Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 50 563
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Имам въпрос към тези с инсулинова резистентност.След проведено лечение имаше ли подобрение в качеството на яйцеклетките?

За съжаление при мен резултатът беше идентичен, въпреки лечение с метформин + диета.
Но това само по себе си нищо не означава, има момичета постигнали по-добри резултати след терапия.

# 391
По този повод... след като настъпи бременност, какво мисли лекуващия Ви лекар? Да се продължава ли метформина или не?

# 392
По този повод... след като настъпи бременност, какво мисли лекуващия Ви лекар? Да се продължава ли метформина или не?

При успешното ми ин витро през 2013г продължих метфогамата до 3тия месец.
Сега ендокринолога ми я назначи до положителен тест и я спирам...

# 393
  • София
Аз забременях с инсулин 30 (на гладно). Спрях метформина след положителния тест.
В последствие минах на инсулин заради гестационен диабет

# 394
Всеки ендокринолог май има различно мнение. Декември като отидох ми каза продължаваш до края метфогаммата ,иначе ще трябва да започнеш инсулин. Да се чуди човек какво да прави...

# 395
  • София
Различни са мненията в зависимост от конкретния ендокринолог. Аз спрях Метфогамата в 7 г.с., тъй като ми създава проблеми с тоалетната, а пък и нямам сериозна ИР. Опитвам се да се храня нисковъглехидратно, но  не ми се получава, тъй като често ми се гади от месо и риба и най-лесно приемам въглехидратни храни. Ендокриноложката каза, че най-важното е да се следи кръвната захар, като дори ме посъветва ако реша да си закупя глюкомер и да меря на гладно и 1 час след хранене. Засега не съм го направила, тъй като съм едва в 10-та г.с.

# 396
Моят проблемен инсулин всъщност е на 60 и 120мин другото е ок.Ама се чудя влияят ли тези лекарства за по-добри яйцеклетки.Някоя от вас преди лечение да е била с кофти Я а пък след лекарствата да се е подобрило качествово им

# 397
Момичета вижте на какво попаднах стана ми много интересно и реших да го споделя с вас . Това е гривна която според температурата на тялото и пулса засича О.
https://www.google.co.uk/amp/s/people.com/health/ava-bracelet-re … does-it-work/amp/

# 398
Момичета по време на стимулация може ли да се пътува или трябва само да се лежи.Аз по принцип пътувам до МЦ за преглед през 2 дни по 50 км .Ама днес съм в нас и мисля да отида до село баба има рожден ден 80 г . Селото е на 25 км . Или да почиваме утре пак трябва да пътувам към СФ ?

# 399
  • Sofia
Момичета по време на стимулация може ли да се пътува или трябва само да се лежи.Аз по принцип пътувам до МЦ за преглед през 2 дни по 50 км .Ама днес съм в нас и мисля да отида до село баба има рожден ден 80 г . Селото е на 25 км . Или да почиваме утре пак трябва да пътувам към СФ ?
няма проблем по време на стимулация Simple Smile

# 400

Аз по време на цялата стимулация си работех и пътувам по около 1ч до работа сутрин и вечер, но и никой не ми е казвал да не пътувам😉

# 401
По време на стимулация си ходех на работа,пътувах всеки ден до клиниката за инжекции,вкъщи си домакинствах.Изобщо нямах проблем.

# 402
Аз съм пътувала по 400 км(понякога и по 600) по време на стимулациите. Нямало е никакъв проблем. Всичко се е развивало нормално.

# 403
Maraya0707,забранила сте личните съобщения .

# 404
Момичета пили ли сте нещо за детокс след стимулация и какво бихте препоръчали? Спряла съм се на Регенил, но ми се иска и някакъв чай да си взема, а не мога да се спра на нещо конкретно... Вчера ми казаха да спра лекарствата, защото ембриона се развива много бавно и няма да има трансфер. Иска ми се 1-2 месеца да почна нещо за детокс, защото и без това другата процедура ще е най рано след 3-4 месеца и искам да се поизчистя от хормоните, с които ме тъпчеха при стимулацията...

Общи условия

Активация на акаунт