Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 3

• 57 662
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
Аз говорих с инвеститора. Да, това е името, обаче не се знае още кой ще е изпълнител. Освен това ми казаха, че започват да строят март, а те нямат още разрешително... newsm78
Паркоместата са по 4000евро, подземни. Не  е ясно и дали ще пуснат ТЕЦ.
В Далия отсреща имат Тец примерно и горе сграда Явор също, не знам на какъв принцип им го подават.

# 241
  • Варна
В сграда Явор няма ТЕЦ. Доколкото знам, сградите на Металекс ще имат, тая на Иванови също. При вторите май дори ще е по желание.
Нещата с разрешителните не зависят само от инвеститора, доста често послъгват със сроковете, като ви кажат нещо, смятайте + 2-3 месеца. Simple Smile

# 242
За сроковете, да. Peace
Питах и за сроковете, казаха че залагат 2 години, но ще е по бързо (дали?) а неустойките са колкото един наем.  Confused
За ТЕЦ, не знам как решават на кой да прекарат и на кой не. Иначе е удобно и с новата системата без общи части, което е и по икономично.
Отделно топла вода колкото ти душа иска...

# 243
За Ади Инвестмънт какви са отзивите? При Металекс и Иванови има ТЕЦ. По желание е. Понеже не знаех, че съществува ТЕЦ във Варна, заслужава ли си? При положение, че задължително ще слагаме климатици за охлаждане, дали да има и радиатори за ТЕЦ?

# 244
За ТЕЦ с 2 ръце. Целият апартамент е топъл и банята също.
Не зная при  ново строителство какви са условията за присъединяване и какви сметки ще се плащат, но най-скъпата сметка/отопление+топла вода/ с бебе преди години беше 170 лв/беше супер студена зима/. Последните години не плащаме повече от 120-130лв на месец през студен отоплителен сезон, а в апартамента е средно 24 градуса.
За януари сме платили 110 лв, с ддс, като само отоплението на вода е 40 лв.

# 245
За ТЕЦ с 2 ръце. Целият апартамент е топъл и банята също.
Не зная при  ново строителство какви са условията за присъединяване и какви сметки ще се плащат, но най-скъпата сметка/отопление+топла вода/ с бебе преди години беше 170 лв/беше супер студена зима/. Последните години не плащаме повече от 120-130лв на месец през студен отоплителен сезон, а в апартамента е средно 24 градуса.
За януари сме платили 110 лв, с ддс, като само отоплението на вода е 40 лв.
В новите сгради не се плаща за сградна инсталация, а реално потребление вътре във жилището. Което осначава около 30-40% под сегашните ви сметки.
Естествено, че ТЕЦ е по добре, имаш си топла вода колкото си искаш, а не колкото е бойлера. Не си вързан с цената на тока. Всичко мои познати във Варна които имат ТЕЦ си ходят по къс ръкав цяла зима вкъщи. Не знам защо строителите не настояват да присъединят сградите си към ТЕЦ, това само ще вдига цената на имота.

# 246
Не съм сигурна в отоплителния сезон дали има такава такса. Мисля, че само когато пълнят инсталацията преди отопление се плаща, около 30-тина лв бе навремето. Не съм разглеждала фактурата скоро.
Детето и мъжът ми са по тениски и шорти. При нас реално топлата вода оскъпява сметката, 😁 на поразия.

# 247
  • Варна
Не го знам тоя ТЕЦ, но една позната живее в Младост, над гумата. Оплакваше се, че 2-3 седмици нямали топла вода и си ползвали бойлера. И сметките им не били от най-тънките...
Аз съм по-скоро за газификация, сега сме на газ и също е голям гевезелък и със сигурност ще ми липсва.

# 248
Явно е със старата инсталация. Зад гумата са такива. Сметките тогава наистина са мале-мила. Аз живея в сграда до новият МОЛ, с новите инсталации на ТЕЦ и сметките са бонбон. За спирането на водата, наистина миналата зима имаха голяма авария и целият квартал беше без вода и парно. Но за 2 години откакто съм там, общо две седмици без топло се понася.

# 249
  • Варна
Ясно, значи все пак има значение и каква е инсталацията. Новите предполагам, че ще са със сметки бонбон. 😀

# 250
И аз имам приятели в блокче зад новия мол, 2009-2010та с нова инсталация. Казват, че плащат 30-40лв за парно и още толкова ток...чак невероятно звучи, но защо да ме лъжат. В панелка в Младост знам, че за 3стаен, парното е над 100лв на месец и то пускане само вечер... Та, ТЕЦ  е по добре от на ток и за отопление и за къпане... Grinning

# 251
А още по-добре са колектори на покрива, котел за целия вход с допълнителен нагревател, може и ел. Инвестициите са почти като за ТЕЦ. Недоумявам защо никой не прави това в НС. В СС вече има такива входове.

# 252
И аз имам приятели в блокче зад новия мол, 2009-2010та с нова инсталация. Казват, че плащат 30-40лв за парно и още толкова ток...чак невероятно звучи, но защо да ме лъжат. В панелка в Младост знам, че за 3стаен, парното е над 100лв на месец и то пускане само вечер... Та, ТЕЦ  е по добре от на ток и за отопление и за къпане... Grinning

Не лъжат , особено ако са южен, са напълно реални сметки.

# 253
Денонощно ползване на ТЕЦ, /без икономии, стара панелка, както писах 40-50 лв е топлата вода, а 60 лв макс за отопление на цял апартамент - 24 25 градуса /не зная има ли включена сградна инсталация/ не мисля че е скъпо в студени месеци. С климатик не мисля, че е по-изгодно. Не съм правила експеримент да икономисвам вода и топло, сигурно и по-тънко ще е.

# 254
Звучи доста добре, май ще се насочим към сградата на Иванови. Мислим тия дни да мръднем до Варна и ще проучим нещата. Ще ви пиша пак. Промишления ток няма да е проблем ако има отопление и вода от ТЕЦ. А и то във Варна отоплението не е чак такъв проблем като в други градове. deede, можеш ли да споделиш какъв данък плащаш, с каква квадратура си и коя година е сградата?

Общи условия

Активация на акаунт