Отговори
# 600
Хоуп, същите работи по ЧО ще ги учат и догодина, по-разширено.  После вероятно още няколко пъти. Още по-подробно.

# 601
Хоуп, същите работи по ЧО ще ги учат и догодина, по-разширено.  После вероятно още няколко пъти. Още по-подробно.
Това го знам, но какво от това. Не теябва да имат знания от тази година ли?

# 602
В МУ - Пловдив също има цялостна програма за чужденците на английски.

# 603
Това го знам, но какво от това. Не теябва да имат знания от тази година ли?
Не, казвам че ще го повторят и ще го позапомнят (и сега ще научат няколко владетеля и няколко града). Иначе всеки може да занимава детето си с каквото и когато иска, разбира се.

# 604
Я пак? Казваш, че от тазгодишния материал е все тая какво им остава в главите, защо ще го повтарят догодина? По същата логика защо да се зорят да запомнят делене на трицифрени, като и догодина ще го упражняват. Същото важи и за български.

# 605
Достатъчно си умна,  за да знаеш, че не съм казала това. Казах, че догодина пак ще минат материала по-подробно. Просто, защото детето ми е по-голямо дадох информация.

# 606
Добре, обясни ми като на 3 годишно какво казваш? Да не се занимаваме или да се занимаваме?
Защото ние знаем, че в момента само се въвеждат нещата. Но кашата е толкова огромна, че моето дете постоянно ми задава съвсем логични въпроси, възникващи на база учебника. Единствен начин беше да и дам да прочете въпросната енциклопедия и да обсъдим въпросите. Ако не го направя, следва констатация, че предмета е скучен. В училище учителите се опитват да запълнят дупката, но за два часа по програма единствено им стига да направят интересни презентации и да доразкажат липсващите части.

# 607
На моето бях купила в трети клас енциклопедията на Златното пате. Заедно с уча.се и презентациите от учителката беше напълно достатъчно. Учебник вкъщи рядко носеше.
ЧО е смъртоносно скучен в четвърти клас. Имам предвид учебника, но на НВО се падат само основните понятия. В пети нашата учителка по история преподава много интересно.

# 608
Добре, обясни ми като на 3 годишно какво казваш? Да не се занимаваме или да се занимаваме?
Защото ние знаем, че в момента само се въвеждат нещата. Но кашата е толкова огромна, че моето дете постоянно ми задава съвсем логични въпроси, възникващи на база учебника. Единствен начин беше да и дам да прочете въпросната енциклопедия и да обсъдим въпросите. Ако не го направя, следва констатация, че предмета е скучен. В училище учителите се опитват да запълнят дупката, но за два часа по програма единствено им стига да направят интересни презентации и да доразкажат липсващите части.

Учебникът по ЧО в 4 клас е кошмарен наистина и ако имах по-добра основа, бих обяснявала допълнително. Но историята никак не ми е силна страна и когато децата ме питат, търсим заедно информация в интернет и детски книги и енциклопедии. Така сглобихме например именника на хановете - в учебника беше обяснено сякаш хронологично, а цели столетия се губеха. Как да заобичаш нещо, което се свежда до запомняне на дати за НВО?

# 609
Ще следя темата, защото един от изборите след 7 клас ще е частно училище, ново, едва от година.
Във Варна няма добро частно училище от 1 до 7 клас, така че нямам нито пример, нито опит. Вероятно е добро френското, но то е по френска образователна програма. Набелязаното частно ще е компромис, ако детето не успее в избраното държавно. И тук ми е голямото чудене-дали държавно с компромис или частно с компромис.

# 610
  • София
Светкавица, зависи от компромиса и от целите ви. Ако разкажеш по-подробно може и повече гледни точки да има.

# 611
Светкавица, стана ми интересно кое е новото частно училище във Варна след 7 клас? И какви са отзивите за гимназията на "Малкия принц"?

# 612
Новото училище е към ТУ Варна.
Има платено и безплатно обучение, според специалностите
Детето в момента учи руски и английски, харесват му и иска да запази тези езици или поне един от тях. Иначе харесва физика, но не и математика, биология, донякъде химия. По физика, химия и биология без да си дава зор е добре, а най-нелюбима му е историята. Не е от най-ученолюбивите, катоэцяло досегаэвинаги е бил с мн. добър

При евентуални ниски резултоти се чудя дали някоя професионална гимназия ДУ или тази частна гимназия.
Предимства на ДУ-знаеш какво очакваш, има повече информация, има не лоши специалности, намира се на две автобусни спирки.
Предимства на частната гимназия-малко деца, нов, амбициозен учителски екип. Недостатък-отдалеченост и никакво понятие на какэв принцип останалите избират това училище

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 11:19 от Светкавица

# 613
Светкавица, като те чета, детето ти ще е идеално за доктор. Физиката за съжаление без математика хич не върви, особено на високо ниво има много сериозен математически апарат, но му се отдава физика, химия , биология, а не обича математика и история - идеален профил за доктор. В медицината и физиката има приложение, особено в офталмологията, но пък не на такова ниво, което да изисква много математика. Плюс химия и биология става идеално. Може би търсете гимназия, която да му е най-полезна да кандидатства медицина.

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 12:00 от Татко Мецан

# 614
Хубава идея за медицина, но се иска труд и упоритост, а трябва и характер. Моето дете е много милозливо и търпеливо към хората, грижовен и състрадателен е, имала съм поводиэда го преценя, но никак не е упорит и амбициозен.
Може би, по-скоро фармация, знам ли.
Засега да видим училището, после и за професия ще се мисли

Общи условия

Активация на акаунт