Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

• 37 508
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Момичета търся Смрадлика , има ли я тук?Как и е името на немски ? Откъде мога да си я купя или поръчам??
Благодаря предварително.

Ако си в Мюнхен, мога да ти дам. Дори ще ти покажа откъде можеш да си набереш.

# 241
Мюнхен ми е на 300км от тук,но днес ще ходя в една приятелка в съседния град ,която твърди че има в градината,ще го видим днес... Благодаря Ви момичета за бързите отговори -супер сте !!:hugs:

# 242
Не съм сигурна доколко местната смрадлика става за целта, защото тя е култивирана и е с кафяви листа, което мен ме е спирало да търся по аптеките или да си бера от съседската градина (защото знам, че имам разрешение). Българската лековита смрадлика расте по скали и сипеи и е зелена на цвят. Аз си нося винаги от България/

# 243
За какво я ползвате тая смрадлика? Промивки на шевове след раждане-за това се сещам, но за друго?

# 244
За какво я ползвате тая смрадлика? Промивки на шевове след раждане-за това се сещам, но за друго?
Всякакви кожни възпаления или изгаряния.
Аз например благодарение на бани със смрадлика нямам останал нито един белег от изгаряне 3 степен по 40 % от тялото. Била съм на 2,5 г.

# 245
  • Deutschland/HE

Има тарама хайвер, аз си купувам редовно и дори днес разбивах, че чакаме гости. На рибния щанд на Реал и на Глобус съм намирала. Търси gesalzen Rogen, 100г струват около 2 евро, само трябва да му обелиш ципата.

# 246
Хайвер съм виждала в Реве и Реал, в малки бурканчета при филето от сьомга.

# 247
  Имам питане за лекарство против морска болест/болест на пътуването.

аз ползвам акукупунктурен масаж и помага много.
ако те интересува ще ти намеря точката.

на мен ми става зле само по вода, до с масажа съм контактна, само стомаха леко ме натиска.

Е как ,джинджифила е ползван за гадене при пътуване .Има го във вид на таблетки и го ползвам от много години за каквото и да е пътуване ,  но от Италия си го купувам,където всички знаят за това му действие.

ето това е ,не знам в Германия какво се продава но сигурно има нещо подобно ,германците все пак са пътешественици с голямо П и сигурно го ползват, друг е въпроса , че в аптеките всички са доста заспали и докато разберат за какво става дума.Sob
https://albero-dellavita.it/erboristeria/ansia/viaggiare-integra … ne-essential.html

# 248

Има тарама хайвер, аз си купувам редовно и дори днес разбивах, че чакаме гости. На рибния щанд на Реал и на Глобус съм намирала. Търси gesalzen Rogen, 100г струват около 2 евро, само трябва да му обелиш ципата.

Това е bottarga, тоест е от друг вид риба  (muggine ) ,мисля че е кефал на бг но не съм сигурна , може да е и от риба тон и е т.нар средиземноморси хайвер ,цената е около 100 -300 евро за кг  ако е истински.
Предполагам който е ходил в западната част на Сарденя ,около Кабрас , знае за какво става дума ,там е нещо нормално и типично.
В Реве много ме съмнява да има, в италианските магазини е по-вероятно да се намери нещо добро , макар че съдейки по ниското качество на предлаганите блюда и безобразни пици в италианските заведения,не бих била толкова сигурна и в магазините.
Турските дюнери и заведения също са под всякаква критика според мен (визирам Нюрнберг,Бамберг,Вюрцбург,Мюнхен)
Hе смеем да отидем на гръцки ресторант,понеже най-вероятно и те са виждали Гърция и гръцки манджи само по интернет,също като псевдо -италианските  и турски "специалисти"
Hямам друго обяснение за това което се предлага и  недоумявам как може да се харесва,  съдейки по пълните по всяко време заведения

# 249
  • Берлин
 Аз имам проблем с хигиената на много места тук - с всякакви претенции за произход и вид кухня. Много ми е трудно да се храня навън или пък да купувам храна на улицата. Вече няколко години експериментираме в различни по стил и цена ресторанти,но... Но и като цяло някак чистоплътността (човешката) куца. Мърляви деца и доста мърляви възрастни виждам. И в по-голямата си част са немци.
Всъщност това и липсата на добри услуги (маникюр, фризьор, козметик и тн.) са двете неща,които са ми най-горе в списъка с негативи.

# 250
В Реве много ме съмнява да има, в италианските магазини е по-вероятно да се намери нещо добро , макар че съдейки по ниското качество на предлаганите блюда и безобразни пици в италианските заведения

В Кьолн има страхотен, много голям италиански магазин,  Mare Atlantico. Сигурно и другаде има де.

# 251
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
съдейки по ниското качество на предлаганите блюда и безобразни пици в италианските заведения,не бих била толкова сигурна и в магазините.
Турските дюнери и заведения също са под всякаква критика според мен (визирам Нюрнберг,Бамберг,Вюрцбург,Мюнхен)
Hе смеем да отидем на гръцки ресторант,понеже най-вероятно и те са виждали Гърция и гръцки манджи само по интернет,също като псевдо -италианските  и турски "специалисти"

и аз затова от години не ходя да ям навън. мъжът ми току измрънка и понякога се навивам и бързо се присещам защо отказвам да се храня навън  Whistling
хигиената рядко ме е притеснявала (може би защото не се вглеждам), но вкусово рядко нещо ми харесва.
единствено едно суши ми остана, но го ям само на едно място, даже не е заведение, а Asia laden и в един ъгъл оформиха преди години място за суши. сушито е добро, локацията е ок, но не е нищо особено.

# 252
  • Германия

Hямам друго обяснение за това което се предлага и  недоумявам как може да се харесва,  съдейки по пълните по всяко време заведения

Сега на мен ми стана много интересно кое/кои заведения във Вюрцбург конкретно визираш?

А що се отнася до гърците, а и не само, това което се предлага в Германия няма абсолютно нищо общо с гръцката кухня, за мое голямо съжаление. Но това е което немците искат, това се и предлага

# 253
За осми март ходихме в италиански ресторант с още няколко семейства. Много ни хареса всичко - пиците, бургерите, десертите.

# 254
В Берлин сме си намерили една таверна, където готвят уникално  и е на хубави цени. Като живяла 8 г. в Гърция, мога да преценя реално.  Даже и ресторанти в Гърция, които сме посещавали, не са били толкова добри ястия. Направо задмина очакванията ми.
Държат я цяла гръцка фамилия и от готвач до сервитъор са все от семейството. Правят и комплименти от заведението, абе гръцки. тертипи от всякъде.  Много е посещавана.
https://www.google.com/search?q=grichische+restorant+samos+berli … BE%25D1%2581%2522

Общи условия

Активация на акаунт