  колко часа последно е бил вътре,а за въпросният  потребител дава-
"Последно активен вт, 26 мар 2019, 14:56"

На такъв човек се каза-отказал се от темата,която е направил и от коментари,но влиза и чете всеки ден.......

# 373
  • Пловдив
Така е решило момичето, сигурно има защо. Всеки може да прави каквото прецени.

# 374
Бая се отклонявате от темата момичета Simple Smile Всеки има право да пише където пожелае.Моята грижа за кода официално е:
Шампоан Milkshake за нормална коса,балсам на Alterna anti-frizz и маска на Milkshake от същата линия.За стилизиране използвам Kerastase Ciment termique и Kerastase Elexir Ultime.Еластисайзъра го правя само веднъж в седмицата.Косата ми е порастнала и ще я снимам следващия път.Цвета ми е с рижав оттенък и това не ми харесва,ако сложа някакъв сив цвят според вас дали ще стане нещо или само ще я увредя излишно?

Общи условия

Активация на акаунт