Частни училища - информативна тема 24

• 51 410
  • 795
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив/София
о, няма как да помня, това беше преди дни. В предната тема май.
Горе една потребителка също го спомена, явно е разбрано сходно...нямам идея от чий пост е.

Ето тук припомниха и затова го споменах и аз, иначе тогава подминах:

Затова ми е странно дето горе някой каза, че понеже плаща, не , няма да се занимава с това и онова извън у-щето което е избрал... Confused Пък знам ли...

# 166
Доста психолози твърдят, че родителите и преподавателите са различни и е хубаво да са различни за детето. Че имат различна роля и функции установих и аз. Като си говорим за малката с нейната учителка и тя се чуди за същото дете ли й говоря. Глезенето, такова му е, онкова му е , все типично при повечето родители, особено майки. И това не е лошо.
Сигурно има и изключения, разбира се. Но аз предпочитам да се забавляваме повече. А и покрай подготовката за тези изпити яко се фрустрирахме с децата.
Сега минаваме на купонджийския режим, а учителите да правят какво умеят, аз само надграждам, където мога. И четем книги. Много книги.
А за средата в училище - няма по-важно нещо. Спомнете си от вашия клас колко са се пропили и колко са успели. Покрай приятелите си.... Нашия  седмокласник в ДУ има точно 1 приятел. С Другите не са си близки... и се радваме, че е така, въпреки че на него му тежи. 😥
Затова сега решихме ЧУ. А който ни се е чуди, да се чуди....

# 167
  • София
Ами, Пипи, понеже цитираш... с кавички, както си му е редът... Simple Smile
Аз и в миналата тема не помня някой да е правил такова изказване, а и в предходните. Thinking Няма страшно, ако нещо не е разбрано правилно /а ако се визира мой пост, със сигурност не е разбрано правилно/, дайте да го изясним.

# 168
За четенето с разбиране, ако визирате моите постове,
Не всяко семейство може да организира логистиката с извънкласните занимания. За нас е нескончаем "празник", да не говорим, че малко дете се прибира вкъщи в 7 и, дори в 8. Затова търсех училище, което облекчава графика на детето и семейството, и поема организацията по интереси в края на деня.
За мен това щеше да е облекчение и удобство.

# 169
  • София
Здравейте,

За информация, преди малко от Питагор ми казаха, че днес следобед ще ъпдейтнат платформата с окончателното класиране за ПУК.
Забавили са се, защото последното детенце е било на събеседване вчера от 16 часа.
Успех на всички дечица, които са още резерви и чакат за там!

P.S. И да се похвалите после:-)

А за първи клас знае ли се кога ще обяват финални резултати?

# 170
  • София
Здравейте,

За информация, преди малко от Питагор ми казаха, че днес следобед ще ъпдейтнат платформата с окончателното класиране за ПУК.
Забавили са се, защото последното детенце е било на събеседване вчера от 16 часа.
Успех на всички дечица, които са още резерви и чакат за там!

P.S. И да се похвалите после:-)

А за първи клас знае ли се кога ще обяват финални резултати?
Мисля, че до края на месеца имат събеседване с дечица.

# 171
  • София
До довечера само ПУК-четата в Питагор да се преброят Simple Smile. На кандидат-първолаците пожелавам успех до края на месеца. Има още много време (и места ще има, спокойно Blush)

# 172
Дани, ама вие последно училище ли търсите или забавачка? Това във връзка с облекчения родителски график.
Заниманията в училище след 16.30 са точно за удобство на родител. Добавената стойност за детето е минимална и е само в сферата на отбиване на номер. Ако дете има трайни наклоности и желания за занимания по таекуондо, балет, рисуване и т.н. не тези школи ще са му от полза. Та, ако родителят иска детето да се развива в талантите си изобщо не е облекчен откъм график.

И който лежи на идеята, че като си плаща училището е отговорно за всичко, много ще страда след време.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 14:29 от Анонимен

# 173
Заниманията в училище след 16.30 са точно за удобство на родител. Добавената стойност за детето е минимална и е само в сферата на отбиване на номер. Ако дете има трайни наклоности и желания за занимания по таекуондо, балет, рисуване и т.н. не тези школи ще са му от полза.
Защо, каква е разликата дали ще ходи на теакуондо/плуване/балет в неговото училище или другаде? или на математика(забавна/състезателна) в СС/Питагор или на такава в друга сграда/клуб? Да уточня, че говоря за малки деца (1-4) клас, които нямат подчертан интерес/талант в тези дейности. Ако детето е голямо и е на собствен ход Simple Smile, т.е. не трябва родител да го транспортира и според мен такива занимания са вероятно излишни. Но защо да не спестят от времето при малките пък и да им предоставят възможност да експериментират различни неща?Ние сме се отказвали от допълнителни занимания заради транспорта, понякога това е над час допълнително шофиране.

# 174
  • София
Ами от опит - защото заниманията по пиано в училище и заниманията по пиано с частен учител извън училище са мнооого различни. Същото важи и за танците, и за клуба по карате. В училище е за отмора и разнообразяване. Извън училище е за постигане на резултати Wink.

# 175
Защото групите в училищата са разнородни и съвсем не всички са концентрирани към сериозно овладяване на уменията. Освен това подхода на самите водещи заниманията също е по-лековат.
Личен пример: детето ходеше на допълнителна математика и в училище и в събота на курс. По желание на детето тази в училище отпадна, защото нищо не разбирала. И на двата курса материала беше един и същ. Учителите различни. На външния курс се справя повече от отлично.

Плуване в група от училище също е отбий номер. Ние от самото начало сме на индивидуални тренировки.

Да, курсовете в училище са експеримент за детето и опция за родителя някой да му гледа детето до 17.30. Добавената стойност е клоняща към нула. Етапа с експеримента при нас беше една година и толкоз.

# 176
благодаря за мненията, вероятно е така. Аз също предполагах, че е отбий номер + допълнителен разход, но мъничко се надявах, някой да ме отмени с шофирането, а и това беше една от причините да се замислям за ЧУ. Например, в азбуки и подобни ЧУ ми харесват разнообразните дейности, които предлагат, като басейн, ски училище, за разлика от Питагор/СС, където е силно ограничен изборът.

# 177
Синовете се научиха да плуват и да карат ски от заниманията в училище. Не са състезатели, но не са и искали да стават. От друга страна искаха да могат и двете неща.
Не смятам времето за плуване или бялото училище за загубено...

# 178
Замисли се защо е така. Когато проучвах училищата и аз си припадах по бембените училища. Сега съм на противоположно мнение. Говорим за неща в учебно време.
Ежко, не знам кога са били на ски. Но сега в тези училища успяват да се пуснат по веднъж по пистата. Та ски на такова ски училище в сегашно време не се научават. И с плуването е същото.

# 179
  • Пловдив/София
Мда, явно не съм толкова амбициозен родител, колкото си мислех...
Това с 'резултати' и специално търсене на "най-добри треньори" при спорт ми се вижда прекалено.

За мен спортът е задължителен, но е за здраве и тонус (и  малко дисциплина). Не е за резултати и не знам си какво. Със сигурност ще предпочета да си остане към училището, не да развозваме.

Това ми е една от причините да предпочитам ЧУ- че има басейн и много врианти за спорт и занимания на същото място, не ставаш шофьор на детето си след часовете. И уикендите са свободни да се пътува семейно, което е много важно за децата. Пък нека някой смята, че търся "занималня".

П.П. Не знам защо се предполага, че са толкова зле треньорите по училищата...все пак имат група от няколко деца само. В нашата ДГ (втора група) вече масово децата плуват сами на къси разстояния, без раница/плувки. За мен не малък "резултат".

Общи условия

Активация на акаунт