Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 50 452
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Има ли някой с ИР ( аз с индекс нома  4,5) с успешно инвитро? Това пречи ли?  Благодаря!

# 301
Здравейте , момичета! Миналия ден си направих изследвания и тсх ми беше 3.6 . Вчера бях на преглед и доки ме пренасочи към ендокринолог за да го свалим поне до 2.5 . Притесни ме обаче това , че този месец , /както и миналия/ имам сумарно само три фоликула. Лекаря каза , че нащата не са мн добре. Но аз много силно се надявам , че като започнем стимулацията , все ще се подобрят нещата.  Нз защо са толкова малко след като за АМХ то каза , че не е зле 1.34. Има ли някой с подобни показатели , какви са шансовете са успех ... знам че е строго индивидуално , но просто съм ужасно притеснена!

# 302
  • София
Здравейте! Има ли някой с ИР ( аз с индекс нома  4,5) с успешно инвитро? Това пречи ли?  Благодаря!

ИР оказва влияние на качеството на яйцеклетките. При този хома индекс ти препоръчвам да се обърнеш към добър ендокринолог, който преди инвитрото да ти назначи терапия с метформинов препарат, хубаво е да приемаш инозитол и да започнеш хранителен режим. Бих ти препоръчала да направиш лечение 2-3 месеца преди самото инвитро, тъй като яйцеклетките започват своето формиране по-рано, а не в самия цикъл. Успех!

# 303

ИР оказва влияние на качеството на яйцеклетките. При този хома индекс ти препоръчвам да се обърнеш към добър ендокринолог, който преди инвитрото да ти назначи терапия с метформинов препарат, хубаво е да приемаш инозитол и да започнеш хранителен режим. Бих ти препоръчала да направиш лечение 2-3 месеца преди самото инвитро, тъй като яйцеклетките започват своето формиране по-рано, а не в самия цикъл. Успех!
Благодаря! Това исках да чуя! С два неуспешни опита и доктор ми каза, че няма да пречи. Започна да пия глюкофаж, ще купя и инозитол. Благодаря!

# 304
Е, сама не е добре да започваш нищо. Виж се с ендокринолог.

# 305
Е, сама не е добре да започваш нищо. Виж се с ендокринолог.
Август месяц откриха ИР ендокринолог ми изписа глюкофаж. Тогава нома ми беше 7,2

# 306
Извинявам, от поста излезе все едно на своя глава ще пиеш.

# 307
Извинявам, от поста излезе все едно на своя глава ще пиеш.
Да може)) не съм българка и правя греши

# 308
Момичета колко дни е стимулацията по къс протокол? Аз започнах от 2ри ден Пурегон 300 на ден за 5 дни и на 7ми ден съм на изследвания и преглед. Чудя се дали след прегледа продължава стимулацията или преминаваме към пункция? В Надежда съм и с намален яйчников резерв. При стартирането имах един фоликул в единия яйчник и 3-4 в другия... Това значи ли, че на пункцията трябва да очаквам да имамв около 4-5 фоликула или чрез самата стимулация е възможно да се въздейства на яйчниците да образуват повече фоликули (извинявам се за глупавия може би въпрос, но ми е първа стимулация)...

# 309
Пети ден от стимулацията е рано за пункция.След преглед и хормони ще се види как вървят фоликулите и лекарят ще прецени с каква доза ще продължиш.Може да включи и друг препарат.
Възможно е да тръгнат още фоликули от стимулацията,на прегледа ще разбереш.
Успех Слънце!

# 310
Пункцията е между 10 ти и 14 ти ден горе долу, те ще ти кажат предварително кога ще е. Не се притеснявай може да има и други фоликули които да растат и да ги видят на 5-ти ден. Пускат хормони и коригират инжекциите и след два дни пак ще те извикат.
Успех!

# 311
Аз да ви питам почти същото като на slanceto87. Възможно ли е да станат повече фоликулите на 8-мия ден от стимулацията,  отколкото на 3-ия, 4-ия ден? Благодаря.

# 312
Момичета, много съм притеснена,  четвърти опит ми е, но за първи път фоликулите се развиват толкова бавно.  Днес е 16 ден на стимулация,  а пункцията се очаквала чак на 20ия ден(четвъртък). С петък бях да ги мерим и фоликулите са по 14-16 мм. На някоя дали е продължавала толкова стимулацията и резултат бил ли е +

# 313
Аз да ви питам почти същото като на slanceto87. Възможно ли е да станат повече фоликулите на 8-мия ден от стимулацията,  отколкото на 3-ия, 4-ия ден? Благодаря.
Да, възможно е да има много малки, които да не ги виждат на 4 ти ден. Все пак докато не дойде момента за самата пункция не могат да ти кажат колко са извадени.

# 314
  • София
Момичета, много съм притеснена,  четвърти опит ми е, но за първи път фоликулите се развиват толкова бавно.  Днес е 16 ден на стимулация,  а пункцията се очаквала чак на 20ия ден(четвъртък). С петък бях да ги мерим и фоликулите са по 14-16 мм. На някоя дали е продължавала толкова стимулацията и резултат бил ли е +
Ако си по дълъг протокол е нормално да растат по-бавно и стимулацията да е по-дълга

Общи условия

Активация на акаунт