Обсъждане на имотни обяви-8

• 39 467
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
NikoT, в момента живеем в Иван Вазов по семейни причини, но ще се върнем в Лозенец в близко бъдеще, най-вероятно.  Ако сме живи и здрави, разбира се.
Иначе аз съм сериозна, няма да коментирам Лозенец, не си струва усилията и злобата, която събрах. Чиста загуба на време.

# 481
NikoT, в момента живеем в Иван Вазов по семейни причини, но ще се върнем в Лозенец в близко бъдеще, най-вероятно.  Ако сме живи и здрави, разбира се.
Иначе аз съм сериозна, няма да коментирам Лозенец, не си струва усилията и злобата, която събрах. Чиста загуба на време.
Най-важното е да сме живи и здрави. Пожелавам всичко да е наред с теб, семейството ти и родителя, за който се грижите.

# 482
Денизара, Бриколаж - Люлин е на бул. Сливница 171, Сливница беше до Константин Величков преди, след това продължиха до Орион, след това явно още продължават с удължаването и  преименуването.
За циганите - е, поне около Сточна гара няма - изключвам прекачващите се, мениджърката на обществената тоалетна и служителките на чистотата.
Пак ще кажа, за който може и/или иска да разбере - районът между Дондуков-Васил Левски-Сливница-Раковски (за него мога да твърдя със сигурност) е спокоен и НЕ Е бандитски], няма цигани, няма квартални хулигани и никога през последните 50 години не е имало. Дори МРРБ, което е точно на една къса пресечка от Сливница, вече е супер спокойно.  
Минусите - няма магазини (засега, докато не отворят Лидъл на Сточна гара). Кацащите самолети, на който му пречи. По булевардите - естествено шум и прах, на 20 м. навътре обаче шумът вече е фонов. Замърсяването - ФПЧ и другите екстри на трафика, те си се разнасят във въздуха.  От Искър до Дондуков е по-приятно изглеждащата част, но пък точно там трябва да чакаш единствен тролей (11 или 9), за да стигнеш до транспортен възел (Сточна гара или Дондуков). Който не го мързи и е свикнал да ходи - 5 мин. пеша не е никакъв проблем.
Накратко - районът е съвсем приемлив, по-добър по доста показатели от други вървежни имотни локации. Ако можех да избирам - ами ако моят апартамент, такъв, какъвто е, беше в добрите части на Гео Милев, Военна академия, Яворов, Лозенец (долния, при Попеа), Медицинска академия и Петте кьошета, Баня Мадара, Изток и Изгрев (в старите, малки граници, а не разширително) и др., които сигурно пропускам, щеше да ми е по-добре. Но пък трудно бих си намерила такъв или сходен апартамент в другите, по-привлекателни райони, дори и да имах пари за това.
Разни прехвалени Студентски, Малинови, Вади, Ливади, и т.н. - не, благодаря.

# 483
Денизара, Бриколаж - Люлин е на бул. Сливница 171, Сливница беше до Константин Величков преди, след това продължиха до Орион, след това явно още продължават с удължаването и  преименуването.
За циганите - е, поне около Сточна гара няма - изключвам прекачващите се, мениджърката на обществената тоалетна и служителките на чистотата.
Пак ще кажа, за който може и/или иска да разбере - районът между Дондуков-Васил Левски-Сливница-Раковски (за него мога да твърдя със сигурност) е спокоен и НЕ Е бандитски], няма цигани, няма квартални хулигани и никога през последните 50 години не е имало. Дори МРРБ, което е точно на една къса пресечка от Сливница, вече е супер спокойно.  
Минусите - няма магазини (засега, докато не отворят Лидъл на Сточна гара). Кацащите самолети, на който му пречи. По булевардите - естествено шум и прах, на 20 м. навътре обаче шумът вече е фонов. Замърсяването - ФПЧ и другите екстри на трафика, те си се разнасят във въздуха.  От Искър до Дондуков е по-приятно изглеждащата част, но пък точно там трябва да чакаш единствен тролей (11 или 9), за да стигнеш до транспортен възел (Сточна гара или Дондуков). Който не го мързи и е свикнал да ходи - 5 мин. пеша не е никакъв проблем.
Накратко - районът е съвсем приемлив, по-добър по доста показатели от други вървежни имотни локации. Ако можех да избирам - ами ако моят апартамент, такъв, какъвто е, беше в добрите части на Гео Милев, Военна академия, Яворов, Лозенец (долния, при Попеа), Медицинска академия и Петте кьошета, Баня Мадара, Изток и Изгрев (в старите, малки граници, а не разширително) и др., които сигурно пропускам, щеше да ми е по-добре. Но пък трудно бих си намерила такъв или сходен апартамент в другите, по-привлекателни райони, дори и да имах пари за това.
Какъв трябва да е този апартамент, че да не можеш да намериш подобен в хубавите квартали? Убеден съм, че в хубавата част на София има имоти за всеки вкус при положение, че парите не са проблем.

# 484
Какъв трябва да е този апартамент, че да не можеш да намериш подобен в хубавите квартали? Убеден съм, че в хубавата част на София има имоти за всеки вкус при положение, че парите не са проблем.

Ами аз съм си свикнала с квартала и не ми се мести някъде си, при условие, че тук се чувствам добре. Затова когато намерих устройващ ме по параметри апартамент в зоната между ИСУЛ и СМГ купихме веднага. Бих предпочела да е малко по-на юг, така е но вече четвърта година по-добро предложение в квартала не съм намерила. А другаде не съм и търсила. Та, така да се каже, доброволно съм си причинила този цигански район  Twisted Evil  

# 485

Аз съм от другата страна на Раковска и в общи линии нещата са същите. Може би е по-добре от към транспорт и магазини, но е по шумно и оживено като цяло.

# 486
Тази тема и всички останали подобни е егати свърталището за избиване на комплекси. Ще рече човек, че друго освен вашето собствено възприятие за удобство и хубаво не съществува.  За теб Вади, Ливади, Студенстки и т.н. може да  е не мерси, за мен  пък може да е да, благодаря. Е коя сега е по-права? Или викаш щом на мен ми харесва, значи нямам вкус, пари, тъпа съм.....То и обратното важи с пълна сила. И аз не доумявам как на хората им харесва да живеят в порутени и вмирисани сгради, с отврат общи части, но пък щом им харесва нека си живеят така. И не е до старост на сградата, а до поддръжка, което пък като не е поддържано говори много за манталитета на обитаващите (според моите възприятия). Ама пък разни хора си харесват това старото и се имат за много фини и бохеми та коя съм аз да ги съдя. Игнорирам и толкова. Поне не съм седнала да обяснявам през пост колко е готино там,  където живея и какви мизерници са всички други, щото не са избрали като моето. Поне надявам се да не го правя несъзнателно Smile

П.С.
София, че е мръсен и отварт град, спор няма, но пък считам, че във всеки квартал има хубави и лоши места според възприятията на даден човек  и е супер смешно да се слага всичко под общ знаменател.

# 487
Нико, защо не четеш с разбиране? Мандаринка ясно е изброила, по-добрите квартали и е написала, че предпочита тази част от центъра, сравнено с ОСТАНАЛИТЕ. Никой, не твърди, че там е по-добро от НДК-то, успокой се. Но несъмнено е за предпочитане през Младост, Кръстова вада, Манастирски и сие, а цената е идентична.

********** , права си, че тук се избиват комплекси. Твоят пост е пример за това. Аз не мога да си позволя да живея в много квартали, но веднага признавам предимствата им. Не можеш да кажеш на черното бяло и да, Студентски град не е Яворов, въпреки, че и там живеят хора. Говорим за квартали, за Бога, не съм прочела да почнем да се обиждаме персонално.

# 488
Аз предлагам първо да се поразходите по Сливница и после да се говорят глупостите, че нямало цигани. Simple Smile

# 489

Ами аз съм си свикнала с квартала и не ми се мести някъде си, при условие, че тук се чувствам добре. Затова когато намерих устройващ ме по параметри апартамент в зоната между ИСУЛ и СМГ купихме веднага. Бих предпочела да е малко по-на юг, така е но вече четвърта година по-добро предложение в квартала не съм намерила. А другаде не съм и търсила. Та, така да се каже, доброволно съм си причинила този цигански район  Twisted Evil  
За теб ми е ясно, но на мандаринката твърдението ми се струва абсурдно. П.П. Радвам се че си намерила прилично построена кооперация. Преди време говорих със строител, който построи вече няколко кооперации в района към Сливница и когато го попитах защо не ги направи по-обезшумени ми отговори, че при цените, на които продава в района, не му се връзва сметката.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 13:37 от Анонимен

# 490
Ай стига с тази Сливница, между Дондуков и нея има толкова нюанси. Все едно да кажа, че Витошка и Мария Луиза са една и съща улица.

# 491
Ай стига с тази Сливница, между Дондуков и нея има толкова нюанси. Все едно да кажа, че Витошка и Мария Луиза са една и съща улица.
Имаме наследствен апартамент на Дондуков под Александър Невски, така че имам идея, че на Дондуков е много по-добре от ул Кирил и Методий например.

# 492
Нико, ЗНАЕМ за наследствения апартамент на Дондуков. И точно, защото вероятно си бил в района, би следвало да знаеш, че има голяма разлика с този на Женския пазар, Лъвов мост и т.н. Да, не е НДК-то, но е съвсем прилично. Каквото е на Дондуков, същото е и малко по-надолу, само дето не ти хлопа трамвая рано сутрин под прозореца.

Не живея там, да поясня и не гледам имоти в тази част на центъра. Но цената е по-поносима и е добър вариант.

# 493
Нико, ЗНАЕМ за наследствения апартамент на Дондуков. И точно, защото вероятно си бил в района, би следвало да знаеш, че има голяма разлика с този на Женския пазар, Лъвов мост и т.н. Да, не е НДК-то, но е съвсем прилично. Каквото е на Дондуков, същото е и малко по-надолу, само дето не ти хлопа трамвая рано сутрин под прозореца.

Не живея там, да поясня и не гледам имоти в тази част на центъра. Но цената е по-поносима и е добър вариант.
Какво като ти хлопа трамвая пред кухнята. В днешно време никой не спи в кухните. Да не говорим, че дограма Саламандър с троен стъклопакет 40 мм плюс 50 см зид се справят невероятно добре с шума.

# 494
Аз предлагам първо да се поразходите по Сливница и после да се говорят глупостите, че нямало цигани. Simple Smile

Нерде Ямбол, нерде Стамбул Joy
Говорим за "Дондуков" и леко надолу, не за "Сливница" и не за Сточна гара.  И не за Халите, и не за Черковна.

Преди време говорих със строител, който построи вече няколко кооперации в района към Сливница и когато го попитах защо не ги направи по-обезшумени ми отговори, че при цените, на които продава в района, не му се връзва сметката.

Не знам какво не му се връзва сметката, ама то обезшумяването при едно нормално строителство е достатъчно добро, стига да се сложи троен стъклопакет. Аз съм с такъв и не се чува нищо, само понякога, ако не работи телевизорът или не се занимавам с нещо, чувам леко по-гадните самолети. Проблемът на шумната локация се проявява при отворен прозорец, иначе шум няма.

Общи условия

Активация на акаунт