Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 34

• 47 004
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
  • на последния етаж
Аз също се интересувам от офертата до Плиска.

# 121
Тогава трябва да имаш стратегия. Мога да ти напиша как бих постъпила аз. Изхождам от позиция, че апартаментът все пак има що годе приличен вид, с подменена дограма, дори най-евтиния клас да е. Ако е за ремонт е друго...
===
Този опит не е само мой. Благодарна съм на хора, които са споделили с мен, затова и реших да споделя и аз. А който не харесва моите идеи, просто не ги следва Simple SmileSimple SmileSimple Smile.
Успех!
Подкрепям с две ръце, че стратегията работи, дори и за хора, запознати с подобни "хитринки"! Уюта на жилището, светлината, че дори ароматът могат да повлияят много на купувача. За мен този пост трябва да стои на първа страница на всяка нова тема Simple Smile Благодаря на 2109beforeGDPR за споделения опит!

# 122
  • В планината / На морето
Същото важи и за даване под наем. Чистота и уют е разковничето. Бих добавила и хубави чаршафи на леглата . Меки, ароматни хавлии в баните, подредена козметика, покривки на масите, пътечки  и т.н. Да ти се прииска да останеш.

# 123
Здравейте,
Бихте ли си купили апартамент в Нове Хоум? Строителството още не е съвсем започнало, но много ми харесва локацията... и въобще какво ви е мнението? Бих се радвала на коментари от ваша страна Simple Smile

# 124
Тогава трябва да имаш стратегия. Мога да ти напиша как бих постъпила аз. Изхождам от позиция, че апартаментът все пак има що годе приличен вид, с подменена дограма, дори най-евтиния клас да е. Ако е за ремонт е друго...
===
=====

Подкрепям с две ръце, че стратегията работи, дори и за хора, запознати с подобни "хитринки"! Уюта на жилището, светлината, че дори ароматът могат да повлияят много на купувача. За мен този пост трябва да стои на първа страница на всяка нова тема Simple Smile Благодаря на 2109beforeGDPR за споделения опит!

Е, явно не за всички работи, може да съм единственото изключение, но пак не е 100% Smirk Квадратура, изложение, състояние , възможност за малки преустройства, ако за мен ще е по-удобно, естествено цена - това са обективните неща, които са важни за мен. Нагласените истории тип за снимки ме дразнят.
Единственото, с което съм съгласна, е за светлината. Ако е тъмно жилище, заради етаж, изложение, отстояние, тогава е добре да се насрочват огледи, когато е най-светло в жилището, ако е възможно! Както и ако има вдигащи шум съседи - свирене, чалги и т.н., тогава пак бих се опитала да насроча огледи в часове, когато е спокойно.
Ако се дава под наем - тогава е вече друго. И пак няма да се занимавам да подмивам боклуците в общия коридор или в асансьора, както и да готвя за сульо и пульо!

Жалко за тези 80% минимум, които се влияят от подобни "хитринки" - говоря за продажба.

# 125
  • София
Чак пък 80%, не вярвам чак толкова в аромата на ванилия (дано не бъркам).
АКо продавате необзаведено в Америка взимат мебели под наем да изглежда по-добре, помислете и този вариант за трайно повишаване на моментната цена.  Peace

# 126
Аз вдигам боклуците и по принцип. Ако някой е разсипал нещо, и не си го е изчистил, стига да го видя на прибиране в къщи и зная, че чистенето на входа е след 3 дни, ще се върна и ще го изчистя, защото то ще се разнесе из целите стълбища, асаньор и накрая ще си го занеса и аз в къщи. Отделно, че на мен ми е неприятно да го гледам. Общите части НЕ са на сульо и пульо, а са на всички живеещи в дадения блок, вход, кооперация, включително и мои. Всяко подобрение на общите части, повишава цената на имота и на сульо и на пульо, но и на моя. Колкопо повече са хората, които ще се наведат и почистят, толкова по-добре и уредено ще живеем всички. Но това е моята гледна точка и не очаква ти да се съгласиш с мен.
Точките, които описах са събирателен образ. Ванилията е аромат/символ на уют. Къде съм казала да готвиш за сульо и пульо. Дадох идея за сладкиш за самата снимката, пък после ще си го изядем ние Simple Smile. За огледа идеята е само да има лек аромат и то само ако иска някой. И да, "ванилията", при дом с добри параметри (не с овехтелите мебели от прабаба му, вмирисани на старо и без антикварна стойност), поддържан, без течове, без мухъл, без някакви мизерии и правилно ценово позициониране е капката, която ще наклони везната във взимането на решение. Особено когато се цели бърза сделка на най-добрата цена.
Съветът ми беше към продавачите и то към хората, които я им се случи, я не продажба веднъж в живота. И всъщност кой те кара да следваш която и да е от моите точки. Аз май така съм свършила поста?!

От гледна точка на купувач, както споделих за дадена оферта, ни предложих течаща и рушаща се отвсяъде къща та и ни се скараха. Така че, зависи Simple Smile, кой, кога и от коя страна е. Аз не искам да се държа като онези продавачи. Затова и не е имало сделка, дори да сме могли да купим и на тяхната цена. Това е пазара - някъде трябва да се срещнем. Всеки избира дали да е с усмивка, със слънчева светлина и с дъх на канела и ванилия, или с лоша дума, с мухъл и протекъл покрив Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: нд, 10 фев 2019, 19:27 от 2109beforeGDPR

# 127
Нове хоум си е проект като всеки друг нов строеж, с плюс, че е комплекс, има градинки, чистота и охрана. Иначе, ако ви устройва мястото, купувайте.

# 128
  • София
Като купувач много ме дразнят такива украси, възглавници и т. н. и са последното, което бих гледала. Много по-лесно ми е да оглеждам изпразнени и изчистени апартаменти, а не такива с 10000 джунджурии.

# 129
  • София
Това ми напомня на един случай за студио продаващо се от ЧСИ преди 5-6 години на морето. Беше обявено за около 50к лева. Собственикът българин от яд го беше разхвърлял, изпотрошил лампи, изокъсал пердета, килими. Абе кочина. Та не се продаде на първа продан, а на 3та за 40к. Още по-лошо за собственика. Представям си двустайната панелка с нарязани плодове, сладкиш, горящи ароматни свещи как веднага ще влезне в съседната тема за обсъждане на обявите  Mr. Green

# 130
Нове хоумс го обсъдихме подробно в предишната тема, потърсете!

Освен да е чист, един апартамент е добре да е празен, т.е. изчистен от вехтории. Та, в този смисъл ползата от цветя и други боклучки е никаква, най-добре е каквото може да се изхвърли.

# 131
А как да се случи, ако хората живеят вътре? Къде да идат, докато се правят огледи? Вие само апартаменти с вехтории ли гледате? Ми има и имоти, които не са такива. Има имоти, които се купуват с част от обзавеждането, особено ако има вградена кухня и с някои уреди дори. Мисля ясно описах, за какъв тип продажба става въпрос.  Има различни видове продажби и ако върши на някой работа описанието, добре, ако не върши, пак добре.

# 132
Добри съвети дадохте, ама българинът все не е доволен или за всяка манджа знае по-добра рецепта.

# 133
  • София
Аз не отричам съветите, просто това с вазите и зеленчуци е приложимо в отдаването под наем.
В конкретния случай, за който се говореше явно не се живее в апартамента.
И се съмнявам, че това е общият случай. Че къде ще отидат след продажбата?

# 134
  • WonderLand
Когато става въпрос за наем това с украсата и сладкишите миже и да проработи, но аз като купувач изобщо не се впечатлявам. Това за което гледам е локация, разпределение на стаите, квадратура, изолация, разположение в блока, изложение, светлина, има ли течове, мухъл, състоянието на подовите настилки, банята, дограмата, кухнята, вратите. Наскоро бяхме пред покупка на апартамент ЕПК, като влязохме в апартамента смърдеше на пот, а вещите на собствениците бяха толкова много и навсякъде, че не можете да си представите. Апартамента беше за пълен козметичен ремонт и решихме да преговаряме за цената, но продавача вместо да направи компромис се опита да ни пробута и мебелите си за доплащане над вече обявената цена, без да е склонен на мръдне и стотинка надолу. Еми не го купихме.

Общи условия

Активация на акаунт