Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

• 37 565
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Момичета,а имали ли сте проблем с ниско желязо?Аз като бях бременна нямах,но сега са ми на границата резултатите,въпреки че пия Ferro Sanol по схема... Thinking

отврат, от години имам проблем и никой не се заема да види защо  #Cussing out
ЛЛ обеща скоро да се заеме с проблема, ама не му вярвам. все измисля защо ми е нисък феритина, но вече не му се връзвам. причината е някъде другаде.... Tired

моят хемоглобин е почти винаги в норма, за сметка на това феритинът е все нисък.
в момента е 2, при долна граница 20  Shocked
НВ е 11,5
до средата на януари бях на хапчета и го бях вдигнала феритина, април ми го изследваха и беше вече на 2. един етаж не мога да кача без да се задъхам. Sick
на мен Ferro Sanol не ми понася и не го усвоявам, затова взимам хапчета, които се усвояват в стомаха. от тях повечето хора имат странични ефекти и затова взимат Ferro Sanol, но при мен е обратното.

# 406
  • Германия
При мен причината беше генетична, таласемия, според старата ми лекарка. Следващата ми прави подробни изследвания, но така и не разбрах резултатите, защото и тя напусна... Повече не съм се занимавала, но принципно след всеки цикъл си вземам поне 2седмици феро санол и така крепя положението. Не е оптимално, но...

# 407
пепе, лошото е, че при продължително взимане на желязо като добавка можеш да хванеш цироза.

трябва да се спазват паузи. аз взимам месец и половина и после спирам за 3-4 месеца. ЛЛ следи за паузите.
сега много се чудех дали да започна, но той каза, че 2 е просто супер ниско и няма как да мина без хапчета  Rolling Eyes
според него задъхването не е от липсата на желязо, защото НВ е в норма, както и кислородът в кръвта. и това ми изследваха....

# 408
  • Немция
А мнение на хематолог?
Знам, че е досадно с ходенето по лекари, но може да помогне.
Ася, ти си в по-специално състояние в момента, това влошава допълнително нивото на желязото.

# 409
Бибит, не е от това...
преди беше пак същото. Rolling Eyes

ЛЛ не е споменавал нищо за хематолог, трябва да го натисна, ама даже незнам дали наоколо има такъв...

# 410
  • Немция
Няма какво да го натискаш Mr. Green- имаш ли термин при такъв, отиваш и вземаш направление. Аз съм взимала така по моя преценка, с личния не го обсъждам, казвам на рецепцията, че ми е нужно направление за еди кой си, чакам подпис от личния и чао.

# 411
Ася,а кои хапчета ти понасят?

# 412
Ася,а кои хапчета ти понасят?
plastufer

# 413
Аз също имах ниско желязо и пих Tardyferon по схема. Моят Феритин пък е висок, но никой не ми е обяснявал защо, нито пък са взимани някакви мерки да бъде свален до нормата.

Момичета знаете ли какви промени ще настъпят при пазаруването онлайн от английски сайтове и кога ще стане това?

# 414
нито пък са взимани някакви мерки да бъде свален до нормата.

освен кръводаряване, други мерки няма.

# 415
  • The QC to be!!!
Аз също имах ниско желязо и пих Tardyferon по схема. Моят Феритин пък е висок, но никой не ми е обяснявал защо, нито пък са взимани някакви мерки да бъде свален до нормата.
Скрит текст:
Момичета знаете ли какви промени ще настъпят при пазаруването онлайн от английски сайтове и кога ще стане това?
а правили ли са ти изследвания на черния дроб?

Ася, добре е да се разбере от къде идват тези ниски нива преди да се предприеме лечение. Но то е същото и за високите.

Идея си нямам какви ще са промените при пазаруването от англ. уеб сайтове след окончателното излизане от ЕС.

# 416
  • Немция
Чувала съм от (детски) лекар- алерголог, че ниските нива на желязо може да са показател за цьолиакия. Едва ли е нещо ново за Ася(предполагам, че е информирана, не й е нов проблема), ама да споделя. Wink

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 20:47 от Бибит

# 417
Чувала съм от (детски) лекар- алерголог, че ниските нива на желязо може да са показател за цьолиакия. Едва ли е нещо ново за Ася(предполагам, че е информирана, не й е нов проблема), ама да споделя. Wink

да де, ама аз съм от година и половина на строга диета!
за толкова време лигавицата на червата трябваше да се възстанови  Rolling Eyes

Baby, това ми е ясно, ама като не ми назначават изследвания?  Thinking
търся в нета, но не намирам каква би могла да е причината, за да настоявам за изследвания.

# 418
  • Немция
Не знам, това беше само една идея. Дано да откриеш причината и да подобриш стойностите!

Майки с по-големи деца(от 5 клас нагоре) препоръчайте раница- от коя марка сте доволни. При сина ми външния вид играе голяма роля, за мен качеството е от значение. Ще пробваме раници и в някой магазин, разбира се.

# 419
  • Deutschland/HE
Не знам, това беше само една идея. Дано да откриеш причината и да подобриш стойностите!

Майки с по-големи деца(от 5 клас нагоре) препоръчайте раница- от коя марка сте доволни. При сина ми външния вид играе голяма роля, за мен качеството е от значение. Ще пробваме раници и в някой магазин, разбира се.

Моята дъщеря ползва четвърта година вече  Satch и раницата е в отлично състояние, има алуминиева рамка, има достатъчно място за всички неща, към нея може сак/торба за спорт, несесер. Момчешките модели също са интересни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт