Работа, CV-та, HR-и, съвети - 65

• 38 287
  • 732
  •   1
Отговори
# 105

@Witchcraft
Какво да правят хората, ще пускат. То в някои обяви и изискванията са завишени, освен това има и фалшиви обяви за сверяване на часовника или просто  формално, имат човек за мястото.
 Аз съм много благодарна на един агент, който ми предложи предпоследната ми работа. Аз бях търсила по съвсем други критерии. Нямаше да ги намеря сама техните предложения.

# 106
Скоро разцъках обявите в джобса. Наистина се изумявам на изискванията, които се предявяват... Shocked И накрая обявена примерно 1000 лв. заплата. Че то за тези умения, това трябва да е седмичната...примерно.

# 107
Natali, точно. Искат стаж, опит в определени отрасли, езици (вече единият английски не е достатъчен), понякога искат и да е завършено в чужбина, поне в моята сфера. И накрая - 1000-1500 бруто. Ами то аз ако го имам всичкото това, вероятно вече работя за доста повече. Е, как да стане. Rolling Eyes Grin
А пък ако са склонни да дадат по-висока заплата, после се оказва, че осигуряват на ниска сума, а другото е в плик. Уникален български работодател!
Само международните компании правят изключение от този модел и осигуряват на реалната заплата.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 09:25 от Анонимен

# 108
Или реват, че нямало кадри. Ами, то кадри има, ама искат релевантно заплащане.

# 109
Кадри няма, защото тези, които са читави отдавна са ги прилапали, останалите са си направили свои бизнеси. Била съм и от двете страни на барикадата и ми е ясно положението и като служител, и като работодател.
Работодателят може да даде и повече, ако кандидатът има съответните качества, защото не може да кандидатстваш по дадена позиция с конкретно написани изисквания /например определено ниво на чужд език/ и когато отидеш на интервю да се окаже, че нямаш и А1 и не можеш да си напишеш името без правописна грешка. Но пък за сметка на това имаш изисквания за заплата и едва ли не работодателят ти е длъжен.
Аз съм на принципа, че когато не ти изнасят условията, търсиш нещо по-добро. Пазарът е отворен и човек има  много опции и алтернативи, но трябва да си размърда д-то и да направи нещо, а не само да мрънка.

Като стана дума за международни компании - и там не дават току така пари. Изискванията са високи, натоварването и стреса - тоже. За млад човек международната компания е чудесен старт на кариерата. В международна компания се придобива много ценен опит, който после отваря врати, но всичко зависи само и единствено от теб самия дали ще съумееш да се адаптираш и в последствие да се възползваш от наученото.

# 110
Монетата винаги има две страни.

Аз съм на принципа, че когато не ти изнасят условията, търсиш нещо по-добро. Пазарът е отворен и човек има  много опции и алтернативи, но трябва да си размърда д-то и да направи нещо, а не само да мрънка.

Иначе съм съгласна  с това. Голям проблем е обаче, че не знаеш на какви ще попаднеш. Да не стане от трън, та на глог, че и по-висок!  Mr. Green

# 111
Кадри няма, защото тези, които са читави отдавна са ги прилапали, останалите са си направили свои бизнеси.

Точно това е проблемът. Изискванията в обявите са като за добри кадри, а заплатите - не.
Затова и спрях да кандидатствам, защото от моя опит до момента никой не може да ми предложи това, което вече имам като условия.

# 112
Кадри поне в София има, но конкуренцията за тях е много голяма.

# 113
В SV-то трябва ли да съм писала стари длъжности ,които примерно са били за сезонна работа и не много престижна за позицията,която кандидатствам ? Дали се обръща чак такова внимание на работа от преди 7-8 години, която си работил сезонно ?

# 114
  • София
В SV-то трябва ли да съм писала стари длъжности ,които примерно са били за сезонна работа и не много престижна за позицията,която кандидатствам ? Дали се обръща чак такова внимание на работа от преди 7-8 години, която си работил сезонно ?

Не, пишат ги хора които нямат опит или са релевантни към позицията за  която кандидатстват.

# 115

Не, пишат ги хора които нямат опит или са релевантни към позицията за  която кандидатстват.

т.е да изтрия тея длъжности ... и друго да попитам. В момента се водя на работа на съм в процес на търсене на друга. Трябва ли в CV-то да пиша че работя до момента. И също карам магистър , трябва ли и него да вметна или да изчакам да завърша ?

# 116

т.е да изтрия тея длъжности ... и друго да попитам. В момента се водя на работа на съм в процес на търсене на друга. Трябва ли в CV-то да пиша че работя до момента. И също карам магистър , трябва ли и него да вметна или да изчакам да завърша ?

Да, трябва да напишеш, че към днешна дата работиш. Относно магистратурата, ако е пряко свързана с позицията за която кандидатстваш го напиши, защото ще е в твой плюс.

# 117

aivito92 ами по принцип нямам претенции . Последно кандидатствах на Кока Кола ,ама като видях и едно от изискаванията им уж е да имаш висшО образование ... ето карам и второ, ама уви не ме избраха. Иронията в случая е, че познавам някои хора ,които са в такива големи компании и уж трябва висше образование ,а те го нямат. Така, че каквато и диплома да имаш ,нямаш ли точния човек да те уреди ,все тая

# 118

aivito92 ами по принцип нямам претенции . Последно кандидатствах на Кока Кола ,ама като видях и едно от изискаванията им уж е да имаш висшО образование ... ето карам и второ, ама уви не ме избраха. Иронията в случая е, че познавам някои хора ,които са в такива големи компании и уж трябва висше образование ,а те го нямат. Така, че каквато и диплома да имаш ,нямаш ли точния човек да те уреди ,все тая
Ex, 6u6olina, ако така говориш и на интервюто, ами, няма да те вземат. Ти самата не си вярваш, че можеш да си намериш работа в Кока Кола. Имай предвид, че неувереността ти се усеща от оконите, да не говорим за опитния HR. Трябва да отидеш в Кока Кола и да излъчваш "ето аз съм вашия човек" с всяко изречение, жест и т.н. Не се срамувай от двете си висши, ми се гордей с тях, макар и незавършено едното.
Дори и без точния човек, можеш да вземеш дадена позиция! - само с твои сили. Следвай мечтата си, дори и сега да не си успяла, ще има други обяви. Готви се.

# 119
  • София
Съгласна с Пепина. Фирми като Кока Кола наемат много хора, и съм сигурна че препоръчани има много вътрешно, но знам и че доста режат ако не отговаряш на изискванията.

Общи условия

Активация на акаунт