Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

• 37 516
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
  • The QC to be!!!
Има ли някой ,който е карал интеграционен курс по немски език? Как седи въпросът ,ако липсваш две седмици за почивка?  Grinning

курса който аз карах, не разрешаваха повече от 2 поредни класа без основателна причина като например болен. Но си зависи, питай на място (както и вече някой друг беше посъветвал).

Хайвер - руските магазини - има голям избор, но не мога да кажа нищо за качеството, не ядем хайвер.

В германия и белгия няколко пъти ме хваща РОТА вируса - за мой ужас така и не можах да изградя имунитет, а за първи път ме хвана в белгия от едни сандвичи с пушена сьомга! Е от тогава повече пушена сьомга така и не ядох, но и си научих урока да внимавам много като имаме кейтъринг в офиса - ям преди и от доставката не пипам да ям!  Sick Същото и в германия, но не уцелих от къде ми дойде белята точно.

# 256
Ние пък намерихме много хубава таверна в едно швардсвалско село. 😂 Гръцко семейство я държи.

В руските магазини има само разбит тарама и не е хубав. Поне в Микс Маркт, но аз други не знам.

# 257
  • Немция
Аз съм засичала тарама хайвер в гръцки магазин.

За ресторантите- явно не съм от критичните и нямам оплаквания, бих си хапвала редовно навън Wink, стига да имам тази възможност. Mr. Green Ясно е , че от ресторант до ресторант има разлика в нивото.
Сещам се за мои познати на екскурзия в Рим, където бяха седнали в една уж добра пицария там и бяха разочаровани от пиците, които бяха яли на италианска територия. Та всичко е относително.

# 258
Е то в популярните италиански дестинации, разочарованието е класика.

# 259
Такъв гаден сладолед съм яла във Венеция,че още го помня! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 260
Здравейте! Казвам се Ива и след 3 седмици се местим с децата ни при баща им, който работи и живее в Нюрнберг. Имам един въпрос, който много ме притеснява, ако някой е на ясно и може да ми даде информация ще съм благодарна. Дъщеря ми в момента е във 2 клас в България, не знае немски, като пристигнем  през април в какво училище и в кой клас ще бъде записана? Предварително благодаря!

# 261
Ива,  какво точно ще се случи с училището на детето, зависи от много неща. Съветвам Ви бащата веднага да отиде на място в началното училище/Grundschule/  по местоживеене и да говори с директор или в секретариата, за да се информира за конкретните опции в конкретното населено място.

Опциите са следните:
- записване във 2-ри редовен клас с допълнителти уроци по немски от училището
- записване в 1-ви  редовен клас с/без допълнителни уроци по немски
- Integrationsklasse / Wilkommensklasse - специални класове за деца без немски в нормални училища или в отделни училища, в които се набляга основно на немски и при достатъчен напредък детето се мести в обикновено училище или клас.

Коя опция ще ви предложат, зависи от населеното място и какво се предлага там, както и от личната преценка на служителите,  които се заемат със случая.

# 262
Много ви благодаря!

# 263
Къде мога да намеря списък на началните училища по местоживеене?

# 264
Пробвайте в сайта на града/общината.

# 265
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
като пристигнем  през април

няма ли начин да оставите детето поне 2ри клас да завърши в Бг.
в нач. училище мисля бяха до 24 май, не е кой знае колко време... newsm78

# 266
Миналата година дъщеря ми дойде на първи април и без проблем започна училище.

# 267
Миналата година дъщеря ми дойде на първи април и без проблем започна училище.
Здравейте! Дъщеря ви знаеше ли немски, продължи ли в същия клас в който беше в България или..?

# 268
Дъщеря ми не дойде от България, а от Малта, където една седмица по-рано беше завършила средното си образование. Току що беше навършила 16, немски беше учила четири години, така че имаше някакво понятие, но я сложиха в международен клас, в който учеше до края на учебната година само немски. Сега е в нормален клас, десети, в който са и съучениците й от България, в което пък аз не виждам някакво значение.
Като цяло зависи от училището. На мен директорът ми каза, че я взема с удоволствие, заради английския й, а тя продължава да говори главно английски извън учебните си задължения и никак не се притеснява. 😂

# 269
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт