Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 34

• 46 999
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
Десперата, кварталът няма значение в случая, ако цената е добре позиционирана. Винаги има хора, които търсят И в този квартал. Лично познавата двама ИТ, които си купиха в точно този квартал. Вярно, че е НС, но си търсеха там.
Малка панелка там може да иска да купи и човек, който си е свикнал с квартала, за родител, останал сам, но да е наблизо, за пораснал тинейджър, кандидат студент, с идея после за под наем и кой знае какво още.
Но пък нищо чудно, твоята теза също да е вярна, ако се окаже, че няма нито един човек, който да пуска търсене по критерий панел и този квартал. Моята е, че все има кой да потърси, но от тях, никой не се обажда, защото слагат диапазон цена, която е по-ниска от нейната, или ако им излиза в критериите, снимките са такива, че не предизвикват у тях желание за обаждане. Rolling Eyes

# 106
Да, вероятно има и недекларирани доходи, но вие какво си представяте? Че тези дето се осигуряват на минимална взимат по няколко бона? И те едва кретат и гледат как да излъжат държавата с някой лев. Да не говорим, че това не важи за чуждите фирми, където дават малко по-високите заплати. Тия дето укриват са дребните бизнесчета, които са смазани така или иначе.

# 107
Да, вероятно има и недекларирани доходи, но вие какво си представяте? Че тези дето се осигуряват на минимална взимат по няколко бона? И те едва кретат и гледат как да излъжат държавата с някой лев. Да не говорим, че това не важи за чуждите фирми, където дават малко по-високите заплати. Тия дето укриват са дребните бизнесчета, които са смазани така или иначе.
Да те свържа с майстора ми - 2000 лв. за 10 календарни дни работа. Умножи го по работните дни в месеца и си направи сметката. Мислиш,че се самоосигурява на максимума? (Rofl)

# 108
И аз мога да подскажа, за нашия майстор, който слага гипсокартон иначе. Каза ни, че последните години не пада под 4-5 х на месец. На ръка. Нямам основание нито да му вярвам, нито да не му вярвам. По-скоро му вярвам, като виждам колко взе от нас Simple Smile. Може и часовете работа да са му много, може и квадратура много да отмята, идея нямам, но е факт, че има и много такива доходи. За международните шофьори пък да не говорим. Там всичко минава като командировки, а иначе са осигурени на минимума. Огледайте оферти за работа, и вижте какви суми се предлагат в този бранш. Между 3 и 5 х, и всички те не попадат в тази класация.
Чуждите фирми, са си друга бира. Големите фирми с офис планктон, както се спомена тук този термин, се осигурява честно. Но и маса народ не го прави на реалните пари.

# 109
  • В планината / На морето
Paйoнът в Coфия, ĸъдeтo цeнитe нa лyĸcoзнитe имoти cтигнaxa 3000 eвpo нa ĸв. м.

https://money.bg/property/rayonat-v-sofiya-kadeto-tsenite-na-luk … ampaign=incontent

# 110
Факт, същите тези познати се натърбушиха с кредити за по 100к евро. И защото не им стигаше ипотеката си взеха и потребителски...
Според мен доста хора ще изгърмят.
Защото едно е да вземеш 100000 евро,а съвсем друго е да ги върнеш,
а и цените на имотите в София са надценени поне с 20% и наближава времето на намаляване на цените.

# 111
  • София
Цената ми е почти най-ниската в района. В блока има доста млади семейства, явно скоро са нанесли. Става и за отдаване под наем на студенти. Брокерът каза, че са се обаждали.
Аз мислех да се обадя на един мой познат и тази седмица ще го направя.

# 112
Какво и къде продаваш?
Една малка панелка в Овча Купел.
ахааа, все пак с твоята половинка стигнахте до едно мнение. Радвам се за вас

# 113
Тогава трябва да имаш стратегия. Мога да ти напиша как бих постъпила аз. Изхождам от позиция, че апартаментът все пак има що годе приличен вид, с подменена дограма, дори най-евтиния клас да е. Ако е за ремонт е друго, но и да не става за твоя случай, може да става за друг. Ще го опиша по-генерално, не само за Free, какво би могло да се направи за по-успешна продажба от моя гледна точка(при всички случаи, препоръчвам ако има възможност да се подмени някой и друг прозорец, да се боядиса някоя и друга стена преди старта на продажбата. Това в случай, че се гони цена - тази инвестиция, се връща. Важно е да няма фрапиращи видими точки минус, за които да се хване Купувача с "да, ама...")
0. Зарязваш брокера. Ако имаш договор, виж кога ти изтича. За самата сделка си взимате адвокат, който да ви представлява и превежда през процеса на подготовка на документи. Даже често се случва, той да дава акъл и на другата страна, ако тя е с пишман брокер.
1. Щом няма развитие 2 месеца, бих свалила за малко обявата. През това време, ще направя много качествено почистване (ако не е правено такова), подреждане, включително добавяне на аксесоари, вазички, възглавнички, хубаво шалте за спалня, някоя и друга саксия с красиви свежи цветя, всичко, което се сетиш. Разбира се, взимаш от приятелки, колеги, от мястото, в което живееш (ако не е същото), въобще постараваш се да изглежда така, че да ти се прииска да се събуеш и да си заживееш там Simple Smile
2. След като го украсиш, правиш хубави снимки. Ако нямаш хубав фотоапарат, или намираш приятел с такъв, или намираш кой телефон от тези край теб прави най-хубави снимки. Ако имаш симпатична кухня, може да си донесеш един плодов тарт/пай, кейк, нещо сладко в хубав поднос на маса, на плот, измисли хубава дъска за рязане, разрежи плод , или зеленчук, сложи измити марули в гевгир, абе развихри си фантазията Simple Smile. Да има и снимка с изглед, ако има такъв, особено ако е примамлив.
3.1. Брандираш си снимките т.е.наплякваш си твоя мобилен номер и отгоре, и по средата и в ляв и в десен ъгъл, където се сетиш по снимката(който номер е само за тази цел по възможност).
3.2. Правиш си чертеж на апартамента. Ако не можеш със софтуер, на лист да го начертаеш, ще е много добър ориентир за купувача.
4. Проверяваш прогнозата за времето в събота. Съботата, в която смяташ, че е много вероятно да ти се случат огледите. Решаваш коя ще е твоята седмица на тази база и си планираш възможност за разговори през деня. Посвещаваш се на този момент.
5. Определяне на цена.Ако не си сигурна в цената, консултираш се. Трябва да си СИГУРНА, че това е продаваема цена. На база на минал период, не може да не си проследила цените. Естествено, слагаш си и малко отгоре, но пак има значение каква ще ти е обявената цена. Много важен фактор е това. Трябва да е такава, че да си сигурна, че ще ти се обадят повече от 3ма брокера. Ти търсиш и частни лица.
6. 1. Пускаш обява. Във вторник вечерта, около 17-17.30 ч. Сама. В този час активно търсещите си ЧЛ пускат малко преди да си тръгнат от работа филтрите. Хващаш ЧЛ от вторник, но без да са ти звъняли цял ден. А брокерите вече са си тръгнали. И имаш още 3 дни, в които да ти звънят. Описваш си хубаво имота. Точно и ясно, без излишна информация, но достатъчно детайлна. Слагаш и чертежа при снимките.
6.2. В обявата описваш, че огледи се правят САМО в събота.
7. Започва звъненето. Естествено, брокерите са първи.Затова е много важно да ги разпознаваш, ако не си признаят. За тях огледите започват в 12 ч в събота - първи час. И си пишеш всичко. Еди кой си номер, от толкова часа. Проверяваш всеки номер, от който ти звънят в гугъл. Веднага излизат тези, които са на агенции. С някои има греда, но си длъжна да провериш. Някои ще искат да го продадат вместо теб, като няма да искат нищо от теб, само ще искат твоето разрешение да го продават с 1-2 или 3 х отгоре, зависи от твоята цена Simple Smile. Не им се лови.Като затвориш телефон, веднага и в самия телефон записваш името на агенцията Б за брокер и още нещо подсказващо, или Гошо ЧЛ 1 (частно лице първо обадило се), или твой си код. Ще има после дублиращи се обаждания от едни и същи номера и ще ти твърдят, че НИКОГА , ама никога не са ти звъняли. За частни лица започваш да даваш часове от 10 примерно. И така, докато си напълниш графика Simple Smile. Това в идеалния вариант, че е сработила тактиката от предните точки. Simple Smile (ще има такива, които ще ти открадна обявата, ще сложат точно твоето описание, но ще са без снимки, защото твоите са здраво брандирано с твоя номер Simple Smile. Може, ако ти се забавлява, да им пишеш, или да им се обадиш, като купувач, да пишеш до сайта, но това само ако ти се забавлява. Във всеки случай има ефект и накрая махат обявата, защото виждат, че имат насреща човек, който им знае номерата)
8. Още в петък вечер, отново преглеждаш чистота, да няма какпи по мивката, батерии, да е проветрено. Ако ставаш рано може и в събота. Проверяваш асансьора. Току виж вчера някой е разлял нещо, или кучето му повърнало. Опитваш се и такива неща да отсраниш Simple Smile Занасяш нещо сладко и с ванилия и канела, което да мушнеш в микровълнова или фурна, да замирише на мил детски спомен Simple Smile. Слагаш цветя във ваза. Ето сега, в този сезон в лидл продават за без пари лалета. В спалня, хол, пред които има тераса, слагаш на простор или накъде, където няма да се набива в очи кърпа, навлажнена и с капка лек омекотител за дрехи (да не изсипеш шишето Simple SmileSimple SmileSimple Smile). Избираш си любимия аромат. Затова трябваше да е слънчево Simple Smile по прогноза да може да се свърже с аромата от омекотителя. Отделно, когато е слънчево в този момент, в който има оглед, впечатлението е друго. Не подценявай слънцето. Ако огледа е през лято, не трябва да е в най-горещия час. Тогава огледите може да започнат от 8-8.30, точно след нощния хлад. Зимата евентуално малко по-късно. Не пръскаш с ароматизатори, защото те се усещат и сякаш искаш нещо да скриеш. Оставяш да се носи само леко и ненатрапчиво свеж мирис на чисто пране Simple Smile
9. Обличаш се хубаво, нито натруфено, нито с анцуг. Не трябва продавачът да изглежда нито богато, нито бедно. И двете крайности и около тях отблъскват. Нормално.
10. Това е твоят момент Simple Smile Всичко зависи от теб. Бъди искрена и усмихната. Ще има и кофти хора, ще има и симпатични. Те нещата се усещат. Взаимното харесване също. Ако продаването не е на всяка цена, Вие също може да си избирате купувач. Мисълта ми е, запомнете си кой в кой момент е бил на оглед, за да може да свързвате после, ако има повторно обаждане. При две сходни оферти, много по-плавно преминава последващия процес по продажба с хора, с които имате ако не взаимна симпатия, поне не са ви отвратителни.
11. Ако имате оферта, вече вие си решавате какво правите нататък. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Това се канех отдавна да го напиша, но все нещо ме спираше. Естествено, че някои неща може да ви се сторят и пресилено. Те са посочени по-скоро като идея и посока за размисъл. А и не е нужно да се съгласявате с всички. Важно е да се изберат тези, които работят за вас. Не мога да гарантирам, че при всички и всякога би проработило, но вероятността е много висока.Така се избягват безкрайни огледи по всяко време и обаждания до откат. 3 пъти съм видяла тази схема в действие, като се опитах да обобщя в списъка горе точки, събирателни от 3 успешни продажби. Точно след една такава събота за оглед, имаше сключена сделка и в трите случая. Този опит не е само мой. Благодарна съм на хора, които са споделили с мен, затова и реших да споделя и аз. А който не харесва моите идеи, просто не ги следва Simple SmileSimple SmileSimple Smile.

Успех!

# 114
  • София
То така описано и на мен ми се прииска панелка  Laughing
Щом няма обаждания, причината може да е само една - несъобразена цена с предлагания имот  Wink

# 115
  • WonderLand
На каквото и да мирише в апартамента ако цената е прекалено висока няма кой да се върже. Покажи обявата и тогава да умуваме

# 116
  • София
Много ми харесаха препоръките, ще ги запомня, за когато се налага.
Влизам да ви питам някой да търси 100 кв чисти, тухла от 70- те, с 22 кв надземен гараж, до Плиска, 140000 евро? Моя позната продава, не съм брокер, но и тя не иска в нета да го дава... Та, ако някой иска , да ми пише, не и брокери!

# 117
И телефона, на който ще ти звънят да е от карта с временен номер. Защото после ще луднеш от обаждания, може и след година.

# 118
Е, вече ще знам, че ако не ми се продава апартамента, то ще е заради липсата на кичорийки разпръснати тук и там, а и защото не съм добра сладкарка. Плодовете пък си държа в хладилника - смятам ги за храна, а не за украшение.

# 119
Дъртата тухла до Плиска за багер ли е отвътре?

Общи условия

Активация на акаунт