Кападокия 2019

• 50 361
  • 657
  •   1
Отговори
# 540
В Гьореме си е скъпичко, особено ако мястото има и хубава гледка.  Ние за 2ма човека плащахме по 100-140лв и отгоре за вечеря с вино. Но има и места с по-нормални цени.

Иначе също плащахме с карта, но си носехме и турски лири за кафета, входове на музеи и др. Не сме обменяли на място пари.

# 541
По повод на гледките при заведенията и съответно по-високите им цени, от една екскурзия имам мото в живота 😄
КЕФ ЦЕНА НЯМА

# 542
Съгласна съм. А там си има ресторанти с много красиви гледки. Аз препоръчвам Cratus и Seten, където и храната ни хареса.

# 543
Съгласна съм. А там си има ресторанти с много красиви гледки. Аз препоръчвам Cratus и Seten, където и храната ни хареса.
Къде точно, в кой район са тези ресторанти?

# 544
В Гьореме са и двата.

https://maps.app.goo.gl/uJAuTfdL21VpaLALA?g_st=ic

https://maps.app.goo.gl/85GF4pad2xQKbocBA?g_st=ic

Ние спахме в Hera Cave и Seten ни беше по-близо. Бяхме ги питали за резервация, но тогава отказаха. Имах Рожден ден и вече бяхме резервирали екскурзията и писахме на ресторанта през Инстаграм. Отиваш на място и си чакаш реда. Първо ни настаниха вътре и после на терасата с гледката, като се освободи място. Понеже ходихме през май 2022, когато още ни тресеше и Ковида, то по-малко хора имаше и не сме чакали толкова много.

Вторият ресторант се намира на покрива на хубав хотел. Тогава беше още сравнително нов и с по-малко отзиви. Хареса ни и храната и обслужването и на място си направих резервация за РД. Май месец обаче не беше отворена най-горната част. Тогава хванахме и по-студено време и валеше.

# 545
В Гьореме са и двата.
https://maps.app.goo.gl/uJAuTfdL21VpaLALA?g_st=ic

https://maps.app.goo.gl/85GF4pad2xQKbocBA?g_st=ic

Ние спахме в Hera Cave и Seten ни беше по-близо. Бяхме ги питали за резервация, но тогава отказаха. Имах Рожден ден и вече бяхме резервирали екскурзията и писахме на ресторанта през Инстаграм. Отиваш на място и си чакаш реда. Първо ни настаниха вътре и после на терасата с гледката, като се освободи място. Понеже ходихме през май 2022, когато още ни тресеше и Ковида, то по-малко хора имаше и не сме чакали толкова много.

Вторият ресторант се намира на покрива на хубав хотел. Тогава беше още сравнително нов и с по-малко отзиви. Хареса ни и храната и обслужването и на място си направих резервация за РД. Май месец обаче не беше отворена най-горната част. Тогава хванахме и по-студено време и валеше.

Изглеждат чудесно! Дано уцелим хубаво време през май и да се насладим на гледките и вкусната храна!

# 546
Привет на всички,края на март летим за Кападокия единственото ми питане е знаете ли какви са цените на балоните-летенето с тях и колко време трае полета?

# 547
Цените леко варират според фирмата и големината на балона, както и според времетраенето. Разтърсете конкретно. Иначе по-нагоре в темата има цени, грубо 250 евро на човек.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 21:52 от neuromancer

# 548
От агенцията ни подготвят и нас за 250€,но тук четох и суми от 350 ако е лошо времето. Затова попитах ако някой е бил или ще бъде тези дни/седмици. Ние летим на 26.03,така че ще дам инфо как е Grin

# 549
Питайте агенцията колко е времетраенето. Агенциите обикновено ползват “по-тънки” оферти и времетраенето е по-малко, както и височината на издигане на балона. При нашият полет имаше балони, които се издигаха много по-високо от нашият, но не бяха кой знае колко много. По спомен летяхме около 45мин.

# 550
От агенцията ни подготвят и нас за 250€,но тук четох и суми от 350 ако е лошо времето. Затова попитах ако някой е бил или ще бъде тези дни/седмици. Ние летим на 26.03,така че ще дам инфо как е Grin

Ами явно има разлики, питате на няколко места и си избирате. Ако се спазарите за някаква сума и не ви отлагат заради лошо време трябва да си спазят уговорката. Аз специално бях избрал с по-малък кош (май 6 човека, има и за 20) и да лети повече (през цялата местност от единия до другия край), което струва повече. Но беше преди години.

# 551
  • София
Цени от ноември-250евро/45мин.

# 552
Цени от ноември-250евро/45мин.
Благодаря

# 553
  • bg
На място може да си спазарите и по-ниска цена. На всяка крачка има агенции, които предлагат тази атракция. Ако е лошо времето не получават разрешение да летят, не се е коментирала по-висока цена. Имат и оферта да ви закарат на площадката, от където излитат балоните и да ги снимате. Следвате полета като ви возят с джип Smile

# 554
  • Sofia
Ако държите да летите си запазете полет предварително, още за първия ден. Когато бяхме ние цяла седмица балони летяха само в един ден. Т.е. ако сте запазили и не летите, гледат да ви пренасочат към първия възможен ден. Съответно шансовете да запазите на място в такава ситуация клонят към нула. Ние летяхме над Cat Valley за почти половината цена. Разлика в изживяването няма, пак се лети над скални образувания, но от там могат да излетят само 6 балона, докато от Гореме над 100. Преценете си кое и до колко ви е важно. Разлика между цените на местните агенции и нашата ТА нямаше. Не разчитайте много на това.

Общи условия

Активация на акаунт