Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

  • 95 221
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
  • Враца
  • Мнения: 2 657
Благодаря. за информацията! 🌺

# 196
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 1 639
Понеже чета доста различни мнения за филипсите, искам да попитам конкретно за модела Airfryer XXL - който го има, доволни ли сте, пуши ли, лесно ли се мие? Не ми се дават толкова пари ако трябва да съм честна, но пък другите май са малки..или и аз не мога да преценя. Чудя се и за делимано, някой отзиви?


Здравейте момичета, започнах да чета от 1ва страница, защото искам да си купя този модел  Philips HD9220/20 Airfryer, който е и модела, който сте обявили в заглавието на темата. КАкво имате предвид, като казвате, че трябва да е с голяма решетка? На този пише 0,8л че поема, достатъчно ли е голяма? На мен ми изглежда свръх малка.... моля ви, ориентирайте ме.

Мисля, че ще сме по-полезни, ако кажеш за колко човека ще се използва уреда. Мисля, че тези 0.8 л са 0.8 кг.

Работен капацитет   0.8 кг

Здравейте, онзи ден се чудех същото и колежка намери някакъв калкулатор ли, не знам ,но по това което разбрахме 0,8кг беше = На 2,5/6л, нещо такова.

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 18:17 от christiana_

# 197
  • София
  • Мнения: 2 298
Аз съм доволна от моя Airfryer XXL. Не пуши, мие се лесно под течаща вода, слагала съм го и в миалната.
Голям е и събира доста.
Ако те интересува нещо конкретно, питай.

# 198
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 1 639
Аз съм доволна от моя Airfryer XXL. Не пуши, мие се лесно под течаща вода, слагала съм го и в миалната.
Голям е и събира доста.
Ако те интересува нещо конкретно, питай.

Благодаря за отговора!
Ами конкретно..то и аз не знам какво конкретно да питам. Ама четох за други които пушили, доста неприятно според мен. Дали са определени видове или е на късмет? И каква е разликата реално между ХЛ и ХХЛ. Гледам и 2та събират 1,2кг

# 199
  • София
  • Мнения: 2 298
Ето тук се виждат разликите
 https://www.philips.sa/en/c-m-ho/kitchen-and-household/airfryer-xxl  
Не знам на какво се дължи това с пушенето.
Може и да е на приготвяната храна. Ако често се готви месо и то пръска по горната част мазнина, може и от там да пуши.
Ние почти не готвим месо в него, основно картофки, сандвичи, брускети и крутони, зеленчуци. Скоро купих тавичката за готвене и запичам огретен, мусака, канелони, лазаня, макарони с пилешко и сос бешамел, правя и мъфини. По-бързо става от фурнатаТази есен, както и миналата, му  "извадих душата" с чушки, тиквички, патладжани. Слагам бурканчета заготовки - за по-бързо готвене през работните дни.

# 200
  • Мнения: 146
Добре. Като говорите за покритие, не ви ли притеснява покритието? То тефлоново ли е в крайна сметка? Никъде не се споменава, но явно е. Аз имам мнение, че тече някаква сериозна антикампания срещу тефлоновото покритие, може и да е вредно, а може и да не е, но е факт че продължава да си се произвежда (както и енергийни напитки, бърза храна, палмово масло и всичко обявено за вредно Simple Smile) . Нямам тефлонови съдове пак заради тази кампания Simple Smile. Та си харесах https://www.blaupunkt.com/ee/nc/products/small-household-applian … cts/single/14783/  Около 200 лв., е но има обявена промоция в един сайт по - евтино (около 150 лв.). Има положителни мнения, а официално си му пише DUPONT TEFLON (най - отгоре а и на предния капак) за покритие на кошницата и купата. Трябва ли да ме притеснява? В крайна сметка антитефлонърите казват, че се отделят вредни газове и частици над 250 градуса, а всички фраери са до 200 градуса ...

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 06:08 от Bisera

# 201
  • София
  • Мнения: 2 298
На Филипса не виждам да се споменава някъде за покритието. Мрежата е сива метална, въобще не ми прилича да има тефлон върху нея. Съдът за готвене също не е тефлон според мене с такава гладка повърхност.
Да се върнем на темата, т.е. на рецептите.
Току-що правих мъфини от бутер тесто. Тестото нарязах на ленти, върху всяка лента по дължината й наслагах малки кубчета кашкавал, завивам я и в силиконовата форма за мъфини. Пекох на 175 гр. за 12 минути. Извадих и уж само да опитаме преди да снимам, и .... нищо не остана за снимка. Следващия път ще съм по-бърза 😂

# 202
  • Русе
  • Мнения: 8 801
nati_nat,
Скрит текст:
От къде закупихте тавичката? Hug  Дали ще стане за XL модела?

# 203
  • София
  • Мнения: 2 298
Juls14, от електринния магазин на Техномаркет. Намерих я трудно, навсякъде бяха изчерпани. Върви в комплект от 9 формички за мъфини, които също влязоха в употреба. Много  практична се оказа тази тавичка. Аз готвя само за едно хранене и за някои неща вместо да загрявам цяла фурна, тук стават бързо и добре.
Не знам дали става, но ако искаш ще меря моята и ще пусна размерите да прецениш.

# 204
  • Русе
  • Мнения: 8 801
Благодаря ти!
Скрит текст:
може да измериш, да. За всеки случай. Не я намирам, но ще изчакам, може да я открия.

# 205
  • Варна
  • Мнения: 313
Момичета, благодаря ви за помощта. Аз още избирам, но искам да ви попитам, която от вас е поръчвала от амазон, с коя фирма пристигат нещата тук, които сме поръчали от амазон - с Български пощи ли?

# 206
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 1 639
В крайна сметка след едно неуспешно поръчване на уж нов уред на силверкрест ( оказа се, че не е нов и го върнах), реших да поръчам филипс. Мислех по-малкия вариант, но в крайна сметка поръчах PHILIPS HD9650/90. Дано си заслужава наистина парите. Сега почвам да си забелязвам рецепти Simple Smile

# 207
  • Мнения: 1 265
Привет мили дами, хубаво е че обсъждате различните модели фритюрници но - ТЕМАТА Е ЗА РЕЦЕПТИТЕ, които могат да се приготвят в тях.
Прави впечатление, че тук повече се обсъждат модели и големини, отколкото да се показват снимки на приготвената храна. А това вече е СПАМ. И възниква въпроса - дали въобще тази тема е необходима?!

Ето и нещищко от мен, приготвено във фритюрника: всичко ТОВА не е правено днес, а във времето назад, но показвам като идеи!
чебуреки

банички със сирене

бекон с яйца

броколи запеканка

датски кюфтета, и въобще всякакъв вид кюфтета от кайма - аз много често слагам плънка вътре - печени - зеленчуци

кашкавалени "принцеси"

KFC

кюфтета обикновени

лучник

милинка

а ето и разчупена - тестото се изпече?!

пълнени чушки - правя само 2-3 бр че синковеца не яде и така е много удобно; бешамела варя отделно

пържоли, картофи, запеканка зеленчуци - всичко се приготвя на фритюрника - разбира се поотделно. Аз имам мини-фурна и там поддържам топлината на предварително приготвените, докато другото се пече.

пълнени питки - тук в суров вид, пека само 10 мин на 200*

пиде

рибни пръчици

пълнени тиквички, заливам след като се изпекат и допичам за 3-5 мин; правила съм и патладжан

пълнена питка, брускети

бутер банички; правя разновидност и със шоколад- течен или блокче (то по не се разтича), кренвирши, шунка, други пълнежи

пилешко филе в бекон

пържено пиле, ВЪОБЩЕ пиле във всякакъв вид . пържола, хапки, панирано, пилешки шницели

риба - всякакъв вид риба (а тук има много) отива във фритюрника

сарми - !!! но трябва да им се долива вода; при мен първия път ориза отгоре беше леко недоварен

сьомга, пълнени гъби - едно често правено ястие

чушки пълнени с яйца и сирене; тук имат и бекон; изпичат се със всякаква плънка

панирана риба - готово пане

** различните видове сандвичи, печени зеленчуци и запеканки сами можете да си  измислите; когато има и подходящи тавички много неща могат да се приготвят. На някои запеканки правя и заливка отгоре, като я слагам 2-3 минути преди края - стават като мусаката. Мусака не съм правила, че ТЯ у дома се яде в количества Flushed
** аз много често ползвам еднократните съдчета от фолио - пеп4о благодаря

ПУСКАМ този пост с молба да не превръщате темата в чат с коментарии САМО за различните видове фритюрници. Да, и това е полезно - НО темата е за споделяне на снимки за рецепти. Предварително благодаря за разбирането ви.
Пожелавам на всички успешна нова седмица Flowers Bouquet

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 03:19 от sem22

# 208
  • София
  • Мнения: 2 298
Juls14, размерът на тавичката е 21/22 см.
А ето и нещо, приготвено в нея: пиле с бешамел и макарони.
Макароните са полусварени, пилето запържено и бешамела приготвен на котлон.
Добавих 2 разбити яйца, настърган кашкавал и индийско орехче, смесих всичко и пекох на 160 градуса за 20 минути, като 5 минути преди края отгоре поръсих с кашкавал.

# 209
  • Мнения: 1 757
Sem22, благодаря за нагледния материал. Ще се възползвам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт