Работа, CV-та, HR-и, съвети - 65

• 38 390
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
За дългото предизвестие - какво ви притеснява?
Ако сте много ценен кадър - новия работодател би могъл да го плати на сегашния.
А ако работата толкова не ви харесва - може да си го платите сами и сте свободни да търсите нова, по-добра.

# 541
  • Другата България
1500 лв не е някаква уау цифра, че всички да подскачате като ожилени. Или иначе казано около 750 евро. Това е една прилична заплата за що годе достоен живот в БГ. Защото за мен не е нормален феномена работещи бедни...
Хайде малко по-възпитано,ако е възможно разбира се.
Зададох съвсем нормални въпроси, никой не е споменавал малко или много .

За София имах предвид, което не е много. Платен стаж нямам много, но имам други добри качества, сертификати, онлайн курсове, работа в чужбина. Позицията, за която кандидатствах отговарях абсолютно на всички изисквания, даже нямаше изискване за определен стаж и не ме взеха, но имаше над 100 кандидати за едно място. И явно на повечето добре платени места конкуренцията е много голяма и няма смисъл да се кандидатства.
Ясно. Благодаря за отговора.

# 542
Здравейте. Възможно е да имам следната дилема с две предложения за работа. Отсега го мисля доста. Вие как бихте ги степенували:

1. Голяма фирма, сериозен работодател, доста добра професионална възможност, надгражда досегашния ми опит, много сериозни придобивки и отношение към служителите. Всеки ме съветва да ми е топ приоритет. Минусът е отдалечена локация на около 30 минути от града, съответно за мен е известна изолация и нужда от железен режим (не ми се отдава много), има организиран транспорт.

2. По-малка фирма, по-страничен за мен бранш, нещо по-различно и по-скромно като професионална възможност и длъжност, може би едно стъпало надолу. Усещане за по-неформална и приятелска среда, по-млад колектив, работно място в града на удобно място или възможност за движение пеша, което приветствам, по-удобно работно време. След дълъг период в големи фирми и по-напрегната работа може би е вариант за малко "дауншифтинг". Като условия обаче определено ще е под горния вариант. Би ме отдалечило от сферата, в която съм силна.

И двете фирми са с чуждестранни собственици, коректни, с ясни практики за оценка на персонала, актуализация на заплащане и т.н. Благодаря предварително. Blush

# 543
Следя темата и ви чета с интерес.
Сега аз си търся работа и честно казано съм изумена от условията, които 90% от работодателите предлагат. Не мислех, че ПАК ще се сблъскам с това безумие, че все още съществува... Работех във фирма, която си плащаше и осигуряваше прекрасно, но напрежението мо дойде малко множко и се махнах.
Та сега хм, плащат едно, осигуряват на минимална заплата. Да не говорим безумните неща, които изискват, направо съм в потрес.
На 42 години съм и не се хващам вече толкова лесно на сладки приказки. Никой не спазва закони тук и никой не контролира качествено.
Само да вмъкна, че сумите, за които говорите от 1500 лв чисто не се срещат толкова често като заплащане, ако трябва да бъдем честни

# 544
В провинцията 1500 лв си е супер добра заплата, а трябва да е минимален стандарт при тези цени.

# 545
Здравейте. Възможно е да имам следната дилема с две предложения за работа. Отсега го мисля доста. Вие как бихте ги степенували:

1. Голяма фирма, сериозен работодател, доста добра професионална възможност, надгражда досегашния ми опит, много сериозни придобивки и отношение към служителите. Всеки ме съветва да ми е топ приоритет. Минусът е отдалечена локация на около 30 минути от града, съответно за мен е известна изолация и нужда от железен режим (не ми се отдава много), има организиран транспорт.

2. По-малка фирма, по-страничен за мен бранш, нещо по-различно и по-скромно като професионална възможност и длъжност, може би едно стъпало надолу. Усещане за по-неформална и приятелска среда, по-млад колектив, работно място в града на удобно място или възможност за движение пеша, което приветствам, по-удобно работно време. След дълъг период в големи фирми и по-напрегната работа може би е вариант за малко "дауншифтинг". Като условия обаче определено ще е под горния вариант. Би ме отдалечило от сферата, в която съм силна.

И двете фирми са с чуждестранни собственици, коректни, с ясни практики за оценка на персонала, актуализация на заплащане и т.н. Благодаря предварително. Blush
Аз бих предпочела първото, втората работа бързо ще ти дотегне

# 546
Никой не казва, че 1500 лв. са много. Определено не са. Обаче се оказва, че малко работодатели дават повече, дори и да си с 3 езика и 20 г. стаж. Изключвам IT-сектора и високи мениджърски позиции, като за вторите не се кандидатства през джобса /или изключително рядко изпада възможност от там/, всички сме наясно...

Мис Каприз, много голямо значение има дали имаш деца или намерение за такива.
Аз гледам от там, че трябва да ми е удобно и близо до детето, да мога да изляза по спешност, ако се наложи, заплатата да е редовна и да е сравнително стабилна работата.
Това е, докато е малко или сравнително малко детето. Преди или след това може би трябва да се помисли за позиция с изгледи за растеж и придобивки. Peace
Вземи един лист и си напиши + и - на двете работни места. Така ще ти се изясни по-добре.  Peace

# 547
Съжалявам много, че ще го кажа, но така както се описва дамата нагоре, която "за без пари не работи" излиза, че е мечтаният служител, който видиш ли не му дали смешните пари. Лично за мен това е пълен абсурд. Колкото до кандидатите и реалният им брой, никога не можеш да си сигурен колко са, освен ако не видиш СВ-та пред тебе. Плюс това 1500 лв чисто дори за Сф са сума, която малко фирми ще дадат за някой новак, било то и със сертификати. Много зависи за какъв бранш става дума.

# 548
Сори, ама наемите в София са прекалено скъпи, отделно сметки, транспорт, храна, аз на какво ще живея, от въздуха сигурно ще се издържам? Доста добър служител съм и това, че нямам кой знае какъв стаж говори, че не бих се хванала на първата работа, която ми се предложи. Първо гледам дали ме устройва и тогава се впускам да кандидатствам.

# 549
Колкото по-малко стаж, толкова по-малка заплата. Трудовият опит е най-определящ  заплатата

# 550
Колкото по-малко стаж, толкова по-малка заплата. Трудовият опит е най-определящ  заплатата

Което е пълна глупост, ама карай. Аз имам стаж, който не е регламентиран т.е. под масата. И сега какво - излиза, че съм некомпетентна.

# 551
Когато човек има избор /странични доходи/, може да си позволи да избира и изчаква хубава, добре платена и желана работа. Няма лошо, разбира се. Всеки си преценява.
Само коментираме, че за днешната реалност 1500 лв. чисто не са за пренебрегване, макар че не са нищо особено /750 евро при цени почти като европейските/.

# 552
Сори, ама наемите в София са прекалено скъпи, отделно сметки, транспорт, храна, аз на какво ще живея, от въздуха сигурно ще се издържам? Доста добър служител съм и това, че нямам кой знае какъв стаж говори, че не бих се хванала на първата работа, която ми се предложи. Първо гледам дали ме устройва и тогава се впускам да кандидатствам.

Ами седи си в прованса или заминавай за чужбина със сертификатите. Едва ли са те канили в София.
Колкото по-дълго време не работиш, толкова олекват всички документи за знанията ти.

# 553

Което е пълна глупост, ама карай. Аз имам стаж, който не е регламентиран т.е. под масата. И сега какво - излиза, че съм некомпетентна.

На мен нищо нямаше да ми пречи да си напиша този стаж в СВ-то

# 554
Ами да, седя си. И не ми пука какво олеква, пука ми да си намеря подходяща платена работа. За София заплатите са меко казано смешни и съм отказвала оферти неведнъж. Няма никакво желание за София, а и е доста мръсна, много по-добре за мен би било западна държава.

Общи условия

Активация на акаунт