Отговори
# 285
Чак пък толкоз филми.

А защо няма да награждават ЧУ?
Не става въпрос за награди, а за допълнително финансиране. На добрите да стават още по-добри, а на лошите - да се подобрят. Говорим само за ДУ и то след 3 години Grinning

# 286
Аха. А кяра на ЧУ какъв ще е, захранвайки с ноу хау това учреждение (МОН)?

# 287
  • софия
Чак пък толкоз филми.

А защо няма да награждават ЧУ?
А! И ние попитахме, ми няма, това е.

в общи линии, ако мога да опиша какво ще се случи:

Скрит текст:
Имаме две къщи, две семейства. Пращаме им проверка как живеят, как се справят.
Първото процъфтява, добре се е обзавело, добре се храни, има ралични ястия всеки ден, има дни на различните кухни - европейска, китайска, арабска, има хубави дрехи, добър речник, изказ, имат си прислужница, камина, всякаки уреди, пътуват из света, посрещат гости,  организират пикници.......абе с една дума висок стандарт.

Второто семейство обаче живее доста по-бедно, пак има три ядения на ден, ама са доста скромни, нямат маса, стоят на земята, не могат да си помислят за пътуване, не са с толкова добър речник и им е все тая, че нямат дрехи за официално гости и за домашни дрехи...

И проверката заключва:
Семейство едно се справя брилянтно, чудесно, отлични резултати, малки корифеи, перфектен етикет, много добри практики и т.н.
Семейство  две изпитва липса на добър речник, не разнообразяват храната си, не си поддържат гардеробите, не ходят на екскурзии и не си обогатяват мирогледа и т.н, но пък са много мили добри хора.

Съответно:
За следващата учебна година ще дадем на семейство едно с 40 % повече пари за добрите резултати.
За следващата учебна година поздравяваме семесйтво две с тахната положителна практика да възпитава мили и добри хора и им пожелаваме да вървят все така в тази посока. Препоръчваме им да се поучат от семейство едно и да разширят менюто си, да си сменят обзавеждането, да започнат да пътуват и ние след 6 месеца ще дойдем да видим до къде са стигнали!

Онова трето семейство, което е частно, ще отидем да го оценим, защото ние оценяваме всички семейства. Ще му кажем какво мислим за него според нашите критерии, ще научим как постига всичко добро, ще го дадем за пример, ще предложим практиките му на другите семейства. Ама иначе то да се оправя, щото ние с него не се знаимаваме да го поддържаме.

Това е!

# 288
О Боже! И за това едни пари се харчат?!?!?
Какво беше за мешката и терминала?

# 289
  • София

И лошото е, че посредственото буквално задушава плахите опити тук-там да покълнат читави зрънца.

е, те, зат'ва ви споделях вчера, че ми се мре... и примерът на Амели също е чуден в тази посока, смертелната.

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 15:08 от Milenita

# 290
  • София
Амели, много духовито! МОН... какво да ги правиш...

# 291
Взело си е детето изпитът по кормуване днес.
Сега предстои шофиране с мен и с баща й и както казва Ежко собствена кола, когато си купи такава.
Стискам палци на всички, най-вече на Русалка, че при нея всичко е по две.

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 20:29 от Фран

# 292
  • София
Честито, Фран! Направо ти завиждам - на някои децата им вече взеха шофьорски книжки, пък на моите още им купувам книжки за оцветяване Sweat Smile

# 293
Аш, не бързайте......
18 summers is all we get!
А в наши дни май и по-малко.....
Честито, Фран!

# 294
Браво Фран, поздравления!

# 295
Фран,
Безаварийно да е!

А при Русалката ми се струва, че е по три, а то и при теб тъй!

# 296
Благодаря ви!
То си е малко за срам, защото трети път, ама...
Иначе днес са били около 10-ина човека, всички късани по един, два пъти, а едно момче се явявало за пети път.
Абе здраве да е и късмет!
Иначе всичко ми е по три пъти, да, ама някак разпределено равномерно във времето/за разлика от Русалката/, та успяваме да смогнем общо взето.

# 297
  • софия
Браво, Фран, на девойката!
Безаварийно да и е напред по пътя!

Скрит текст:
Аз съм бъзла, хора! Не мога да си представя да си пусна децата да шофират! Даже и като и предлагат да я закарат тук там нейни приятели, май съм против да им се качва в колите ( за голямата говоря, за малката ясно). Вероятно защото аз станах шофьор доста късно, та тази история още от училище да скачат в колите ми е чужда..Знам, че е необходима книжката, знам! Иначе я питам не иска ли курсовете да подхваща, подтиквам я, ама тя самата се разграничава за сега. Може би лятото щяла да помисли...

# 298
Амели,
Защото те питат 😊
И на мен косата ми настръхваше, но просто ме уведомяваха при свършен факт.
Как например съученичка я е закарала и още на спирката при супермаркет Хит , колата е пушела отвсякъде, а хората им ръкоммахали.
На сеетофара , отворили прозореца и някой им казал да проверят ръчната!
Естествено, че са били на ръчна!

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 20:42 от rosss

# 299
  • София
Фран, браво на новата шофьорка!Мерси и за пожеланията Simple Smile
Да, Росс, три са, голямата досега не е ходила на курсове, лятото ако смогне да се задържи тук за по-дълго от 20 дни, ще ги кара, понеже не виждам никакъв резон да плащам за книжка от Германия и предхождащия я курс 2500 евро. Отделно, ако съм запомнила правилно, допълнителен час кормуване там е 50+ евро. Баш във време, когато ни очакват сериозни разходи за две наведнъж, няма да се изхвърляме и с курс в Германия..
Е, Фран, знае се, че съм мързелива аз, та неравномерното разпределение на трите може и бонус да е..Зор с две накуп, да,  ама само веднъж.Не си представям, честно, сега да имах терзания къде ще учи детето ми в 1, 5 или 7 клас...

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 20:52 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт