Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 49 313
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Идеята на надраскването е не да остане “рана”, а там където е надраскано израства нова “буйна” лигавица.
На мен са ми правшли биопсия, което е същото, само че се изпраща за изследване. Усетих болка като при цикъл за точно 2-3 секунди. Изобщо няма нищо общо с цветната снимка, по-скоро прилича на взимани на цитонамазка

# 61
Open Mouth
Не бях чувала до момента за това. Беше ми полезно да разбера. А на всички ли се драска лигавицата и в кой момент по принцип се прави, това не ми стана ясно.

# 62
  • София
Не не се прави на всички.
При мен беше биопсия (правш се по същия начин, но се взима материал за изследване. Та биопсията се прави на 5 ден след овулация.

# 63
Здравейте, момичета. Имам нужда от мнение или съвет. Вчера си взех заповедта от фонда, с мъжки фактор сме (диагнозата на ММ е олигоастенотератозооспермиа). За първи път ще правим инвитро и не съм наясно какво ни предстои. Днес бях при лекарката и ме извика на 2-3 ден от цикъла, каза че ще ме прегледа, ще ми пусне изследване на хормони и ще ми изпише противозачатъчни. И нещото, което много ме озадачи - каза, че ще правим инвитро на спонтанен цикъл. А аз като чета, това което споделяте е, че с тази диагноза се прави ИКСИ.
Някой бил ли е с такава диагноза? И ако може някой да ми каже каква е разликата между двете процедури и дали имаме шанс за забременяване по този начин?
Благодаря Ви предварително.

# 64
  • София
ИКСИ е начин на оплождане - в яйцеклетката се инжектира 1 сперматозоид.
Разлика в процеса за теб няма, има само в лабораторния етап. До него и след него всичко е еднакво.

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 17:49 от Nandin

# 65
Здравейте, момичета. Имам нужда от мнение или съвет. Вчера си взех заповедта от фонда, с мъжки фактор сме (диагнозата на ММ е олигоастенотератозооспермиа). За първи път ще правим инвитро и не съм наясно какво ни предстои. Днес бях при лекарката и ме извика на 2-3 ден от цикъла, каза че ще ме прегледа, ще ми пусне изследване на хормони и ще ми изпише противозачатъчни. И нещото, което много ме озадачи - каза, че ще правим инвитро на спонтанен цикъл. А аз като чета, това което споделяте е, че с тази диагноза се прави ИКСИ.
Някой бил ли е с такава диагноза? И ако може някой да ми каже каква е разликата между двете процедури и дали имаме шанс за забременяване по този начин?
Благодаря Ви предварително.

И ние сме със същата диагноза и ми каза да отида на 2ден от цикъла да започнем стимулация.Доц Андреева от Щерев ще извърши ИКСИ.Избират един качествен сперматозоид и го инжектират дуректно в яйцекледката.Май това е разликата.А ти в коя клиника ходиш и аз не съм мн Наско с нещата

# 66
Аз съм при д-р Петрова, в Ню лайф, в Пловдив.
А при спонтанен цикъл пак ли се образуват много фоликули, от които се избират най-добрите. Мисълта ми е може ли да се получат повече ембриони, от които евентуално да останат за замразяване?

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 12:55 от Аgena

# 67
  • София
http://shterevhospital.com/invitro/art-inseminaciq-i-invitro/iks … bshta-informaciya

Тук даже клипчета има Simple Smile
Криси, доц.Андреева не извършва икси/инвитро -така се нарича оплождането - а то се прави от ембриолозите.

# 68
Момичета помагайте Grinning
Вчера реших сама да си поставя Декапептил, направих го, всичко точно, но ме мъчи нещо, че когато вадех въздуха от спринцовката, излезе една капчица........
Другото което е, че от днес започвам и с Менопур и макар, че сестрата ми обясни подробно, сега се чудя като Декапептила ли се биеше, т. е   с наклон  45градуса.

# 69
Медицинско лице ли сте? Как така сестрите (акушерките) допускат пациентите сами да си правят  инжекциите, странно... Не си спомням Декапептила мускулно ли беше, утре ще ми правят, та ще видя къде и как се прави точно тази инжекция.
Не ви подценявам, възможно всичко да е тип-топ, обаче винаги има риск, както се е случило при един мой познат и последствията му бяха доста тежки.
Пишете как сте?

# 70
  • София
Всички си поставяме подкожните инжекции от стимулацията сами. Много рядко някой се разхожда всеки ден до клиниката за инжекция.

Момичета помагайте Grinning
Вчера реших сама да си поставя Декапептил, направих го, всичко точно, но ме мъчи нещо, че когато вадех въздуха от спринцовката, излезе една капчица........
Другото което е, че от днес започвам и с Менопур и макар, че сестрата ми обясни подробно, сега се чудя като Декапептила ли се биеше, т. е   с наклон  45градуса.
Всички подкожни инжекции се поставян по един и същи начин. Може под 45градуса, може и под 90. На мен лично, когато ги поставям на себе си ми е по-удобно да бода под 90градуса. Важното е да не е по-малко от 45.

# 71
Нормално е да си слагаме инжекциите сами. Няма как да се ходи до болница/клиника и няма и смисъл. Не е нищо сложно.
Ако имате съмнения,в интернет има клипчета за поставянето на всички видове инжекции.

# 72
Благодаря Ви момичета Grinning, всичко е 6  , току що си ги поставих, без проблемно. Мъжът ми, ми асистираше и когато ми смесваше Менопура, от време на време нервничих и му виках, не така,иначе, ама ти така го направи, не трябваше така и т. н(все едно съм била хиляди такива инжекциии Joy) , голям майтап беше.....

# 73
А къде се прави тази инжекция Декапептил, на корема ли или на някое друго място?

# 74
Декапептил ми поставиха подкожно в корема заради задържани фоликули. Леко болезнено е.

Общи условия

Активация на акаунт