Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 3

• 56 792
  • 767
  •   1
Отговори
# 150

Каквото и да си говорим всичко над 100к евро не са спестени и спечелени пари. Това е някакво наследство. Целият пазар се движи от наследствени имоти и отчасти наследствен капитал. Там парите нямат стойност. Продава се наследството и се доплаща с кредит. Затова и съпоставката с работната заплата няма много смисъл.
Не съм съгласна. Аз един лев не съм наследила, всичките ми пари са спечелени и спестени, и всички имоти които съм купила е било със лични средстава.

# 151
So Lucky,  те точно тия с наследсвата вдигат безумно пазара, Що народ продаде на баба си нивите за да купи инвестиционно "хапартаментче у Варнатъ или у Суфето " , и в момента пазарът е наводнен с таквиз пишман купувачи дето искат ЛК Тракия и нито крачка по назад Simple Smile и Уефски естествено

# 152
Скрит текст:
Аз направих една бърза справка с предлаганите за под наем жилища в Трошево. Това ако е под Шела си е направо в промишлената зона, а не Трошево. Така или иначе се намират квартири с подобна големина за 250-300 лв. Даже честно казано не намерих чак толкова минималистични, повечето бяха поне с по-голям дневен тракт. С оглед района едва ли потенциалните наематели ще се трогнат от това, че е нова тухла или луксозно обзаведен. Там ще се гледа ГТ и евентуално няколко квадрата отгоре. Другото притеснително е дали няма да стои без наематели изобщо. Има райони които като намалиш все някой ще се закачи, ама там не знам. Определено на фона на цялостната обстановка си е доста примамливо.
Не знам скъсаняк или не, ама подкрепям винаги избягването на кредит. Като може да се избегне винаги е по-добре. Прави ми впечатление, че доста хора около мен също го практикуват когато е възможно.
Те софиянци смятат, че на панелка в краен квартал не и ли вземеш 1000 е /кв си се минал. Ама бях пуснал сравнение на жизнения стандарт и на заплатите според НОИ. То си е нормално с оглед колко са по-напред.
Нико много силен лаф Simple Smile
При 4000 е/кв на някой вече гроздето им е кисело. При средни заплати под 1000 лв чисто не е кисело ами космическо им гроздето. Тоест 8 заплати за един квадрат. Ами от какво ще живееш? Я се замисли как се спестяват тия пари Simple Smile

Избягвам да влизам в безпредметни спорове, но тъй като този рефрен често се повтаря в имотните теми, няма как.

Хората със заплати под 1000 лв. не купуват апартаменти по 4 000 евро квадрата.
Всеки според чергата, за да няма свалени от влака в движение.

# 153
Нико, няма нужда да ми обясняваш цените, много добре съм запозната. Доста имейли размених с господата от luximmo. Тристаен в нове струва 125к евро ако схемата н а плащане е промо. Същият апартамент при по сигурна схема излиза 140 к. Вярно е и, че квадратурата е доста, но все пак това е луксозен комплекс. За теб ще споделя, че най евтини са жилищата на първи етаж, кота 0 с двор. Има тристайни, на промо за около 86-89 000€ , двустайни за 58 000. Много ме сърбят ръцете за един с цел инвестиция, но дългия срок и кофти етажа ме спират.
Да се върнем във Варна. За 70 000 евро се купува тристаен на зелено, без проблем.

Като си запозната защо пишеш небивалици? Факт, е че средната цена при Божков е към 1000 е/м2 и се обуславя от мястото. В хубав квартал на София цените са по две, че даже и по три. Също така е факт, че във Варна в поносимите райони няма цени започващи от 375 евро/м2, което автоматично прави невярно твърдението ти за двойните Божкови цени.

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 13:20 от Анонимен

# 154
Нико, няма нужда да ми обясняваш цените, много добре съм запозната. Доста имейли размених с господата от luximmo. Тристаен в нове струва 125к евро ако схемата н а плащане е промо. Същият апартамент при по сигурна схема излиза 140 к. Вярно е и, че квадратурата е доста, но все пак това е луксозен комплекс. За теб ще споделя, че най евтини са жилищата на първи етаж, кота 0 с двор. Има тристайни, на промо за около 86-89 000€ , двустайни за 58 000. Много ме сърбят ръцете за един с цел инвестиция, но дългия срок и кофти етажа ме спират.
Да се върнем във Варна. За 70 000 евро се купува тристаен на зелено, без проблем.

Като си запозната защо пишеш небивалици? Факт, е че средната цена при Божков е към 1000 е/м2 и се обуславя от мястото. В хубав квартал на София цените са по две, че даже и по три. Също така е факт, че във Варна в поносимите райони няма цени започващи от 375 евро/м2, което автоматично прави невярно твърдението ти за двойните Божкови цени.
Ники, просто момче си и така ще си останеш. Обясних вече, че на Божков цените са 1000€/м2, но крайната цена на апартамент е висока защото са големи. Мястото не го коментирам тук, да не спамим Варненската тема. Всеки знае, че във Варна няма цени под 500€/м2.

# 155
Каквото и да си говорим всичко над 100к евро не са спестени и спечелени пари. Това е някакво наследство. Целият пазар се движи от наследствени имоти и отчасти наследствен капитал. Там парите нямат стойност. Продава се наследството и се доплаща с кредит. Затова и съпоставката с работната заплата няма много смисъл.
Може да са и спечелени и спестени парите над 100к. Не е задължително да е наследство. Иначе Mama Taz е права, че точно тези с наследствените пари надуват. И е съвсем логично като не си се блъскал за тия пари. Като си си ги заработил парите тогава някак си е различно. Така или иначе не е като всички да са от препродажба на други активи. Ако пък започнете да гледате надолу 70-60-50-40 к евро ще има още по-голям дял на тези със спестените.
EmmaT това го написах спрямо Нико който каза "на някои гроздето им е кисело". Идеята ми беше, че не са някои ами 99.9%. Каквото и да си говорим 4000 е/кв си е баш европейска цена и то хубавите. То и 1000 е/кв е висока цена за България. Затова и в над 200 български града цената е далеч по-ниска.
Щях да пиша тъкмо, че 375 за каквито и да е райони на Варна е невъзможна цена, ама видях отговора. 500-600 е минимума наистина.

# 156
Стаматко, не съм те разбрала. Прав си.

# 157

Ники, просто момче си и така ще си останеш. Обясних вече, че на Божков цените са 1000€/м2, но крайната цена на апартамент е висока защото са големи. Мястото не го коментирам тук, да не спамим Варненската тема. Всеки знае, че във Варна няма цени под 500€/м2.
Глупавите хора, когато нямат аргументи започват да обиждат или псуват. Ето тристаен апартамент във Варненската Младост 1 с цена от 111 000 евро: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15219013469454 … k=4e6oz9&f1=1. Ето друг с малка холокухня и цена от 125 000 евро: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15219017694056 … k=4e6oz9&f1=1

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 21:16 от Анонимен

# 158
Абе инфаркт ще ми докарате! Пишете за кой Младост иде реч..
Тъкмо днес ми попадна Възраждане срещу Комина, панел за 66к, "за освежаване",и вие аха да ме довършите
ММ спокойно рече - ами нека искат, като са на зор да продадат ще стигнат нормалната цена.

# 159
  • Варна
Моля, опитвайте се да спазвате добрия тон. Не знам какво си мерите, ако искате може на лично да го правите.
Има си тема за имотите в София, който иска ще коментира там, не мисля, че тук е мястото.
А тия апартаменти са непродаваеми. Ще си останат за строителя/ инвеститора, да си се пече на терасата от 50-60м2...

# 160
Вече му казах на Нико, че няма да коментирам софийски цени във Варненската тема. Само направих сравнение.

# 161
  • Варна

Не, това няма да е поредната сграда. Ще бъде детска площадка. На това място преди 2-3 години имаше едно заведение, 'Палавия Джак', но малко изгоря и от тогава стоеше празно, сега поне ще го облагородят малко.
Ако знаех, че темата така ще умре, като писах да се спазва добрия тон - нямаше да го правя. Ами давайте, заяждайте се. 😅😀

# 162
  • In transit
Супер! Обаче не мисля, че там е най-подходящото място за детска площадка. Като знам как прелитат там, нагоре-надолу. Ако просто озеленят леко мястото с някоя пейка мисля, че е достатъчно.

# 163
# 164
  • Варна
Аха,градинка ще да е. Останах с впечатление, че ще е площадка. Иначе там рядко профучават бързо, толкова коли има наспрели, че трябва да се минава с повишено внимание. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт