Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 3

• 57 248
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
Много пренаселено стана изведнъж във Възраждане 1

# 526
Иначе освен естественият прираст трябва да се отчита и механичният. Преди време обсъждахме, че голяма част от купувачите са от други градове следователно тези хора имат деца и картинката се променя.
2013/2014 учебна година са били приети 3 100 първокласника, а са били подсигурени 3 500 места.
https://dariknews.bg/regioni/varna/3-500-pyrvoklasnici-mogat-da- … tazi-esen-1264608
2015/2016 са 3 234, 2016/2017 са ...., 2017/2018 - 3 088
2018/2019 учебна година общо 2 976 деца са кандидатствали за прием в първи клас.
http://www.varna.bg/bg/articles/13439/
Разликата (отрицателна) е 124 - около 5 класа. Намаляват децата.
Какви нови училища?

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 12:53 от Анонимен

# 527
Виж аз каква статистика намерих за Никола Вапцаров във Възраждане 2, от сайта им:

# 528
Виж аз каква статистика намерих за Никола Вапцаров във Възраждане 2, от сайта им:

Това е защото училището поема и децата от Възраждане 4 и 1. Другото училище както казах го закриха.

Бъдете спокойни, ще има места за всички първолаци, само някой трябва да ги роди.

# 529

Това е защото училището поема и децата от Възраждане 4 и 1. Другото училище както казах го закриха.

Бъдете спокойни, ще има места за всички първолаци, само някой трябва да ги роди.

Кое  училище са закрили Лъки, за Софроний ли говориш, те са били в една сграда на две смени. Това е станало в 2009г когато е имало демографски срив. От тогава учениците се увеличават. Освен да минат на двусменен режим, няма как да се стане. Но нали идеята е да няма втора смяна. И ако досега е имало родители да си записват децата в училища по центъра, сега след районирането повече деца ще останат в квартала. Ще има разбира се и амбициозни родители, които ще правят, струват да си вкарат децата в престижни училища, но ще са по малко.

# 530

Кое  училище са закрили Лъки, за Софроний ли говориш, те са били в една сграда на две смени. Това е станало в 2009г когато е имало демографски срив. От тогава учениците се увеличават. Освен да минат на двусменен режим, няма как да се стане. Но нали идеята е да няма втора смяна. И ако досега е имало родители да си записват децата в училища по центъра, сега след районирането повече деца ще останат в квартала. Ще има разбира се и амбициозни родители, които ще правят, струват да си вкарат децата в престижни училища, но ще са по малко.
Да, за Софроний говоря, което се помещаваше времемнно в сградата на Вапцаров. Парцела предвиден за построяването на училището вече е застроен с жилищни сгради.
Децата може и да се увеличават, но не е драстично.
Все още наплива е към централните, по елитни училища тип Кирил, Климент и т.н.

# 531

Нещо ме съмнява тази статистика.

# 532
Винаги училищата са били по район, имаше и зони по улици и още тем подобни приумици и нищо не спря родителите да си записват децата в по-добри училища. Като си знаеш, че училището зад блока не струва, взимаш мерки

# 533
Спред мен, от 1ви до 4ти клас е важно на каква учителка ще попадне детето. От 4ти до 7ми вече  е важно и самото училище. Ако детенцето заляга над учебниците и ходи на допълнителни уроци може да се представи по добре на изпитите и от онези в елитните училища.

# 534
  • Варна
Добре де. Тия, които не са по 'елитните училища', та те по-малки човеци ли ще станат от другите?

# 535
  • Варна
Лъки, по принцип е така, особено до 4 клас, но след това зависи и в каква среда ще се намира детето. Може да е будно и ученолюбиво, но ако останалите в класа са джаста-праста, то откъде ще има стимул да учи...
Ние навремето познай дали пратихме щерката в някое владиславовско школо -да, ама не! С удоволствие ни приеха в Чинтулов без никакви адресни регистрации. Сега не знам, може да са усложнили приема.

# 536
Днес малко ми се скапа, един познат видях в квартала Възраждане 2, и вика, "много гаден квартал, ще гледам да се махна по скоро, колкото по-бързо се отървеш от тука по-добре." Аз си замълчах, нали точно тук си купихме апартамент, сега го ремонтираме, и без това не мога да свикна с района. Какво искаше да каже, че е толкова зле не разбрах точно. Disappointed малко го ударих на чувства, ще ме извините.

# 537
Добре де. Тия, които не са по 'елитните училища', та те по-малки човеци ли ще станат от другите?
Човек се става вкъщи. Даскалите много не им пука кой какъв ще стане, според мен. Киса е права, среда също е важна.
Чинтулов с добра репутация ли е?

Днес малко ми се скапа, един познат видях в квартала Възраждане 2, и вика, "много гаден квартал, ще гледам да се махна по скоро, колкото по-бързо се отървеш от тука по-добре."
И къде ще отиде?

# 538
  • Варна
  Запишете си детето където Ви е най удобно и Неофит Бозвели и Антон Страшимиров и Гео Милев са добре. Зависи от учителката и най вече от детето. От собствен опит Ви го казвам. Не се притеснявайте.

# 539
  • Варна
Ами точно, защо родителите мислят, че учителите трябва да им възпитават децата не знам?! А те /родителите/ да хвърлят боклук през терасата, да си хвърля фаса през прозореца и всякакви такива добри примери да дават на отрочето си, после учителите виновни, че са се превърнали в диваци. От къде на къде?

И викам все пак да се пише за недвижимите имоти, а не за училищата. Всичко е навързано, ясно ми е, но все пак...

Общи условия

Активация на акаунт