Частни училища - информативна тема 24

• 51 403
  • 795
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Имам дете 7 клас в ДУ

# 151
И аз съм съгласен с Пипи:) нещо много взех напоследък да се съгласявам с нея, но и при мен е така
Обаче със сина ми е доста трудно. Лигави се, разсейва се, казва "сега не ми се говори"...не иска да говори немски с мен например, а занимания- само когато е на тази вълна.
Хем аз не съм и педагог.

Ами браво на Yangdze и doreamon, но повечето родители не могат да постигнат това. Аз поне не мога. Изказванията на Yangdze и doreamon ми звучат все едно - ми да вземем Григор Димитров, раснал е в Хасково и баща му го е учил на тенис и ето, беше стигнал №3 в света. Значи може и в провинцията и няма нужда да се ходи на тенис школи, и пак да станеш топ. Ами може, разбира се, що да не може. Но не става масово. Или сестрите Полгар, както се даде пример по-горе - баща им ги е учил на шах. Или Щефи Граф - баща й я е учил на тенис.Че и съпругът й Андре Агаси също.

Е, ама колко са тези бащи, дето го могат това? Майстори по шах има безбройно много, но техните деца нещо не стават като Юдит Полгар, защо ли?
А ако вземем обратния пример с Бетховен - баща му се е занимавал с него, като го е карал да свири и е искал синът му да стане втори Моцарт, а Бетховен, макар и супер талантливо дете, си е бил дете. Моцарт е единствен, никой друг не може на 8 години да напише опера. И ако не е била наистина голямата любов на Бетховен към музиката, той е щял да я намрази - баща му го е будел посред нощ и сънен, плачещ, дори го е вързвал за пианото. Та неимоверно много му е навредил.

Тези, които могат като приятелката на Yangdze и като doreamon, наистина не се нуждаят нито от СС, нито от Питагор, нито от "Климент Охирдски", нито от "Томас Едисон". ОК, ама ние с гайдите повечето не можем така.

Аз мога и на пиано да свиря, и интеграли да решавам, и съм кандидат-майстор по шах, но не мога да науча детето нито да свири, нито на шах, не знам как, не мога да го направя, не ми се получава, нямам подхода, и то не иска сериозно да се занимава с мен, лигави се, предпочита да си играем или просто да гледа филмчета. Шапка свалям на приятелката на Yangdzе, ама аз просто не мога така.

Затова не приемам разсъжденията на Yangdze относно училищата, ама хич не ги приемам. Не че не е вярно каквото тя казва, но то далеч не работи за всеки.

# 152
  • София
И Малееви😀

# 153
  • София
А Григор Димитров се е учил в световноизвестни школи.
Ние записахме малкия в Питагор, та да видим. Дано е за добро.

# 154
Ми щом не си като приятелката на Yangdze, Питагор е един добър избор Grinning А ако си като тази й приятелка, можеш ти да си го научиш на математика и да обере де що има международни медали, че и почетен гражданин на София да стане. Тогава няма да ти трябва нито Питагор, нито Евклид. Grinning

Да, тях ги пропуснах, ама колко майки са като Юлия Берберян? Grinning Смисълът е ясен, струва ми се.

# 155
  • София
Браво, insane, Честито

# 156
  • Пловдив/София
Абе на мен дори да ми потръгнат заниманията със сина ми, пак бих избрала хубаво училище...Все пак е там половин (или цял ден), много е важно какво чува и вижда, как се държат с него, какви са другите деца (и родители). То училището не е само заради самото учене, много повече аспекти обхваща...

Не отричам намесата на родителя, наистина е важна, и мен ме изненада едно твърдение много назад "нали си плащам, защо и аз да правя нещо.". Но за едно ще работи, за друго не, в едни периоди ще е печелившо, в други не... Друго си е добър учител и среда, пък нека за бонус и ангажиран родител да има Wink

# 157
Здравейте,

За информация, преди малко от Питагор ми казаха, че днес следобед ще ъпдейтнат платформата с окончателното класиране за ПУК.
Забавили са се, защото последното детенце е било на събеседване вчера от 16 часа.
Успех на всички дечица, които са още резерви и чакат за там!

P.S. И да се похвалите после:-)

# 158
Да, определено има разлика във възприятията на родителите в зависимост от възрастта на детето. И аз съм мислила като някои от родителите, които сега избират у-ще (макар, че моето дете не е кой знае колко по-голямо, но нещата след 7 години мнооого бързо се променят). Та, училището не е само място, където детето учи математика и български. Толкова важна е и средата - да общува със себеподобни и да придобие социални умения. След 8-9 години потребността на децата да общуват с връстници нараства, а този контакт трудно ще се постигне в градинките и приятелски деца при постоянното присъствие на родителите. Според мен е здравословно едно дете да се отделя от родителите от време на време, за да се научи да се справя извън постоянния поглед на мама и да има свой живот, със свои приятели, преживявания, тайни ако щете, външен пример за подражание, да се чувства важно и отговорно за действията си и въобще да се обозначава като самостоятелна единица Simple Smile.

# 159
  • София

... и мен ме изненада едно твърдение много назад "нали си плащам, защо и аз да правя нещо.".

И къде го видяхте това твърдение?

# 160
  • София
За мен е по-интересно защо техния добър модел не се прилага от останалите ЧУ.
Изглежда само Питагор/ПЧМГ са сравними със СС, макар и съвсем различни.

Аз познавам успели деца от най-обикновени училища. Това нищо не доказва. Напълно подкрепям мнението на Онна - замък или курник далеч не зависи от основното училище!
Нали точно това казвам и аз.

# 161

За ПУК или за първи клас?

# 162
  • София

За ПУК или за първи клас?
В първи клас

# 163

... и мен ме изненада едно твърдение много назад "нали си плащам, защо и аз да правя нещо.".

И къде го видяхте това твърдение?

Според мен го видя в твоите приказки и правилно се чудиш, защото ти не си казвала нищо подобно. Не спирам да се чудя колко са различни хората. Въпросният твой пост беше най-хубавото нещо, което съм чел в тези теми, толкова добре обяснява всичко, толкова прекрасно казано и пак се намериха хора, дето остави дали го харесват, но не са го и разбрали и не са се опитали да го разберат.

# 164
  • София
Мецане, и аз заподозрях, че моя пост се визира и затова питам, за да изясним случая на четене без разбиране. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт