Работа, CV-та, HR-и, съвети - 65

• 38 391
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
Аз досега не съм намерила читава компания или работа, където да мога да се внедря и хем да си върша работата, хем да съм доволна и добре платена, хем да имам мотивация и да се раздавам. Такава работа май не съществува.

# 526
Съществува, но това донякъде зависи и от твоята нагласа.

# 527
Разбира се, че не съществува. Идеята за търсене на идеалната работа я имах до около 30-тата си година. После виждаш реалностите, спираш да се бориш с вятърни мелници и търсиш най-приемливите компромиси за себе си.

# 528
Така е, избираш по-малкото зло 😁

# 529
Ми аз затова не работя. За без пари не работя.

# 530
И в нашата фирма е 3 месеца предизвестието. В този случай много от служителите забелязвам, че предават болничен и всъщност фирмата пак остава без служител, но пък останалите от колектива понасят отсъствието му.
В този смисъл да попитам, болничният не удължава предизвестието,нали?
И как се случва смяната на работа с тримесечно предизвестие, кой ще те чака три месеца, ако те е харесал. Трябва първо да пуснеш предизвестие и тогава да търсиш, и ако не намериш за три месеца - на борсата..

# 531
Който те е харесал ще те чака, това първо.
Второ - работодателят едва ли ще те държи толкова. То полза от напускащ служител няма никаква и повечето го знаят.

Ми аз затова не работя. За без пари не работя.

Е, кой работи за без пари. Разумният компромис обикновено включва и това - търпиш разни простотии за приемлива заплата, отдаваш се на семейството и приятелите. А работата си остава само работа. Нито хабиш нерви за нея, нито се пренапрягаш повече от необходимото.

# 532
Цитат
Който те е харесал ще те чака, това първо.
Второ - работодателят едва ли ще те държи толкова. То полза от напускащ служител няма никаква и повечето го знаят.
Ще чака, ама това това автоматично ти сваля шансовете при равни други условия. Ако няма кой да ти върши работата и не могат толкова бързо да ти намерят заместник, ще те държат до последно.

# 533
Проблемът е, че аз примерно за под 1500лв чисто няма да работя. А не много фирми предлагат такава заплата.

# 534
Много зависи от позицията, на която си бил и от естеството на работа- ако си бил в топ мениджмънта на една фирма и 3 месеца предизвестие може да се сторят малко. Естествено няма незаменими хора, но да кажем някои работодатели не искат да излизат от зоната си на комфорт и те самите да обучават новите кадри и затова си връзват гащите с по-дълго предизвестие, за да може човека, който напуска, да предаде колкото се може повече от работата си на новопостъпилия. А и така имат повече време да намерят подходящ кандидат, ако все още няма такъв. Ти от своя страна като си решил да напускаш, естествено, че искаш да се отървеш колкото се може по-бързо и за теб дългото предизвестие не е оферта.

# 535
Това е вероятно, защото имаш други доходи.

1500 лв. чисто и за София е една от средните заплати. За провинцията със сигурност е мечтана от много...

# 536
  • Другата България
Проблемът е, че аз примерно за под 1500лв чисто няма да работя. А не много фирми предлагат такава заплата.
А какво предлагаш насреща?
Стаж, опит имаш ли? За кой град ги търсиш тия цифри?

# 537
1500 лв не е някаква уау цифра, че всички да подскачате като ожилени. Или иначе казано около 750 евро. Това е една прилична заплата за що годе достоен живот в БГ. Защото за мен не е нормален феномена работещи бедни...

# 538
За София имах предвид, което не е много. Платен стаж нямам много, но имам други добри качества, сертификати, онлайн курсове, работа в чужбина. Позицията, за която кандидатствах отговарях абсолютно на всички изисквания, даже нямаше изискване за определен стаж и не ме взеха, но имаше над 100 кандидати за едно място. И явно на повечето добре платени места конкуренцията е много голяма и няма смисъл да се кандидатства.

# 539
Винаги има смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт