Американски колеж - четиринадесета тема

• 55 716
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • В офиса
Kремона се пенсионира.
Госпожата хич не е строга, има проблеми с дисциплината и не научават много. Ако се уцели при господина (Пратер), ще е по-добре. Някой с по-ново инфо?
Иначе подозирам, че те работи, щото приятелите му ще с записват испански.

# 391
  • София
Ъъъъ, как се пенсионира?? Че тя има ли и 50?

# 392
  • В офиса
Чакай, да не би аз да съм объркала имената. Има си я жената на сайта на колежа. Една жена, която се слави като много зла, и за която има много мемета, според програмата трябваше да преподава на дъщеря ми в 9-и клас, но на първия учебен ден разбраха, че се е пенсионирала. Грешката с името явно е моя. А и името на Пратер не видях на сайта...

# 393
Кремона преподава и би бил голям късмет, ако ви се падне. Пратер си изкара двете години и се върна обратно. Попова се пенсионира. На тяхно място са Христозова и Кръстева.

# 394
  • София
'Ич няма да се съглася, че ще е толкова голям късмет. Имала съм три лични срещи с нея. Имам и огромно доверие на майка ми като езиков специалист, та не смятам, че е за задругата на страхотните колежански даскали.

# 395
Аз съм пристрастна към обучението по испански в Колежа, но... любимата учителка вече не е там Sad поддържаше високо темпо и желание за още и още задълбочаване в ученето на езика. Сина ми и другите си ги харесваше, но тя беше неговия Учител Wink (Ирен Кунин)
Децата си комуникират с нея, въпреки че са си далеко!

# 396
  • Cobrs
А какви са отзивите от преподавателите по френски език?

# 397
'Ич няма да се съглася, че ще е толкова голям късмет. Имала съм три лични срещи с нея. Имам и огромно доверие на майка ми като езиков специалист, та не смятам, че е за задругата на страхотните колежански даскали.
Само че сестра ми и до ден днешен и е благодарна. А сестра ми завърши в Германия, омъжи се там, работи там и е вече и с гражданство. Сигурно знае за какво говори. Големия син потвърждава.
Всеки си има мнението...

# 398
А как стои въпросът с явяването на олимпиади (български, мон-ски Simple Smile ) в АК? Организират ли се общинските кръгове? Сега като разгледах допуснатите на национален кръг по бел ми направи впечатление, че няма нито едно дете от АК, което най-вероятно се дължи на факта, че никой не се е явил. Защо не ходят на олимпиади?

# 399
Интересът на учениците в АК към олимпиадите е малък.
СТЕМ-овете - иди-дойди. Даже вземат по някой и друг медал. Ама подозирам, че не виждат никакъв смисъл в олимпиадата по български. Не им дава предимство при кандидатстване на запад. Търсещите възможности за литературни изяви си имат списание Беседа, а и сборник разкази издадоха, ако не се лъжа...

Иначе колежа провежда необходимите събития за да даде възможност на желаещите да участват, а на класиралите се - до продължат в следващите кръгове на олимпиадите по всички предмети.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 13:12 от Ezhko

# 400
Миналата година са имали петима участници в областния кръг по БЕЛ, двама са продължили на национален.

# 401
Преди 3 години имаше и призово класиране на национален по БЕЛ (момиче беше, име не си спомням). А защо гледаме само БЕЛ (този списък не е ли само с арбитрираните работи от Областен кръг, а не на всички явили се на областен?), математика, физика, химия, астрономия... Не само се организират, а и до национален кръг стигат някои деца. Сега като имат профил "биология и химия" и по биология може да дръпнат Simple Smile
Това за профила го казвам, защото съответния предмет иначе се учи само на английски и им е трудно на български (сина ми се явяваше на химия, в 10ти клас учителката му връчваше българския учебник и го викаше на консултациите за отговор на въпроси, защото дори записването е различно).

# 402
А защо гледаме само БЕЛ (този списък не е ли само с арбитрираните работи от Областен кръг, а не на всички явили се на областен?), математика, физика, химия, астрономия...
Защото днес излезе бел и ми направи впечатление, че няма деца от АК, а винаги съм си мислела, че именно АК е мястото, където най-добре може да се развие писането в гимназиален етап, пък и резултатите от ДЗИ показват, че децата от АК са добри по бел. Не ми се ровеше да търся другите протоколи, за да проверя, по-лесно ми беше да питам тук. Сори за спама. Фран като се върне ако прецени да го зачисти.
За мен е важно, че АК организира олимпиади, пък който иска да се явява. Това ми беше "притеснението". Но моето е като "нероден Петко".

# 403
  • София
Провеждат се олимпиади в АК. По мейла учениците получават информация, както и формуляр, в който да се впишат за регистрация.  Ако за някоя олимпиада не се получи информация, може да се пита /устно или по мейла/ ръководител катедра. Имам спомен за мейли за олимпиадите по Мат, БЕЛ, Физика, Химия и География.

Защо не ходят? Мога да говоря само за моето виждане.
Смисълът на олимпиадите е да провериш знанията си на общинския кръг, дори да нямаш подготовка за по-горните кръгове. Или да вървиш напред, ако имаш сериозна извънкласна подготовка. Обаче извънкласната подготовка в колежа е насочена и към други формати - AP, SAT, Subject SAT. И започваш да си цениш времето и да приоритизираш задачите - правиш неща, от които имаш реална полза, или пък ти харесва да ги правиш. Например на моя тийн много му харесва учителката по химия, справя се добре, но не намери смисъл да се яви на олимпиадата, още повече, че тя е с обща тема за 9 и 10 клас и ако се подготви добре за темата и по горния материал, значи догодина да скучае в часовете. От друга страна, не работи допълнително по химия, така че и да се класира, то на областен кръг ще му е трудно. По физика  учителката му го подтикна да се яви. Е, класира се за областен кръг. Отново темата е обща за 9 и 10 клас. И тук не се е готвил по горен материал, така че не вярвам да се класира /очаква максимум 20 точки/, но и да се класира не виждам какво ще прави на национален кръг. На пролетно състезание по физика пък не се записа, защото е през март, а тогава има две състезания по математика и реши, че три петъци подред не му се иска да пропуска училище. В един момент започваш да си правиш сметка какво ти носят или ти вземат състезанията /за 4 часово състезание пропускаш петък, събота и неделя/ и каква ти е целта да участваш в тях.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 13:36 от Prizma

# 404
Здравейте, за немския в АК мога да кажа само добри неща - бяхме и при Кремона Павлова, и при Попова, сега сме при друг учител. Дъщеря ми не се беше докосвала до този език, а заради него или по-скоро заради Кремона Павлова избра хуманитарен профил и учи немски с удоволствие. И все пак решението зависи от детето, за да учи с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт