Отговори
# 300
Амели,
Тъкмо малкият е тръгнал да изкарва книжка, пусни и щерката да карат заедно? За малката става дума.
Мотоциклетите нямат ръчна спирачка, така че няма страшно!

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 21:04 от Ezhko

# 301
Тоя Ежко е упорит за снаха😊

# 302
  • София
Не ква да е снаха, а проучена: майка й плува ли, шофира ли, кара ли колело, колко е устата, къв поглед върху образованието има и т.н. 🤣😆 (аз съ шегувам, ама кат се знам къв съм дзвер и две трети, трябва изрично да предупредя Дивака, че сериозна ли е кандидат-снахата, не бива да я запознава с мен 😈 )

# 303
  • София
Не ква да е снаха, а проучена: майка й плува ли, шофира ли, кара ли колело, колко е устата, къв поглед върху образованието има и т.н. 🤣😆

Ха, 'ми значи аз се класирам за кандидат-сватя на Ежко! Само обстоятелството, че детето избра Испанската, вместо АК, може да ми разклати позицията от първото място. Joy Пфуу, не обмислих нещата достатъчно разностранно навремето. Та, какво казвахте за кандидатстването след 8-ми клас? Joy

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 22:32 от sanaka

# 304
Той Ежко много снахи оглежда. Избор да има. Не, че някой него ще пита. 🤣😂😁

# 305
лятото ако смогне да се задържи тук за по-дълго от 20 дни, ще ги кара

Поне месец си предвидете, дори и за максимално натискане за сбита програма и взимане от раз на листовки и изпит.
Вече не помня защо, но месец едвам ни стигна, а книжката й трябваше, защото отиваше на стаж в щат, където ако не се придвижваш с кола, си загубен.
Тя нямаше проблем с изпита, защото караше вече добре ( В САЩ можеш да шофираш с придружител, ако си им изкарал листовките и без книжка)
Запиши я в курс, който започва малко преди да си дойде, тя после ще си наваксва. Някъде предават списъците с имената и си ти трябва поне месец.

Скрит текст:
Много се бях смяла, защото точно бяха въвели някакви промени за изпитите с листовките, а тя тъкмо си беше дошла и нямаше време много, много да се занимава с тях. И инструктурът й беше казал, че няма как да ги вземе от раз с толкова малко време. Имаха бас даже. Нищо, че спечели , тя изпълни баса Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 06:37 от rosss

# 306
Аз (много сериозно и без никакви задни мисли) за мотоциклети пиша, те на снахи го изкарват.
Когато за снахи писах си правиха оглушки. Че някои (Санака) си правят сметката и без кръчмаря (жена ми). Никой не е чел с разбиране навремето!

ПС Големият е изтърван окончателно - стана пълнолетен и е официално стар ерген. Така че вече не влагам и наполовина толкова усилия по този въпрос!

ППС Миленита да не се перчи, че има едни снахи.... Докато отвори уста и ще хрущи между зъбите им. Stuck Out Tongue

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 07:29 от Ezhko

# 307
Връщам темата малко назад, но се сетих за един университет, който е малко коментиран, този в Leuven, Белгия.
Както и университетите в Холандия, така и тези в Белгия, губят в класациите от факта, че голяма част от програмите им са на нидерландски. Според съпруга ми Leuven във физико-химия, материалознание е изключително добър. За другите области нямам от къде да черпя информация.
Видях, че предлагат Бизнес администрация на английски, така както го чета, си позициониран в кампуса в Брюксел, което е една добра възможност за стажове и т.н по европейските институции.
Споделяне на идея:smile:

# 308
  • София
https://www.daad.de/medien/der-daad/analysen-studien/blickpunkt_ … schulrankings.pdf
Ross, нямам идея дали и в Холандия, Белгия е като в Германия. Ако да, то ниското позициониране си има и друго обяснение освен езика. На 24 стр, в последния абзац, сбито е направено заключението, че докато ''Research''-ът е критерий с много голяма тежест в оценяването, а в Германия той е изнесен във външни институти като  Max-Planck, Leibniz, Frauеnhofer и Helmholtz, не може да се очакват осезами размествния за немските унита. И това не е някоя  смотана статия в нета, разработката е на ДААД, немската служба за академичен обмен.

# 309
Русалка,

Research в Холандия си е доста напред! Знам за проекти, в които има вложени многоцифрени суми и холандски унита си партнират с Кеймбридж, Принстън.А колко има , за които не знам и не предполагам. Холандците са доста напориста нация имат доста нобелови награди и открития.
Беше ми много интересно да науча, че Ню Йорк в началото е бил собственост на (и е открит от) холандците. Даже се е казвал Ню Амстердам. Два гласа не са им стигнали на холандците, за да се окаже Америка с официален език холандски вместо английски. Щяха да грачат и храчат сега из щатите.

# 310
Аз пък съм чувал, че два гласа не стигнали на немския, за да бъде той официалния език на САЩ. Така че това може и да са митове и легенди (за езика), не съм ровил из нета да проверявам.
Росс, а в САЩ важи ли българската книжка? Все пак, там не е Европа, затова питам. Или важи само за тези, които са завършили АК (шегувам се).

# 311
  • София
Там се държи изпит за местна книжка, българската важи до определен брой месеци престой. Изпитът е потресаващо лесен (ако можеш да шофираш, де). И не е скъп.

# 312
Изпитът е потресаващо лесен (ако можеш да шофираш, де). И не е скъп.
Глобите и наказанията​ са също потресаващи...

# 313
  • София
Легендата касае немския, Росс, не холандския, въздържалият се е  Фредерик Муленберг, с немско потекло.Изказал мнение, че колкото по-бързо  немците станат американци, толкова по-добре.Колкото до рисърча, нима в Германия е слаб..Идеята е , че не в унитата, а е изнесен в упоменатите по-горе известни и извън Европа изследователски институти. И дори унитата да си партнират с тях, което е факт, няма ги бонусите в общата калкулация...

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 14:48 от пенсионирана русалка

# 314
А, И у нас вървим в правилна посока.
750 лв за превишена скорост със 65 км извън града - при знак 60 покрай поредната бензиностанция камерата засича 125 км...
Още може, но и това е добре.
Не се сещам къде ще питат "Сега кво праим..." Но може би други вече са разбрали, нямам информация.

Общи условия

Активация на акаунт