Кападокия 2019

• 50 493
  • 657
  •   1
Отговори
# 420
Ние ходихме с кола;
Спахме в Истанбул; На другия ден търгнахме към 7 и в 15 часа бяхме в Гьореме; Не беше натоварващо;

# 421
  • София
Наоми, благодаря!
Точно Истанбул искаме да заобиколим, така че междинката мисля да е някъде след него.
А общо колко часа ви отне пътуването? Доколкото знам до там няма магистрали, но инфрастуктурата им е на светлинни години пред нашата.

# 422
Ние спахме в азиатската част на Истанбул, защото свършихме за 2-3 часа и някой други задачи и на другия ден изтеглянето в посока Кападокия стана много бързо;
Да пътната мрежа беше добре и не беше натоварен;От Кападакокия заминахме за Анталия и никъде не минахме през проблемен път;

# 423
Става с кола, една нощувка някъде, ние спахме на отиване в Истанбул (периферията, не центъра), на връщане в България (Любимец). Магистрала е почти всичко, а където не е пътя е отличен.

# 424
  • Велико Търново
Два пъти сме ходили с кола до Кападокия. Първият път 2019г с междинна нощувка е Ескишехир. Втория път миналата година директно там имахме две нощувки на път за Адъяман ( бяхме на обиколка в Месопотамия). Втория път пътувахме през деня и изобщо не ги  усетихме тези 1200км ( от В. Търново).

# 425
Ние ще сме с кола, но ще спим в Анкара, за да разгледаме това -онова, защото все я пропускаме. Истанбул ще го позаобиколим като мине по моста Султан Селим. Миналата година беше много добре като минахме от там по път за Сиде.

# 426
  • Пловдив
В Анкара движението е ужасно. Мислех, че в Истанбул е такова, но Анкара направо ме разби отвсякъде. Дори и светофарите не важаха, всеки си кара както му е изгодно, стоиш и чакаш да те пуснат, иначе направо са те сгазили.

# 427
А някой от вас ходил ли е с кола в Кападокия? Колко време отнема? Гугъл ми дава около 14 часа.

Ние тръгваме с кола след 48 часа Simple Smile
Вече броя минутите Simple Smile
И без нощувка - Пловдив - Кападокия. Не гледам колко дава навигацията и google, защото не зная колко ще минаваме граница, колко ще спираме за гориво и кафе, а смятаме да спрем и да видим Големия Гьол Wink
Двама шофьора сме все пак , не смятам да препускаме, но едни 1200км за нас са нищо, ние обичаме да пътуваме.

Ако не забравя, ще споделя тук как е минало, като се настаним в хотел Simple Smile

# 428
  • София
О, аз също нямам проблем и с повече часове път. Уточнението е, че не съм шофьор и се чеплезя през цялото време - краката върху таблото, наляво, надясно, но мъжът ми няма това удоволствие. Затова предпочитам да сме с междинна нощувка. А и не спираме, освен за ходене до тоалетна.

# 429
  • София...........
2019 година ходихме с кола до Кападокия на път за Анталия.
Разказала съм подробно в тази тема стр. 7 пост 97. 😊

# 430
Привет на всички Simple Smile
Нали ви обещах - първи впечатления: вълшебство Sparkling Heart
Тръгнахме от Пловдив снощи в 22;30ч и днес в 13:30 ч успешно се настанихме в малко, семейно хотелче в Ючхисар, от терасата на стаята гледката е точно към крепостта - невероятно е Simple Smile
Границата я минахме точно за 30мин., и спирахме 4 пъти.
Като веднъж беше за хапване - около 30мин., и на Туз Гьол - около 30мин., кафе, тоалетна - такива неща.
На влизане поехме по магистрала Е80, после за да избегнем задръстването в Истанбул - по О7 и по третия мост - лелееее, заслужаваше си да го видиш вечерта как свети Simple Smile
Да ви кажа единственото гадно нещо, беше пътя м/у Истанбул и Анкара - само някой да ми е казал, че в България магистралите били лоши. Ако знаете какъв е ад м/у Пловдив и Пазарджик - тука в този участък и три пъти по-зле.
Иначе винетка плащаме и тука - не знам през колко пункта минахме.
После като се слезе от О21 към Невшехир - отново ужасен път, в ремонт, изровен, с ограничение 50км/ч / нищо че карат като луди /.
Та това от мене Simple Smile
Баня, почивка и излизаме.
Времето за сега е разкошно - хладничко е, но грее слънце.
Стискайте ни палци за утре за Балона Yum

# 431
И пак съм аз Simple Smile
Не мога да не се похваля, и да не разкажа за своята поредна сбъдната мечта: Полет с балон над Кападокия Heart Decoration
Като за начало е хубаво като ви кажат точен час, в който да сте пред хотела, че ще ви вземе буса - да сте точни. Чакахме две групи, и пристигнахме последни на терена. В торбички бяха раздадени закуски / кроасан и сокче /.
Обличайте се добре Simple Smile Когато изгря слънцето се оказа доста хладно.
За който го е страх / като мене, преодолях си фобията / - гарантирам ви, че няма да усетите никакво неудобство, страх, примерно някакво разклащане и друго стресиращо нещо.
Летяхме с   https://www.balloonturca.com/  - невероятни професионалисти. Разходката я направиха даже повече от час, не сме стояли на едно место, въртеше балона, за да може всички да снимат на 360'. Имаше и малко хард - летим с/у едни скали и в последния момент издига балона Simple Smile  / абе тука аз малко изтръпнах /.
Преземяването също беше  актрактивно - коша направо в/у платформата / масово го правеха /.
На края всички ръкопляскахме, по чаша вино че сме оцелели Simple Smile и сертификат. И буса - кой от къде е Wink

Като за цени в цялата област - не е евтино, и сувенирите, и кафе само да седнеш да пиеш, една скормна вечеря за двама ти идва 80лв примерно.
Но все пак веднъж в живота си тук Wink Grinning

Музея на открито в Гюреме - 40лв. вход на човек + 10лв отделно за вход за Тъмната църква. Не е разрешено снимането вътре в т.нар. църкви. Тоалетни има навсякъде. И много, много туристи.

И последно впечатление, че то стана мойто есе Wink
Отношението им в момента, в който разберат че сме Българи  Purple Heart
Моментално казват "комшу", и грейва една  усмивка, ама една радост - веднага отстъпки от цените, веднага черпят с чай, подаръци.... не мога да опиша как ни се радват - уникално е да усещаш такава топлина.

# 432
Каква ви беше цената на човек за балона и пазарихте ли се предварително за отстъпка .

# 433
Каква ви беше цената на човек за балона и пазарихте ли се предварително за отстъпка .

Цената ни е 250 евро на човек, и резервацията ни беше направена от собствениците на хотела още края на януари месец. Когато случайно си избрахме този семеен хотел - и сме супер доволни от всичко / 4 нощувки + закуска, и то каква Wink = 500 лв. всичко /, ги помолихме да съдействат за резервацията.
Днес разбрахме, че някой са платили и по 280 евро.
Но за цената, която дадохме и актракционното летене и емоциите  - си заслужаваше Yum

! Ако искате готини снимки - използвайте външните клетки на кошовете.
Тук е малко кофти, че ако сте максимум хора, ви тъпчат по четирима в една клетка, малко е тясничко, и ви връзват и с колани.... да не бягате Laughing

# 434
  • Sofia
И ние летяхме тази сутрин но над Cat Valley. Уникално преживяване, сутринта преди 5 имаше задръстване по улиците от платформи с балони и бусчета с отиващи да летят.
Имахме и ние няколко екстремни момента когато почти остъргахме с коша едни скали, допряхме се с друг балон, а на връщане с бусчето един балон направо мина пред нас на пътя. Взехме си и видео от полета, капитана снимаше с 360 градусова камера. От Май месец цените се вдигат с още 30 Евро.
Наистина е доста скъпа и храната и по магазините, но е вкусно, обслужването е на ниво и има много приятни, уютни местенца.
Ние сме в скален хотел, който сам по себе си.е преживяване, и то доста уютно и комфортно.
Много впечатления събрахме. Ще ги систематизирам после в един пост.
Имаме местен гид, който предлага балони над Гореме с около 40 Евро по-евтино, както и всички турове са на доста добри цени.
Вчера и днес имаме разкошно време, с кратки превалявания, дано да се задържи така.

Общи условия

Активация на акаунт