Частни училища - информативна тема 24

• 51 378
  • 795
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте,

Някой получавал ли е имейл или обаждане, че е неприет в Питагор или СС за ПУК? От няколко дни чакаме някакви резултати и не казват нито едното, нито другото. Разбирам, че в момента искат да си запълнят местата възможно най-бързо ама поне да бяха писали един мейл или Питагор да си ъпдейтнат системата.
Здравейте, Питагор не известяват по никакъв начин, следете в платформата, моят син няколко седмици беше със статус “резерва”, до преди два дни, когато статуса стана “приет”
Русева, вашето дете е прието за ПУК или за първи клас?

# 121
  • София
rainy ..., в КО почти няма допълнителни занимания, няма двор за игра и се поучва доста чрез упражняване. Да си потготвена, не за друго Simple Smile. Не съвпада много с това, което дотук си ни споделяла като твои очаквания Thinking

# 122
  • София
за съжаление ние получихме отговор от Света София и то не положителен . Успех на всички.

# 123
  • в страната на чудесата
Цвети, съжалявам. Все ми се струва, че е кофти да има изпит в тази малка възраст.
 От друга страна си мисля, СС са успешни почти 20 години. Толкова ли е сложно това, което правят. Толкова ли е недостижим този модел и за част от другите училища...

# 124
  • София
Аш, аз други неща бях чела. Мерси за информацията.  Аз подозирам, че няма да е нашето, но някакси съм се подготвила, че ПУК-4ти клас ще е Дрита, а после ще търся друго, но ми се искаше да е нешо по-постоянно Sad Няма перфектното училище за нашите критерии (а за кой ли ги има Grinning )  и компромис ще трябва, дано ме разбирате. Хем искам да е лежерно, хем и да се научи, а малката казва - " Мамо, защо съм толкова умна и толкова научавам с теб  и тати, а другаде не".. Е нямада е домашно обучение, това не става..

# 125
  • София
А иначе аз да попитам- СС освен, че са успешни на изпитите, дали знаете за тези 20- години дали имат успели кадри, под успешни разбирам хора реализирали се на високи позиции по успешни компании? Едно е да си супер в МОН, друго е да си успешен в живота. Аз не с лошо.. имаме шансове да я вкараме там и в 1ви клас все пак..Същото важи и за другите ЧУ.Аз нямам наблюдние. Дете на държавното образование съм.

# 126
  • София
Ако реално наистина изкарват кадри от 20 години (май не са толкова), те може би още учат и тепърва ще се доказват кариерно. А и си мисля, че университетът е мястото, в което човек придобива професия и реална посока за развитие..мои си мисли

# 127
  • София
Аз познавам вече млади хора, които след СС, завършиха АК, сега са в Англия, в университети, друго дете на познати по същата схема, но сега е в Холандия, а трето в Германия, но учи с английски...

# 128
И ние получихме положителен отговор от СС за ПУК - във вторник беше на 2-ри кръг, вчера се обадиха с отговора.

# 129
  • София
Ако реално наистина изкарват кадри от 20 години (май не са толкова), те може би още учат и тепърва ще се доказват кариерно. А и си мисля, че университетът е мястото, в което човек придобива професия и реална посока за развитие..мои си мисли
Какво значи да "изкарват кадри"?
 Училището е основано преди 25 години. Аз познавам успешни негови възпитаници, добре реализирали се у нас и навън. Дали всички ученици на Св. София са постигнали успех? Едва ли. Дали успехите или провалите им са заслуга на основното училище? Надали. Основното училище може би спомага и насочва, то затова е и "основно", но не е жизнеопределящо. Мигар средното образование няма значение, или университета? Дали върху стабилната основа ще вдигнеш замък или курник, зависи от теб и само от теб.

# 130
  • София
Завърших гиманизя преди по-малко от 20 години. Знам как съм се реализала както и повечето ми съученици. Ако училище има 20 годишна традиция все някой знае. За съжаление не мога да намеря подобна информация за нито едно друго училище. (така де като завършила НПМГ, знам и за СМГ и единици кадри на други гимазии). Според мен би било полезно, ако някой има информация да се знае, въпреки че нещата се менят много бързо.

# 131
  • София
Да, те вероято и тези които са завършили което и да е друго училище знаят как са се реализирали самите те, както и съучениците им. Я се прочетете пак и осмислете какво написахте.
Или вие искате поименен списък с реализациите?
Света София е основно училище, не гимназия. 5 години разлика, но важни!

# 132
  • София
“Бог помага, но в кошара не вкарва!”

# 133
  • София
...
 Дали върху стабилната основа ще вдигнеш замък или курник, зависи от теб и само от теб.
Абсолютно. Ако обаче върху пясък издигнеш замък, пак курник ще се получи.

# 134
  • София
И аз имам близки и познати семейства с деца, завършили СС преди години. В едното семейство след СС и двете деца бяха приети в АК, а след това заминаха да следват в университети в Англия. Но това нищо не показва. Според мен СС дава една наистина солидна основа, пък който иска да учи и да се развива - намира начин и върви по своя път напред.

Общи условия

Активация на акаунт