Раждане в АГ болница „Свети Лазар”

• 65 210
  • 937
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, мами,
Имам малко по-различен въпрос. Следя се в Св. Лазар, и съм в началото на 5-ти месец. Поради обстановката с коронавируса, мисля да попитам дали мога да си взема болничен докрая на бременността. Въпросът ми е дали ще се съгласят да ми дадат болничен по-рано и изисква ли се да нося някакви документи?

Да, ще се съгласят - няма лекар, който в тая ситуация да откаже и не - не ви трябват документи - отивате, давате си данните, най-чести пишат прееклампсия, тъй като това е състояние, изискващо лежане и болничния е за 30 дни. После се удължава. Готов е в рамките на два дни, може и по бързо

# 721
Здравейте на всички момичета Simple Smile

Дали има сред вас такива, които са имали успешно второ нормално раждане след секцио и ако да, дали могат да споделят своя личен опит Simple Smile В 7-ми месец съм с второто, като първото беше преди почти 8г, секцио заради дискова херния в кръста. Към днешна дата разбирам, че дисковата херния не е показател за планирано секцио и ми се искаше да си родя нормално. Не ме кефи идеята пак да ме режат. Не че е нещо страшно, нямах никакви проблеми първия път, но все пак си е операция.
Имах много големи колебания в началото на бремеността къде да се следя, къде да раждам (това май още не е 100% решено), правих си консултации с АГ "Зебра" - прекрасни и подрепящи дами, където прилагат разнообразни техники за раждане, включително във вода и тогава попаднах на името Олга Дукат и съответно попаднах и в темата за болница "Свети Лазар" Simple Smile Следя с интерес мненията на момичета скоро раждали тук.
Доколкото успях да придобия представа раждане с АК Ла Вита в двойна стая е 2860лв и предполагам, че това е крайна цена и включва абсолютно всичко - упойка и нощувките+раждането.

Бихте ли препоръчали някой доктор, от който сте доволни?

Аз имам успешен ВБАК юли месец с акушерката Еми Казълова(от Ла Вита Нова) и доктор Несторова.
Разликата между двете ми раждания е 3 години и 2 месеца. Ако мога да съм от полза, питайте(може и на лично)

# 722
Аз родих с акушерките от Ла Вита Нова, но бях с доктор Паликов, доколкото знам те работят предимно с него, но не задължително. Трябва да ги попитате Simple Smile
Хайде мамита, честита и успешна Нова Година! Аз също имам въпрос- д-р Николова водила ли е водни раждания с акушерките от Ла Вита Нова? Щом можем да си избираме лекаря, има ли мамита, които да са родили с този екип?

Разкажи ни малко повече- как протече това водно раждане. Колко време продължи- имаше ли отложено клампиране на пъпната връв?

Ох ами аз не стигнах до водно раждане, накрая родих в единствената поза, в която преди раждането твърдях, че не искам да родя - по гръб, но сама си го избрах, просто така се стекоха обстоятелствата. Но пък се възползвах около 2 часа от топлия душ, много ми облекчи контракциите накрая. За отложеното клампиране - да, беше предварително договорено, както и първия контакт, гушкахме се с бебо доста време голи, преди да отрежат пъпната връв и да го вземат да го измерят. Раждането беше уникално преживяване, аз бях без никакви упойки. Беше малко трудно, защото по едно време ми спряха контракциите, та се наложи да ми спукат мехура, аз исках да бъде спонтанно изтичането на водите, но с това се примирих. А Олга Дукат и доктор Паликов бяха невероятни, все още се просълзявам при спомена за грижите и отношението и на двамата, особено на Олга. Мога само да ги препоръчам от сърце! ❤

Браво, че си успяла да почувстваш тялото си! И разбира се за смелостта ти. Било е уникално като изживяване.

# 723
И аз съм с ВБАК през април с др Несторова и Олга. 3г.8м след секцио. На линия съм за въпроси

# 724
И аз съм с ВБАК през април с др Несторова и Олга. 3г.8м след секцио. На линия съм за въпроси

Пожелавам успех! Ходите ли на някакви предварителни консултации при тях?

# 725

Пожелавам успех! Ходите ли на някакви предварителни консултации при тях?

Извинявам се, че не уточних. Имам успешен ВБАК април 2020. По стечение на обстоятелствата имах само 1консултация с тях.

# 726
Привет, момичета 😊 Толкова време чета всякакви теми тук и с началната ми бременност дойде момента и да започна да разпитвам 😄
Първа бременност ми е, честно да ви кажа от много четене последната седмица вече ми е пълна каша. Ходих при една сравнително млада лекарка досега, която установи и официално бременноста тази седмица (6г.с. вероятно). Не ми хареса как подходи обаче и мисля да се следя другаде.  Много хубави отзиви четох за доктор Димитров и се замислям за него, както и за евентуално раждане в Св. Лазар. Звъннах им, но момичето май тъкмо постъпваше на работа, защото постоянно питаше някой до нея за най-базовите въпроси като например- цена. 😀 Застреляха ме с 300лв цена за преглед, което ми се струва абсурдно, въпреки изследванията, които включва. Опитах се и други неща да попитам, но уви.
Първия ми въпрос е когато започвахте да се следите там диркетно пакета ли платихте? И като цяло заслужава ли си? На мен ми се искаше да видя първо доктора на преглед преди да се набият 1500лв за целия пакет и затова много се колебая как да постъпя. Иначе пък съвсем се чудя къде да се следя, а тъй като хормоните на щитовидната при последното изследване от лятото са завишени като за бременност, ми се иска да не отлагам изобщо. Стана дълго, но много ще съм благодарна да споделите опит 💐

# 727
Щитовидните си ги следите отделно при ендокринолог така лии иначе. Ходете сега между другото, ако трябва корекция на терапията.
Не е нужно лекарят, при когото се следите, да е този, при когото ще раждате. Пакетът на Свети Лазар е твърде скъп лично за мен. Освен това аз фетална морфология не бих направила при кой да е, та това са ви едни пари извън пакета. По-скоро се ориентирате към следящ в момента. А имате достатъчно време да решите при кого и къде да раждате.

# 728
Здравей!

Наистина прегледите са скъпи, но ти препоръчвам да се запознаеш с лекаря си преди да решиш да се следиш там.
Ще ти разкажа как се получи при мен.
Започнах да се следя там в 14 седмица, като на случаен принцип избрах д-р Несторова, защото израждаше с Олга Дукат. На рецепция почти нищо не ми обясниха за разликата в пакетите- те са два- съответно аз избрах разширен, което беше голяма грешка от моя страна. Като човек разбиращ от лабораторни изследвания, морфологии и като цяло знаеща кое колко струва се подведох жестоко. Платих 1300 лв май ( приспаднаха ми 100 лв, защото отидох по-късно 14 седмица). Запизнах се с д-р Несторова, която беше много мила, но ми обясни, че тя обикновено предпочита нейните пациенти да са с малкия пакет, защото от големия няма никаква полза.
Аз се уверих сама- първо защото в Св. Лазар няма фетални морфолози- това е абсолютна заблуда за пациента. Прегледите, които правят за фетална морфология изобщо не са това, което трябва да са. Аз избрах за едната д-р Николов, за другата д-р Николова- прегледите бяха за по 5 минути и абсолютно незадоволителни. Съответно трябваше да си платя още две фетални морфологии при други специалисти е други клиники.
Отделно изследванията включени в пакета са базови, и в която и лаборатория да отидеш ще ти излезне по-евтино да си ги направиш там. Два пъти доплащах за допълнителни изследвания, а те ги забравяха, за което трябва да напомниш, да те бодат пак и да ти ги направят. Веднъж имаше страхотна грешка в изследване и трябваше да ходя в друга лаборатория два пъти, за да потвърдим резултата..
Отделно в самия пакет има прегледи, за които ако не попиташ не ти се правят, а и да попиташ понякога ти казват, че няма нужда- а са таксувани и си го пише в разбивката на пакета. Единствената полза от пакета беше, че лесно ми оправяха документите за болничния , но това може и да стане с малък пакет.
След това в един момент проследяващата ми лекарка изчезна, като доста време не ми отговаряше и никой от болницага не си направи труда да ми каже. След като разбрах единствената опция беше да се следя при д-р Николов, което мен не ме устройваше, защото не ми вдъхва доверие. Отидох на един преглед при него, видях колко е незаинтересован и след това си изтеглих документите и се преместих в друга болница, въпреки, че трябвше да плащам отново в новата. Много исках да родя в Св. Лазар, даже бях решила единична стая, което си е почти 4000 лв, но в момента не допускат бащите, което обезсмисля всичко + всичко дразнещо с този пакет за проследяване, се радвам, че не си дадох парите на тях.

Със сигурност забравям нещо. Но то едно и две неща ли бяха 😁
Привет, момичета 😊 Толкова време чета всякакви теми тук и с началната ми бременност дойде момента и да започна да разпитвам 😄
Първа бременност ми е, честно да ви кажа от много четене последната седмица вече ми е пълна каша. Ходих при една сравнително млада лекарка досега, която установи и официално бременноста тази седмица (6г.с. вероятно). Не ми хареса как подходи обаче и мисля да се следя другаде.  Много хубави отзиви четох за доктор Димитров и се замислям за него, както и за евентуално раждане в Св. Лазар. Звъннах им, но момичето май тъкмо постъпваше на работа, защото постоянно питаше някой до нея за най-базовите въпроси като например- цена. 😀 Застреляха ме с 300лв цена за преглед, което ми се струва абсурдно, въпреки изследванията, които включва. Опитах се и други неща да попитам, но уви.
Първия ми въпрос е когато започвахте да се следите там диркетно пакета ли платихте? И като цяло заслужава ли си? На мен ми се искаше да видя първо доктора на преглед преди да се набият 1500лв за целия пакет и затова много се колебая как да постъпя. Иначе пък съвсем се чудя къде да се следя, а тъй като хормоните на щитовидната при последното изследване от лятото са завишени като за бременност, ми се иска да не отлагам изобщо. Стана дълго, но много ще съм благодарна да споделите опит 💐

# 729
Първа бременност ми е, честно да ви кажа от много четене последната седмица вече ми е пълна каша. Ходих при една сравнително млада лекарка досега, която установи и официално бременноста тази седмица (6г.с. вероятно). Не ми хареса как подходи обаче и мисля да се следя другаде.  Много хубави отзиви четох за доктор Димитров и се замислям за него, както и за евентуално раждане в Св. Лазар. Звъннах им, но момичето май тъкмо постъпваше на работа, защото постоянно питаше някой до нея за най-базовите въпроси като например- цена. 😀 Застреляха ме с 300лв цена за преглед, което ми се струва абсурдно, въпреки изследванията, които включва. Опитах се и други неща да попитам, но уви.

Първо - честита ти първа бременност Simple Smile пожелавам ти да е спокойна и лека, а за целта е много важно да имаш доверие на докора, при който се следиш. Разбира се може да не раждаш при него, но според мен това е най-хубавия вариант. Не знам поради какви причини си се насочила точно към Свети Лазар, особено за първа бременност. В смисъл, че нямаш да кажем предишно раждане секцио, а сега искаш да родиш нормално, където знаем, че в Свети Лазар подкрепят.
Аз на твое място бих се насочила към по профилирана болница, където имат разнообразие от доктори и където също така ако решиш можеш да се следиш по ЗК - Токуда е един добър вариант според мен. Там неонатологията им е на много високо ниво и можеш да си спокойна за теб и бебето. Отделно има доста добри лекари. Може да прочетеш в темата за раждане в Аджебаден, някъде тук из форума Simple Smile
Отделно, в Свети Лазар това, което лично на мен ми се струва не особено добре е, че момичета споделят, че цените постоянно се менят. Буквално в рамките на месеци цената може да се промени. Малко цената за раждане не е фиксирана, а се определян от типа стая, в която искаш да си настанен. Да кажем двойна стая, раждането с АК е 2680лв, а ако искаш да си в апартамент е близо 5000лв. Това са разбра се цени по спомен, но в сайта има качена официална информация.
Всеки може да ти препоръчва безброй много доктори, но само ти ще си усетиш кой е твоя и кой не е. Още си в началото, можеш ако не си доволна или спокойна винаги да го смениш.
Желая ти успех и моята препоръка е да пробваш с Д-р Нашар или Д-р Атанасова от Токуда.

# 730
Момичета, много благодаря за изчерпателните отговори 💐
Аз не съм ходила на ендокринолог досега, защото не знаех, че стойностите за бременност са завишени.  Лекарката ми го спомена чак сега, когато установихме бременността, а знаеше намеренията ми. Затова сега внимателно искам да си подбера следящия. Ще проверя в Токуда, доктор Атанасова звучи като добър специалист от това, което четох. А раждането ще го мисля. Иска ми се Лазар заради акушерския кабинет и заради отношението им към възможно най-естествено протичане, както и възможността за водно раждане. Живот и здраве да го докараме до там пак ще разпитвам.

# 731
Провери и Зебрите Wink Те също са на принципа всичко да е максимално естествено и имат водно раждане.

quote author=moon_lullaby link=topic=1092460.msg42111434#msg42111434 date=1610285546]
Момичета, много благодаря за изчерпателните отговори 💐
Аз не съм ходила на ендокринолог досега, защото не знаех, че стойностите за бременност са завишени.  Лекарката ми го спомена чак сега, когато установихме бременността, а знаеше намеренията ми. Затова сега внимателно искам да си подбера следящия. Ще проверя в Токуда, доктор Атанасова звучи като добър специалист от това, което четох. А раждането ще го мисля. Иска ми се Лазар заради акушерския кабинет и заради отношението им към възможно най-естествено протичане, както и възможността за водно раждане. Живот и здраве да го докараме до там пак ще разпитвам.
[/quote]

# 732
Повтарям, АГ не следи щитовидни и не им е работа да предписват терапия. Иди на ендокринолог.

# 733
Повтарям, АГ не следи щитовидни и не им е работа да предписват терапия. Иди на ендокринолог.

LittleCactus, има АГ-та, които пускат хормоните на щитовидната, моето например ми пусна миналия месец. Вече ако има отклонения, предполагам, че насочват към специалист за терапия.

# 734
И аз подкрепям, че АГ не бива да следи щитовидна жлеза. Някои го правят,защото им е като втора специалност или са се самопровъзгласили. Но например д-р Несторова, при която се следях аз, допусна нивата ми на ТСХ да достигнат над 4 и, че няма смисъл да ходя на ендокринолог, и аз , за да се доверя все пак е лекар известно време не си увеличих дозата на Еутирокс. Но когато минах 4 като резултата се сеързах с ендокринолг и тя каза, че задължително трябва да увеличим.
Всеки да си знае специалността ✌

Аз се преместих при Зебрите, те идват от Св. Лазар, а Олга е работила с тях там като дула, преди да стане акушерка. Запознах се с нея и е много мила. Но всичко друго наклони везните да се махна от Св. Лазар.

Общи условия

Активация на акаунт