Частни училища - информативна тема 24

• 51 383
  • 795
  •   1
Отговори
# 135
  • в страната на чудесата
За мен е по-интересно защо техния добър модел не се прилага от останалите ЧУ.
Изглежда само Питагор/ПЧМГ са сравними със СС, макар и съвсем различни.

Аз познавам успели деца от най-обикновени училища. Това нищо не доказва. Напълно подкрепям мнението на Онна - замък или курник далеч не зависи от основното училище!

# 136
Здравейте,

Някой получавал ли е имейл или обаждане, че е неприет в Питагор или СС за ПУК? От няколко дни чакаме някакви резултати и не казват нито едното, нито другото. Разбирам, че в момента искат да си запълнят местата възможно най-бързо ама поне да бяха писали един мейл или Питагор да си ъпдейтнат системата.
Здравейте, Питагор не известяват по никакъв начин, следете в платформата, моят син няколко седмици беше със статус “резерва”, до преди два дни, когато статуса стана “приет”
Русева, вашето дете е прието за ПУК или за първи клас?

ПУК

# 137
  • София
Leika_moja, ти нямаше ли ученик в Томас Едисон. Как е там? Не се ли учи сериозно? В Климент Охридски също се учи сериозно като обем на материала и начин на упражняване. Само дето им е все тая за сградата и двора.

# 138
  • в страната на чудесата
Учи се, нямам забележка. Организационно са различни. А сградата е без коментар.

# 139
Аз си мисля, че преди да даваме наклон и посока на децата си, трябва ние да сме израсли достатъчно и да  сме наясно всъщност какво искаме и къде сме тръгнали. 😉

Това по повод лутанията на някои хора в темата.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 12:11 от Анонимен

# 140
  • София
Поне сред моите познати, някои с възможност, най - добре се развиват децата на приятелка, която живее в провинцията и никакви специални училища или школи не знам да са посещавали
Деца под 7ми клас, и двете обикалят света и обраха де що има медали, по олимпиади и състезания, по математика, езици и рисуване.
Що фондаци в Б-я ги наградиха, станаха почетни граждани на града си в крехка възраст.
Жената сама се е нагърбила с обучението и развитието им. Свестно семейство. Много им се радвам.
Та, то, образованието си е лична кауза на родителя до някъде
Затова ми е странно дето горе някой каза, че понеже плаща, не , няма да се занимава с това и онова извън у-щето което е избрал... Confused Пък знам ли...

Апропо , лачена сграда, лачен интериор и лачена кола на директорката мен не ме впечатлява... с моите пари лачени ремонти ще ми правят... Grinning да влагат в образованието и децата.. учители и т.н. дейности..
Това пък интериора,  не ми е критерий , даже напротив.. прекалено натруфено освен да вдига таксата, друго няма какво да стане толкоз...
То ако лачената сграда даваше резултати и знания ....ехе...

# 141
Yangdze, то е ясно, че всяко училище е компромис и един родител много по-добре може да подготви детето си по математика и българскии  други. По езици и рисуване трябват школи или специфични умения, а за рисуването и талант. Но това означава да напусне работа или да е на половин работен ден. Аз от опит знам, че за час-два мога да постигна повече, отколкото СС./Питагор ще постигнат за ден, а да не говирим какви ще са резултатите ако го спра от училище ... например за Полгар шахматистките може да прочетете каква роля е изиграла училището, а и много други примери. Училището е алтернатива за работещи хора, чиито първи приоритет не е образованието на децата, а осигуряване на доход.

# 142
  • София
Yangdze, къде видя лачени сгради в тая наша кална действителност Thinking? Виждам само две категории сгради аз - нормални и такива, които определено хич не отговарят на критерия за нормалност. Нещо ми се губи категорията "топ" - с изключение може би на новото творение на Свети Георги, макар че и за там сигурно има забележки. Или новата сграда на АК - но те са след 7 клас, а аз имам предвид от 1 до 7 клас. Кой е чак толкова топ Thinking?

# 143
  • София
Yangdze, За провинцията съм съгласна, особено в по-малките градове, там няма никакви развлечения, няма какво да разсейва децата, най-вече пубертетите. Децата са амбицирани, спотуват много, всеки ден (ако има зали в града, най-често е застъпен един спорт). Имам много близка приятелка в северозападна България и знам от първо лице. Там целта е да изкарат децата от града още след 7 клас, там няма конкуренция, има доста циганчета и това е единствения им шанс за реализация-големия град и София.
Остава ние да се местим по малките градове, за началното образование на децата ни😀, пък и не само, разбирам че и НВО след 7 клас там протича по-лесно.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 11:05 от valeriana_off

# 144
  • Пловдив/София
. Аз от опит знам, че за час-два мога да постигна повече, отколкото СС./Питагор ще постигнат за ден,

Хмм, сигурна ли сте в това? И пробвано ли е редовно, ежедневно?
Аз съм педагог, много добре се разбирам с децата и бързо учат с мен (когато практикувах, наскоро беше). Обаче със сина ми е доста трудно. Лигави се, разсейва се, казва "сега не ми се говори"...не иска да говори немски с мен например, а занимания- само когато е на тази вълна.
Да, с натиск и строгост мога да го накарам, но идеята е да забавно и да е мотивиран все пак.

И не важи само за мен- знам за примери с отлични музиканти, не могли да научат децата си- не искат да свирят под тяхно ръководство...

та, според мен ролята на родителя не е на учител. Дори да е вкъщи и да има времето и желанието, едно добро училище си дава друга основа...

# 145
. Аз от опит знам, че за час-два мога да постигна повече, отколкото СС./Питагор ще постигнат за ден,

На мен ми се струва, че искаше да каже "НЕ мога да постигна повече" - поне така личи от контекста на изречението.

# 146

Аз съм педагог, много добре се разбирам с децата и бързо учат с мен (когато практикувах, наскоро беше). Обаче със сина ми е доста трудно. Лигави се, разсейва се, казва "сега не ми се говори"...не иска да говори немски с мен например, а занимания- само когато е на тази вълна.
Да, с натиск и строгост мога да го накарам, но идеята е да забавно и да е мотивиран все пак.

И не важи само за мен- знам за примери с отлични музиканти, не могли да научат децата си- не искат да свирят под тяхно ръководство...

та, според мен ролята на родителя не е на учител. Дори да е вкъщи и да има времето и желанието, едно добро училище си дава друга основа...

Категорично смятам,  че  става.

# 147
Питагор/СС и подобни товарят децата с обем. Проблемът с това е, че се похабява много ценно време и концентрация да се повтарят неща, които знаят. Представете си колко могат да постигнат, ако преподавателят знае недестатъците на всяко дете и го тренира целево и инвидидуално.
да, сигурна съм, изпробвано е повече от година, но проблемът е липса на време от моя страна. А и когато детето започне ежедневни занимания, например в училище, то вечерно време не е в състояние да усвоява. А ако не ходи на училище може за няколко часа многократно да задмине всяко едно училище. Разбира се, става въпрос за базови предмети. Няма как математик да научи детето да свири на цигулка, но остава време и за курсове и за спорт и игри. Мисля, че не трябва натиск, но не и забава. Според мен форумулата е правилен режим. Строгост - да, донякъде, детето трябва да те приеме на сериозно, но по-важно е последователност. Много от децата успели в музиката имат родители музиканти, спортисти , родителите са ги тренирали и много примери има.
За мен въпросът е не дали става, а как може да се съчетае с училището - за тези от нас които не искат да напускат работа или да се местят в провинцията, но там пак ще го има проблемът ако работим..

# 148
  • София

Съгласна съм с Пипи

# 149
Само дето валериана и Пипи все още нямат деца в училищна възраст.
Докато ние с doraemon сме минали по част от пътя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт