Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 49 557
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Ясно явно това е имала в предвид ,ами аз предполагам ,че на всякъде го правят това не само в Надежда .

# 511
  • София
В Щерев е точно по същия начин, както каза бамбарадамбара. На ехограф виждаш нещо като течност как го вкарват в маточната кухина, а пък ти дават на хартия снимки на ембрионите. Няма как да видиш самите ембриони като ги вкарват.

# 512
В КИРМ Плевен е същото. При трансфера правят снимка на ехографа на капката,  в която се намират ембрионите. Ембрионите се виждат само с микроскоп. Замислете се само - когато жената забременее и се окаже кръвния положителен, казват й да дойде на преглед чак след две седмици за да видят сака и ембриона в него. Така че при трансфера казват, че това са ембрионите, колкото да има стимул жената, както и да имат доказателството, че са ги трансферирали. Много жени не знаят, че ембрионите не се виждат и че това е само капка, но понякога това върши чудеса, че са ги видяли вече в матката си.
Що се отнася до лъжите, че уж ги вкарват, а всъщност не, за да има друг опит, хем ми се вярва, хем не ми се вярва. За КИРМ Плевен бих казала, че едва ли да го правят, защото клиниката е малка и държат на реномето си. А другите може да имат голямо реноме и може би могат да си го позволят това, но дай Боже да не го правят!

# 513
  • София
Здравейте , предстои ми процедура икси в началото на април би трябвало да почнем стимулацията.Някой знае ли кога дават тези 15 дни болничен , от деня на пункцията или от началото на стимулацията? За да знам да предупредя в работата.

# 514
Здравейте , предстои ми процедура икси в началото на април би трябвало да почнем стимулацията.Някой знае ли кога дават тези 15 дни болничен , от деня на пункцията или от началото на стимулацията? За да знам да предупредя в работата.
От деня на пункцията,
За стимулацията мисля, че няма болничен.

# 515
Здравейте, от клиниката ли дават болничен или личният лекар? Не искам да обяснявам  в работата си и за това питам ...

# 516
Благодаря ви за отговорите момичета .
Чудех се когато до по къс протокол ,всеки ден ли от 2рия до 10 се поставят инжекции и по колко на ден ,също така под час ли се слагат  ? Сигурно няма да има кой да ми ги слага в нас а надали и сама ще имам смелост та мисля да ходя до болницата ..

# 517
Благодаря ви за отговорите момичета .
Чудех се когато до по къс протокол ,всеки ден ли от 2рия до 10 се поставят инжекции и по колко на ден ,също така под час ли се слагат  ? Сигурно няма да има кой да ми ги слага в нас а надали и сама ще имам смелост та мисля да ходя до болницата ..
Здравей, Да всеки да се бият може и по двапъти на ден зависи как реагира организма ти.
Иначе аз при първия опит ходех в клиниката но си е изморително.За втория сестрите ме научиха много е лесно иглите са тънки и нищо не усещаш

# 518
Здравейте, от клиниката ли дават болничен или личният лекар? Не искам да обяснявам  в работата си и за това питам ...
От клиниката и си пише в диагнозата, че е свързано с женски или съответно мъжки стерилитет, не си спомням точно как беше формулировката.

# 519
Бихте ли ми казали при нисък АМХ къс или дълъг протокол се прави и каква е разликата ?

# 520
Бихте ли ми казали при нисък АМХ къс или дълъг протокол се прави и каква е разликата ?
Дълъг протокол лекарите в България не препоръчват на жени с НЯР/ИЯР. Най-често срещаната практика е на ЕЦ.
Аз обаче бях по дълъг протокол въпреки НЯР и направих 7Ф с 6Я.

# 521
Дълъг протокол лекарите в България не препоръчват на жени с НЯР/ИЯР. Най-често срещаната практика е на ЕЦ.
Благодаря за отговора ! Дълъг и къс - колко време общо продължава всеки ? Нищо не знам по темата .

# 522
Благодаря за отговора ! Дълъг и къс - колко време общо продължава всеки ? Нищо не знам по темата .
Най-лаишки казано - при късия протокол като ти дойде МЦ, отиваш на преглед на 2-ри ден, пускаш хормони и ти се назначава стимулация от 3-ти ден на цикъла по осмотрение на лекаря и съобразно твоето състояние. След това лекарят те следи през 1-2 дни как са ти хормоните LH (трябва да е нисък), Estradiol (трябва да е висок,да се покачва), как  нарастват Ф (фоликулометрия) и съобразно това може да промени дозите на стимулационните препарати. Като достигнат определен размер Ф-те се слага Цитротид, Оргалутран или друг подобен препарат,за да не се пукнат преждевременно. С тях се стопира и покачването на LH. Като нарастнат достатъчно, т.е. са узрели, ти бият Прегнил,Овитрел, Хориомон или др.подобен тригер (обикновено вечер към 22ч00),за да доузреят Ф и след 36 часа се пунктират. Вадят се Ф, биолозите ги  промиват и броят колко Я има в тях, а в деня на пункцията партньорът дава материал и с него се оплождат изкараните зрели Я. Преди пункцията се изследва и прогестерона, той трябва да е нисък.
При дългия протокол се започва с блокираща хипофизата инжекция около 20-тия ден на цикъла. Изследва се хормона Estradiol, за да се види дали е блокирана функцията на яйчниците и тогава се започва стимулация като условието да се започне стимулация е да ти е дошъл цикълът.
Дължината на стимулациите е в зависимост от отговора на твоите яйчници.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 17:37 от bubastet

# 523
Благодаря , сега ми е малко по ясно . Предполагам късия е 1 месец цялата процедура а дългия 2 ?

# 524
Благодаря , сега ми е малко по ясно . Предполагам късия е 1 месец цялата процедура а дългия 2 ?
Не, късият е по-къс Simple Smile,  не е 1 месец, по-кратък е, зависи от това какъв responder си и как нарастват Ф.
Дългият  не е 2 месеца - при мен продължи 1 месец без 2 дни Sad, от датата на блокиращата инжекция до датата на  пункцията.

Общи условия

Активация на акаунт