Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 34

• 46 562
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
Старата тухла може да се изолира със съвременни материали, инсталациите може да се подменят с нови, обаче с  малките стаи и липсата на простор пред прозореца от НС няма какво да се направи.

Разходи се по старите квартали на София и там само гледки ще видиш Mr. Green Най-често една тясна уличка дели двете фасади, да има да няма десет метра.

# 646
   Да , но има уличка, има тротоар, магазини , някое дворче, кафенета, ресторанти, градинки.
  В районите с ново строителство са  само блокове подредени клаустрофобично . За разходки - забрави, гледаш да се измъкнеш по-бързо. Ние живеехме в Люлин, когато се родиха децата в началото на 90-те. Кварталът беше непрестижен , но съм се разхождала с часове - от една детска площадка на друга, магазини, пазар, имаше здравен пункт до нас . Като закашлят - отивахме пеша за 5 мин. Няма ги тези замисли сега в новите райони. За разходки не става. При всеки проблем , трябва кола и защото много са така -  задръствания, няма места за паркиране. Няма градоустройствена мисъл в развитието на града въобще. Купихме и ние по някое време ново строителство и като ни застроиха отвсякъде , се преместихме в старо. Ремонт, подмяна на инсталациите, но е неизмеримо по-удобно, когато ти е добра локацията и имаш тротоари , места за разходка, да  поседнеш на кафе.

# 647
  Да , но има уличка, има тротоар, магазини , някое дворче, кафенета, ресторанти, градинки.
  В районите с ново строителство са  само блокове подредени клаустрофобично . За разходки - забрави, гледаш да се измъкнеш по-бързо. Ние живеехме в Люлин, когато се родиха децата в началото на 90-те. Кварталът беше непрестижен , но съм се разхождала с часове - от една детска площадка на друга, магазини, пазар, имаше здравен пункт до нас . Като закашлят - отивахме пеша за 5 мин. Няма ги тези замисли сега в новите райони. За разходки не става. При всеки проблем , трябва кола и защото много са така -  задръствания, няма места за паркиране. Няма градоустройствена мисъл в развитието на града въобще. Купихме и ние по някое време ново строителство и като ни застроиха отвсякъде , се преместихме в старо. Ремонт, подмяна на инсталациите, но е неизмеримо по-удобно, когато ти е добра локацията и имаш тротоари , места за разходка, да  поседнеш на кафе.
  НС има във всички квартали, вкл и в коментирания от теб Люлин.

# 648
Има ли смисъл да се прави ремонт на 3стаен апартамент в панелен блок, преди обявяване на продан? Ние ще си го правим, само материали и най вече време и труд си трябва...

Има две бани, едната е за основен ремонт (така ще си остане) но другата е до средата (недовършена, само за плочки и обзавеждане) - но като се замисля, то който дойде може да не му хареса и ще почупи едно 500лв за къртене, а и аз ще съм дал поне 500лв за материали?! Rolling Eyes

Последно частичен освежителен ремонт е правен преди 6г.

Все пак мисля да закърпим с минимални вложение някои неща, да не е съвсем занемерено - с идеята да не може да се сваля от цената.
-----------------
След продажбата - какви са адекватните варианти:

А) Под наем, и чакане да паднат цените
Б) Под наем, и покупка на зелено в близките няколко месеца  (чакане още 1-2г за строеж) - по-добрия вариант ако цените се задържат.
В)  Под наем и покупка същата година на готово жилище (НС или от близките години) - по-скъпия вариант
Г) Под наем и дебнене през ЧСИ. Май сега няма кой знае какво предлагане.

Мисля си за двустайка ~50кв.м който ще го ползвам поне за 5г, т.е. не го мисля за дългосрочна инвестиция, предвид факта че ще е малък за семеен живот.

Аз лично предпочитам да е за ремонт.

# 649
  НС има във всички квартали, вкл и в коментирания от теб Люлин.

Видях района около метрото и е оле-мале , както навсякъде с ново строителство. Добре, че има инфраструктура от някога и все още не е любим квартал, че има въздух и пространство останали. Но не е така в новите квартали- там презастояването и развитието им е античовешко направо. Няма лошо - да се строи, но да има някаква  визия за красота и удобсто ,все пак. Но в зората на капитализма е така. Като не си и  склонен да се учиш от лошия опит на другите.

# 650
Леле, днес минах по Околовръстното и там НС до НС. Кой от кой по-хубави блокове, фасади, прозорци и...до там. От едната страна "красотите" на Малинова долина, от другата същите в едни места, дето не са и квартали, обаче сигурно ги продават за Симеоново и Драгалевци. То в съседство само бетонови възли, складове, тръни, далекопроводи. И най-много някоя бензиностанция да има наблизо. Никакъв, ама никакъв градски транспорт, шум от Околовръстното. Направо недоумявам кой би си дал парите за такова нещо. Друг абсурд. Много се радвах на едно ново блокче до Фантастико на Драгалевци, имаше от юг хубава гледка към едни борове и ресторант, както и към планината. От известно време гледам - от юг на три метра от блокчето - два огромни изкопа един след друг. Значи край на гледката и планината, остава само шумът от Черни връх. Това е застрояване без никаква мисъл и грижа за хората, които ще живеят на това място.

# 651
Това е застрояване без никаква мисъл и грижа за хората, които ще живеят на това място.

А някой кара ли хората да купуват и живеят там? Нека си стои непродадено и строителите ще се научат. А ако се продаде, значи някой харесва такова. Какво има ние да се възмущаваме, като не ни касае по никакъв начин?

# 652
  Да , те като продадат апартаментите с панорамата  и под носа на новодомците  ,изкопат дупка и ги зарадват с гледка към съседската спалня. Като преди това са им обещали, че  въобще няма начин това да се застрои - зелена площ ще е . И улици обещават, и други цивилизационни екстри. Ама не се случват - само блокове един връз друг ,  докато се върти тази безумна мелница и се радват хората на новичко. И все се надяват, че някой в един момент ще се замисли за инфраструктура някаква. Но такъв момент не идва, а и не се задава като гледам. Пообещаят паркче, метро , докато се намерят шарани за поредното  строително гето.
Това е застрояване без никаква мисъл и грижа за хората, които ще живеят на това място.

А някой кара ли хората да купуват и живеят там? Нека си стои непродадено и строителите ще се научат. А ако се продаде, значи някой харесва такова. Какво има ние да се възмущаваме, като не ни касае по никакъв начин?

Нали живеем в този град. Как да не ни касае. Хората са неориентирани. Особено тези, които сега идват в София. И ние навремето като купихме , бяхме доста заблудени. Дълги години не бяхме в България. Беше в 2000 г. - кв.Витоша. Беше идилия там все още - спокойно , зелено. Няма улици , детски градини, училища. Аз не можех да си представя , че може да бъде така оставен квартала . Мислех си, че ще се развие, и то в някаква разумна посока. Разви се , но в безумна. Иначе , ако бе в нормална държава, бе място с голям потенциал да е идеално място за живеене.

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 19:17 от Анонимен

# 653
Как да не ме касае, като тези хора не могат да мръднат от жилището си без кола въобще - поликлиники, дет.градини и училища по два пъти на ден в пиков час, пазаруване - всичко с колите и на светофари и улици, по които минаваме и ние. Още повече, че Симеоново, нали, на изгодна цена, брокерите обещават и обясняват че всичко е на една ръка разстояние. Ама много дълга ръка де.....ама това се разбира в последствие.

# 654
  • София
Строи се, защото се купува. Не са строителите виновни, а същите хора, които се вайкат или ги съжаляват  Wink

# 655
То хубаво се купува, ама да се гледа къде се купува. И как ще гледаш дете в пустошта без градинки и места за игра навън. Или пък възрастен човек, който не може да мръдне от блока. Чудно! А и не съм убедена, че недоразуменията ще бъдат продадени, чак пък толкоз загубени хора не вярвам да има.

# 656
Мнението идва от там, едно си баба знае едно си бае Wink Некомпетентноста по редица сложни въпроси кара хората да казват, ти знаеш ли аз 40 години живея в това жилище, по хубаво жилище няма Wink Повторено 100 пъти това се формира като статистически обосновано мнение, и хората почват да си мислят че стабилните дебели стени от плътни тухли са свръх термо непроводими ... да ама не 0.6W  при 0.24W при модерните загуби за квадратен метър при делта темепратура 1 градус.
Липсата на подсигуряване на термомостовете от терасите, драматично увели1ават загубите. Ето пример, Гошо си топли спалнята пред която има тераса, топлият въздух се качва на тавана и го затопля тавана обаче продължава и излиза навън. Успех на гошо да си стопли тавана Wink
Локациите и какво се вижда от прозореца не променя характеристиките на даден имот и конструкция.
Ремонти стари сгради винаги е възможна, но понякога да си закърпиш старият балтон е по неефективно от колкото да си купиш нов Wink

# 657
Ми пожелавам успех тогава с новите балтони, пардон, балкони, пък като не Ви интересува гледката и не държите на нея ако искате, зазидайте си всички прозорци, че те какви термомостове са....Не усещате ли, че както в НС, така и в СС има хиляди различни варианти, а Вие тук обобщавате яко на ангро.

# 658
Е, то и ти обобщаваш наедро за НС.
Ние сме в ново на две места. И двете нямат конкуренция в околното старо. И двете гледат Витоша. Спалните ни са 20 квадрата. И двата са южни и почти не пускаме отопление. Канализацията не смърди и общите части са чисти и спретнати. Не зависим от съседи, които не са си оправили тръбите. Все млади хора са съседите и си плащат сметките. Да продължавам ли?

# 659
Аз обобщавам за това, което лично съм видяла. Последната година обиколих яко за огледи. И моето СС не смърди и входът е с мрамор и ковано желязо, отвън има жива охрана.Блокът има собствени приходи и е нает професионален домоуправител, който ги управлява безупречно. Да продължавам ли?

Общи условия

Активация на акаунт