Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

• 37 501
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Бибит,
Ние имаме вкъщи изтриваеми химикалки, но се оказа, че мастилото не издържа на топлинна обработка, а  писалката издържа.: В 5 клас при дъщеря ми в началото трябваше да се представят с по 1 писмо със снимка. Класната ги ламинира. На децата писали с изтриваема химикалка,  текстовете изчезнаха, а на другите останаха.

# 211
  • Немция
Мони, потърсих в Нет-а дали има условие на Абитур-а да се пише с фюлер- не видях такова нещо, прочетох мнения, че имаш право да избираш с какво да пишеш. Thinking Сигурно зависи от у-щето, където се провежда Абитур-а.

Моето дете много натиска с молива и нон-стоп трие и поправя нещо.
Много е вероятно да продължава да натиска и с писалката  и така да поврежда перото, но трябва да се пробва , де. Може и да не съм права.
Толкова пари се дават за тези писалки и химикалки... Crazy

# 212
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Моето дете много натиска с молива и нон-стоп трие и поправя нещо.

потърси упражнения от кинезиологията.
дадах си книгата на една приятелка и не мога да погледна. упражненията са супер лесни и могат да се правят като игра, те са за интеграция на ляво и дясно полукълбо.
това натискане е резултат не недостатъчна интеграция на двете полукълба, която се изразява в по-слабата координация око-ръка (натискане). Peace

мъжът ми каза, че им е било забранено да пишат с химикал в училище.
аз пиша супер докторски с писалка. Rolling Eyes
имам красив почерк само с химикал, който се плъзга лесно по листа, като разните Gelschreiber или както се наричат.
също на кирилиза пиша с десен наклон, на латиница без наклон.
ако на латиница пиша с наклон, немците трудно ми разчитат, защото всичко е нанизано като бисерчета и според мен са отвикнали да четат такъв почерк.
детето винаги е изумено като ме види да пиша на ръка Crazy

сега правих едни списъци, вадех от 100 места информация, допълвах, мажех, писах и мъжът ми стои гледа и ми вика: ти на това писане ли му викаш  hahaha

# 213
  • Немция
Забелязала съм, че германките или тези, които са посещавали немско у-ще пишат с наклон наляво и едро закръглено, докато ние пишем повече с десен наклон. Рускините пишат също повече със силен десен наклон.
На мен също не ми е удобно да пиша с писалка. Рисувала съм с перо, с мастило и все пак писането с писалка ми е неудобно. До навик е сигурно.

# 214
Забелязала съм, че германките или тези, които са посещавали немско у-ще пишат с наклон наляво и едро закръглено, докато ние пишем повече с десен наклон. Рускините пишат също повече със силен десен наклон.

точно.
нас така ни учеха.
ама все пак курсив на компа също е на дясно  Wink

# 215
  • Пловдив
 Миналата година дъщеря ми на матурите си писа с нормален химикал. В Бавария сме. В България на изпитите се пише с черен химикал, но там причината е анонимността, тук такава така или иначе няма. Обаче сега на изпитите в университета я върнаха в първи клас – задължително се пише с молив и то В2.

# 216
  • Немция

Мъжът ми, който е българин, като попълва документи тук все ме пита дали химикалът е син(едно време нали имаше в БГ това условие) Crazy, обяснявам му , че няма значение.
А защо пишат с молив в уни-то?
Аз съм следвала в Немско, не е имало такова нещо.

Ася, ако се анализира според психологията на почерка, левият наклон говори за прагматичност, десният за емоционалност. Колкото по-надясно е почерка, толкова по-силно изявена е емоционалността, общо казано.
Откъде тръгнахме, докъде стигнахме. Laughing

# 217

левият наклон говори за прагматичност, десният за емоционалност.

искаш да кажеш, че имам раздвоение на личността ли  Joy

# 218
  • Немция
Скрита лимонка си ти. Joy

# 219
  • Пловдив
     С молив мисля, че пишат заради по-високата му разделителна способност, защото тестовата част на изпита се сканира.

# 220
Купихме писалка. Mr. Green
Детето изпробва 5-6 в книжарницата, с всички се справяше добре, но след 3-4 рунда се спря на една на Lamy.
Ще видя първо как се справя с писалката и ако пак натиска, тогава ще търся упражнения. Данке за съвета!
Иначе детето толкова пълзене му удари като бебе, би трябвало полукълбата да са му ок, но знам ли... newsm78
Мъжът ми направо е проходил на 10 месеца и определено има проблем с координацията.

А пък аз пиша според настроението и химикалката/молива – понякога с наклон наляво, понякога с наклон надясно, а понякога и съвсем без наклон. Crazy Реших да се уча да пиша с писалка заедно с детето, защото реално само списъци пиша на ръка... ще взема съвсем да забравя да пиша. ooooh!

# 221
Пише се със син или черен химикал или писалка в последните класове и на матурата. Няма задължение да пишат само с писалка. Дори на матурите. Това за Заарланд, ако има значение.
Моите големите пишат с само с химикал от поне година насам.
Зелен и червен са запазена марка за учителите и директора. За да се знае от кого са забележките

# 222
  • DE
Преди някой беше коментирал сайт за уроци по класове, но сега не мога да го намеря.
Може ли да ми препоръчате нещо, че хич не съм доволна от оценките на сина ми първия срок Blush

# 223
# 224
  • DE
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт