Американски колеж - четиринадесета тема

• 55 713
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Да допълня поста си за олимпиадите.
Сега видях, че и по история се е провел общински кръг на олимпиадата в колежа.
Понеже се учи по американски учебници, допускам, че може да има разминаване в материала като последователност или като начин на представянето му /за пример ще дам кандидатстването за медицина - различните ВУЗ-ове изпитват на различни учебници и кандидатите се готвят задължително по конкретния за даден МУ учебник - дефиниции, чертежи... Тези, които кандидатстват на няколко места, се готвят по няколко учебника. Това ми се струва безумно, а в известна степен така трябва да постъпи и колежанин за участие в олимпиада - да поработи по минали теми, за да разучи формата и термините на български. Въпросът е: защо да го прави, какво ще му даде това участие. Сега например има мейл за набиране на доброволци за деня на изпита, като предишния ден ще ги събират за инструктаж. Струва ми се, че ако едно дете на 15-16 години има 4-5 свободни часа, такова нещо ще му даде не по-малко ценен опит и преживявания от това да изкара същото това време в състезаване над определен материал./ Състезанията не са масова ценност в колежа, повечето ученици и учители изобщо не се вълнуват от тях. (Виждам редица плюсове в това, но това е лично възприемане за нещата).

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 20:40 от Prizma

# 406
  • София
Здравейте, разбрахте ли до кой номер са стигнали номерата на кандидатите тази година? Аз разбрах до 525, още не знам дали това е от последния ден (28.02). Кога обявяват точната бройка?

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 12:12 от galita

# 407
"Поради високия интерес и постъпилите запитвания, Американският колеж в София обявява допълнителна дата за онлайн регистрация за приемния изпит след 7. клас. Желаещите да се явят на изпита, които не са имали възможност да се запишат в предварително обявения срок, следва да се регистрират на страницата на колежа между 08:00 и 24:00 в сряда, 6 март. До момента броят на регистриралите се е 649, от тях 363 кандидати са момичета, а 286 – момчета. Желаем успех на всички кандидати!"

# 408
Wow, браво бе!
Това е много добре. Конкуренция е хубаво да има.

За сега Lusy19 е най-близо с прогнозата си.

# 409
  • София
охх, не знам що, ама първата ми мисъл, кат видях, че са обявили броят на записалите се до момента, беше "те тва е зарад нашата класация със залозите" Laughing LaughingLaughing

# 410
охх, не знам що, ама първата ми мисъл, кат видях, че са обявили броят на записалите се до момента, беше "те тва е зарад нашата класация със залозите" Laughing LaughingLaughing
Абсолютно същото си помислих и аз.
Не помня досега да са съобщавали предварителни "резултати".
Заради нас ще е.

# 411
  • Sofia
Прецедент.
Все ми се струва, че всеки, който има истинско желание да учи в това училище, щеше да намери половин час да се регистрира в първоначално обявения срок. А той е доста дълъг. Правилата са за всички, а конкуренция е хубаво да има, да. Може и резервна дата да обявят за закъснелите на 17 март.

# 412
Не виждам къде е проблема с допълнителната дата?

# 413
И аз виждам връзка с гласуването ви.
Моят младеж излезе от пробния изпит в доста по-добро състояние на духа от предишния път. По негова самооценка се е представил по-добре. Но все пак му е много трудно, 30 въпроса във  всеки модул, много му се виждат. Както и да е де, не остана!
Напрегнато ми е за резултата от пробния изпит, пък какво ще бъде като дойде същинския ...

# 414
Прецедент.
Все ми се струва, че всеки, който има истинско желание да учи в това училище, щеше да намери половин час да се регистрира в първоначално обявения срок. А той е доста дълъг. Правилата са за всички, а конкуренция е хубаво да има, да. Може и резервна дата да обявят за закъснелите на 17 март.

Не е прецедент!
Всяка година обявяват допълнителна дата за записвания!
Прецедентът е, че за първи път преди тази допълнителна дата, обявяват броят на записалите се до сега. Друга година го съобщават след допълнителните дати за записване ( може и още една допълнителна дата да обявят).
Успех на изпита на форумските дечица!

# 415
Успех на децата.
30 въпроса на модул наистина са много и неслучайно са сложени толкова, да стане ясно кой с колко ще се справи.
Ако всички решат всичко как точно ще ги оценят?? И класират, съответно?

# 416
  • Sofia

Напрегнато ми е за резултата от пробния изпит, пък какво ще бъде като дойде същинския ...

Може ли да припомните колко време се изчаква за резултатите!!! От сега се чудя как ще се мотивира детето да продължи с подготовката за НВО.

# 417
  • софия
Струва ми се, че голямото увеличение е при момичетата?! А?! Или греша!? Момчетата май са приблизително същия брой на миналата година или поне не толкова рязко увеличена бройка като при момичетата.

допълвам - приблизително 3 седмици за резултатите

# 418
  • София
Опровергават твърдението за намален интерес към АК Wink

# 419
Миналата година изпита беше на 18 март, а резултати имаше на 30 март по обяд. В календара по приема обявяват кога ще публикуват резултатите от изпита, както и всички важни дати след това.

Общи условия

Активация на акаунт