Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 49 348
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
И на мен ми казаха да я слагам подкожно в корема и да редувам, единия ден от едната, другия ден от другата страна и т. н.
И малко щипе  и боли, когато вкарвам лекарството.

# 76
И на мен ми казаха да я слагам подкожно в корема и да редувам, единия ден от едната, другия ден от другата страна и т. н.
И малко щипе  и боли, когато вкарвам лекарството.

В предишната клиника бях с декапептил всеки ден,за щастие в сегашната ми беше само веднъж.
Имах същия проблем. При първото поставяне на декапептила се разревах като малко бебе от болка,но направих грешката да си я бия директно от хладилника и за секунди. Не само корема,а цялото тяло ми изтръпна от болка. Направо полудях...
След това се научих и я вадех да постои около 10мин на стайна температура и я биех по-бавно. Така болката се понасяше. След това около час имах обриви около мястото. Като споделих в клиниката казаха,че на много малко жени им се случват тези реакции,но късмет.
Та,съвета ми е - бавно биене и малко да постои на стайна температура преди да си я биеш.
Успех:)

# 77
  • София
Бавното и плавно натискане на буталото на спринцовката е задължително при всяка инжекция. Иначе цялото количество лекарство става като езерце в тъканта

# 78
  • Пловдив
Това с даването на телефона е по лична преценка на лекарката.

# 79
  • София
Отиваш на място. Никога не съм звъняла по телефона за терапия.

# 80
Момичета на вас след пункцията дават ли ви болничен ?

# 81
  • София
Да, 15 дни се полагат.

# 82
А какво пише на болничният ? Защото на мен в клиниката ми казаха че дават бележка , която трябва да представя на работодателя и той по закон трябва да ме пусне в болничен за лечение на безплодие чрез инвитро процедура ?

# 83
  • София
В болничният пише - Лечение на безплодие.
Болничният си е нормален болничен, а според мен те са имали предвид, че по закон, ако си в напреднала инвитро процедура, работодателят е длъжен да те пуска за прегледите, ако са в работно време, но трябва да е надлежно уведомен - т.е. с бележката, която ти предлагат.

# 84
Здравейте момичета , включвам се и аз в темата тъй като май нещата вървят при нас към ИКСИ . Ние сме с мъжки фактор лоша морфология . На мен са ми пускани всички изследвания с проходими тръби съм , единствено излезна последно ,че имам завишени НК клетки и не устоявам фолиева киселина . Имахме и уреаплазма но успяхме да я изчистим . Искам да знам малко повече за процедурата ИКСИ и какво да очаквам ? Аз съм при проф Тимева и тя каза ,че когато решим ще ме чака на първи ден от Ц. понеже не живея в Бг се чудя дали без час ще стане да отида на 1 ден от Ц. и от там какво следва , до колкото разбрах ще съм по къс протокол . Аз имам късна О. доказана . Веднъж ми е правена стимулация с костилбегит но нищо не стане ,тогава около овилацията имах доста болки и тежест ниско долу ,тук виждам ,че доста от момичетата са били с хиперстимулация и ми е интересно как да го избегна това когато започнем преоцедурата ? Ще трябва ли аз сама да си бия тези инжекции или може да ходя до болницата да го правят ? При самата пункция в Щерев ,някой знае ли да ли е с пълна упойка ? Имам непоносимост от игли и доста ме е страх от процедурата  Sad

# 85
Pipi, пункцията в Щерев е с пълна упойка. Няма страшно, казвам ти го като човек, който умираше от страх и като видех игли ми прималяваше. Минах веднъж по този път и претръпнах. Инжекциите може да ти ги бият навсякъде, не е нужно да ходиш в клиниката. Мъжа ти ако не го е страх може и той. Аз не се престраших, още не съм пробвала сама Simple Smile Успех ти пожелавам, в добри ръце си и няма да усетиш кога са минали дните около процедурата.

# 86
Здравей Slanceto_  оскренно се надявам ,че и аз изпадам в ужас от игли .За съжаление мъжът ми ще дойде само когато трябва просто няма как и двамата да се приберем за месец . При теб получи ли се от първият път ? И се чудя как да планувам прибирането ,за сега мисля като ми дойде на другия ден или същия да летя за България , дали веднага без час почват процедурата ? 

# 87
За съжаление при мен не се разви ембрион, имах празен плоден сак Sad Сега март започваме втория опит. Иначе не запазвам час, само се обаждам като ми дойде цикъла, за да видя моята лекарка от колко до колко часа е. Тя ми е казала, че може и на първия ден да отида, може и на 2-ри - 3-ти ден, но колкото по-рано толкова по-добре. Ти при кой си?

# 88
Съжалявам Slaunce стискам ти палци следващия път да е успешен , аз съм при проф. Тимева . Вие с какъв фактор и с какво почват първите стимулации ?

# 89
С мъжки ( 2% морфология по Крюгер), но и аз съм с намаляващ яйчников резерв, съдейки по АМХ и по антралните фоликули. Започнахме стимулацията на 2-рия ден с инжекции Мериоферт 150ед. сутрин и 225ед. вечер., после ми увеличиха дозата и добавиха още една инжекция Цетротид. Стимулацията ми продължи точно 8 дни и на 12-тия ден от цикъла ми беше пункцията. Извадиха 8 яйцеклетки, но се оплодиха 5, две ми върнаха, а другите не ставаха за замразяване. Тогава месец преди това пиех контрацептиви, но сега ще бъда без тях.

Общи условия

Активация на акаунт