Работа, CV-та, HR-и, съвети - 65

• 38 294
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
Не е като да няма особено в чуждестранни посолства има и по над 2000лв.

# 676
особено в чуждестранни посолства
Shocked То и за президент дават повече.

# 677
  • Другата България
Обикновено рядко гледам фирми или дори по-големи компании,  
Ето това също е грешка.
Ти какво гледаш тогава? За ДА гледай http://iisda.government.bg/competitions/competitions_list, но за там прочети по-нагоре за какви заплати става въпрос. Аз също съм в ДА, малко по-специфична сфера на работа, но съм на ТД и затова и заплатата ми е по-висока.
Не е като да няма особено в чуждестранни посолства има и по над 2000лв.
hahaha Отказвам се. Късмет ти пожелавам, ще ти е нужен за претенциите и изискванията ти.

# 678
Понеже се спрягат много цифри из последните страници, да си задам и аз "цифровия" въпрос.
Знам, че като цяло в банките заплатите не са високи. Но дали това е така само за редовите или и за мениджърските позиции? Става въпрос за чужда банка и управление на малък екип- 4-5 души, като дейността на екипа е по-скоро спомагателна. Позицията е подчинена на Началник Сектор. Каква заплата би получавал конкретния мениджър? Може и на лични.

# 679
Не разбрах какъв е проблемът човек да се цели високо като в случая това не е кой знае колко висока цел. Както казах и фирми гледам, но рядко. Все пак искам стандартно работно време от понеделник до петък.

# 680
Не разбрах какъв е проблемът човек да се цели високо като в случая това не е кой знае колко висока цел.
Тогава какво толкова се чудиш къде да почнеш? Има цели 70 посолства, избор голям.

# 681
Не се ли чувстваш просто поредното лице сред множеството? И не знам само в сегашната ли фирма е така или повсеместно, но е много шумно, постоянно говорене и смях и не може да се концентрира човек. А трябва да внимаваме, защото работим с данни и ни трият сол после. Grinning
Сега ще се смеете, ама миналата година ходих на астролог. Каза ми че аз най-добре се чувствам в голяма компания и трябва да търся и да работя в такава, което е и самата истина, аз в малка компания или да работя за себе си бих полудяла

# 682
  • София
Не се ли чувстваш просто поредното лице сред множеството? И не знам само в сегашната ли фирма е така или повсеместно, но е много шумно, постоянно говорене и смях и не може да се концентрира човек. А трябва да внимаваме, защото работим с данни и ни трият сол после. Grinning
Сега ще се смеете, ама миналата година ходих на астролог. Каза ми че аз най-добре се чувствам в голяма компания и трябва да търся и да работя в такава, което е и самата истина, аз в малка компания или да работя за себе си бих полудяла

Ами при мен нещата са по различни, аз съм на висока ръководна позиция и имам офис както и комуникация с хората на най-високите постове в компанията на глобално ниво. Но, не са ме наели на тази позиция, започнах преди доста години на entry level позиция  и за щастие никога не съм чувствала една от многото, както и контакта с хората, смеха, шума са ми приятни, но аз съм есктроверт.

# 683
Аз съм т.н. амбиверт, но повече си харесвах всеки ден да идват много и различни клиенти. Бързо ми омръзват едни и същи физиономии по цял ден.

Имам въпрос за професионално обучителен център Макс Плюс в София на ул. Триадица - добри ли са?

# 684
Не разбрах какъв е проблемът човек да се цели високо като в случая това не е кой знае колко висока цел. Както казах и фирми гледам, но рядко. Все пак искам стандартно работно време от понеделник до петък.

Аз ще те посъветвам да не се отказваш и да следваш мечтите си. Когато си уверена в знанията и възможностите си, ще постигнеш успех. 1500/1600 е нищо за София, тук още малко и ще ти кажат, че трябва да си доволна на 900

# 685
За да претендира човек, че иска висока заплата, трябва да има какво да предложи насреща. Само с голи думи, не става.
Доколкото разбирам момичето няма опит, но пък има изисквания - чудесно, но как ще изпъкне и ще накара да предпочетат нея пред останалите кандидати? Опитът, освен конкретни знания за позицията, предполага да и научаването на още основни умения, които не се придобиват със сертификат - емпатия, работа с хора, дисциплинираност, постоянство и т.н.

# 686
За да претендира човек, че иска висока заплата, трябва да има какво да предложи насреща. Само с голи думи, не става.
Доколкото разбирам момичето няма опит, но пък има изисквания - чудесно, но как ще изпъкне и ще накара да предпочетат нея пред останалите кандидати? Опитът, освен конкретни знания за позицията, предполага да и научаването на още основни умения, които не се придобиват със сертификат - емпатия, работа с хора, дисциплинираност, постоянство и т.н.
Писах по-горе няколко пъти, че имам опит, макар и не в една и съща сфера. Изкарахте ме, че току-що съм излязла на пазара на труда, което не е вярно. А и за столицата заплата 1500лв не е кой знае колко висока сума. Склонна съм и на по-ниска да започна в началото, но да знам, че тази позиция  ще има какво да надграждам и да се развивам, а не да подписвам договор за 1000лв чисто примерно и така да си карам с години без никаква възможност за повишаване на заплатата и израстване в йерархията. 

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 21:12 от Auspicious

# 687
Днес бях на интервю за работа в кол център с английски, защото е близо до университета и квартирата ми. Наистина ми хареса обстановката, представих се добре и съм горда със себе си. Питаха ме много за сесията и работа и учене. Нямам нито един стаж и това ме притесняваше. Мениджърът на отдела ми ми обясни да не се притеснявам, защото имало други студенти от моя университет и факултет и били много толерантни. Заплатата почти я познах от първия път и мога да ви кажа, че вече предчувствам колко сплотени са като екип - вярвам на 6-тото си чувство и не ме е лъгало. Нямам претенции за 1к заплата като колежката, просто искам да имам опит. Също видях в един астрологически сайт, че това лято ще е добро за зодията ми в бизнес план и да чакам добра новина в началото на другия месец.
Колежката, която чака голяма заплата от рода на 1к и повече - без опит и с гола диплома няма да стане. Трябва да имаш стаж и да го натрупаш някак си, а ти се отказваш и имаш претенции. Ако беше с 5 години стаж и квалификация - щях да разбера, но на теб това ти липсва.

# 688
@Anonymousia Не знам за коя "колежка" говориш, но не съм без опит и с "гола диплома". Абе не четете ли не мога да разбера. Четене с разбиране. Може да нямам 5 години стаж, но 3 имам за разлика от теб и съм се наработила на работи за 400+ лева. Едва ли не излиза, че искам някакви милиони. Grinning
Астрологията няма да я намесвам.

# 689
  • София
Auspicious трудов стаж или стажант си била 3г?

Общи условия

Активация на акаунт