Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко дни след овулация може да се открие бременност?
Какво мислите за ранните тестове за бременност?
Как да интерпретирам тест за бременност, направен на първия ден от закъснението?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко дни след овулация може да се открие бременност?
-
Какво мислите за ранните тестове за бременност?
-
Как да интерпретирам тест за бременност, направен на първия ден от закъснението?
Тест за бременност, направен на първия ден от закъснението, може да се тълкува като положителен, ако има втора черта, дори и много бледа. Важно е да се отбележи, че изпарителните ленти на тестовете могат да причинят объркване; поради това се препоръчва повторно тестване след няколко дни за потвърждение.
-
Какви са най-ранните симптоми на бременност и могат ли да бъдат объркани с тези на предменструален синдром?
-
Какво означава, че даден тест е невалиден?

Не съм била бременна досега, последният ми цикъл започна на 10.08, бебеправихме три дни преди и ден след овулацията ( засечена с тест), която беше на 15 ти ден, а ми идва между 28-30 дни. Очаквам цикъл на 6- ти септемри най- рано. Въпроса е следният: пет дни преди очакваната дата на цикъл правих Престо тест със следобедна урина. Според мен беше отрицателен, но само когато стой на права повърхност. Като го поразходете под наклон и как ли не го въртях, точно там където трябва да е лентата над Т, прозираше дебела черта, колкото контролната, само че някак изглеждаше като сянка на цвят( не розова, не бяла) , не мога да определя. Появи се до десетата минута, но само под наклон я виждам и то трудно, даже телефона не я улавя да я снимам, но определено не си въобразявам. Възможно ли е да съм бременна или просто виждам указаното място за черта, а не че реално има такава? Случвало ли ви се е? В допълнение някъде седмица след овулация започнах да имам предменструални болки ниско в корема, периодични, а от вчера и диария. Не ме болят гърдите, нито имам други симптоми.