Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 49
Здравейте! Скоро живот и здраве ще съм в клуба на мамите и толкова много притеснения имам в главата... В началото сигурно ще е голям хаус, но да ви питам след това успявате ли да намерите все пак време за себе си, за време с половинката и евентуално за поспиване ?
Под "време" нямам предвид нощни излизания и ресторанти ,а някакъв момент за нас двамата. Иначе си падаме домошари.Ние ще гледаме детето двамата сами и в този случай не знам ще го има ли това време изобщо ... Grinning
Благодаря ви. Simple Smile

# 1
 • София
 • Мнения: 1 041
Детето ми е почти на две и нямам време нито за мен, нито за мъжа. Май само за писпиване намирам, ако си легна към 22.00 часа с него. Дано вие по-бързо да намерите баланса.

# 2
 • София
 • Мнения: 18 577
Той пие бира, ти до него кърмиш и пиеш вода и сладко си говорите. Такъв беше животът. После слагал бебето да спи. То дреме за два часа, ако имате желание за нещо по-така, набързо. Таман си задрямала и бебето се обажда. Та така. Научавате се да живеете 2 на 2.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 223
Разбира се.Бебето ми е на 2 месеца и половина.Вечер я слагам да спи в 20ч и оттам нанатък имам време и за мъжът ми,когато р у нас разбира се(работи шофьор и спи у нас само 3-4 вечери).Когато е на работа и сложа бебка да спи си имам време и за мен.Сами си гледаме детето от както сме се прибрали от болницата.

# 4
 • Мнения: 1 930
Разбира се! И ние с ММ си гледаме детето сами, на почти 3годинки е.
В началото свикването с новия режим и ключово, първите месеци са си доста трудни и изтощителни, но свикнете ли ще видиш , че ще намирате време за вас си.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 041
И кога намирате това време? Гледате го сами и детето не ходи на ясла или градина?

# 6
 • Варна
 • Мнения: 1 007
Много свободно време имах, когато детето беше бебе. После идва трудното.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 9 173
Много зависи от детето. Има спокойни и поспаливи бебета, има и такива които много бързо научават майките си да ги разнасят денонощно на ръце. И още повече зависи от типа майка. Зависи човек колко е организиран, колко е пъргав, дали го мързи и т.н. Имам приятелка, която готви една супа 4 часа. Не се шегувам, гледала съм я.  ooooh! Аз за 1ч готвя 3 манджи.
Та и с бебето така. Аз гледах сама 2 бебета, никой никога не ми е помагал и имах време за всичко. Къщата ми винаги е била подредена и изчистена, сготвено, изпрано, по два пъти на ден ходехме на дълги разходки, вечер на таткото обръщах внимание, следобед на себе си. Вярно че почти не спях първите месеци, но това е въпрос на приоритети.
И кога намирате това време? Гледате го сами и детето не ходи на ясла или градина?
Добре де, това дете нали спи? Ако е под 1,5 год спи поне два пъти на ден, най-малките и повече, по час-два и повече понякога. През това време какво правиш? Всичката домакинска работа и разходки ги правех, когато са будни. Детето няма нужда да го забавляваш 24/7. Можеш спокойно да го оставиш да си играе покрай теб ти да чистиш или да готвиш. А когато заспят си беше моето време. Дали ще спя, ще седя на компютъра или ще се епилирам... според случая, но си беше мое.

# 8
 • Мнения: 25
Спред мен всичко зависи от бебчето. Разбира се, че ако е неспокойно времето ще е по-малко и обратно.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 041
При нас няма кротко си играе, защото аз участвам активно в играта. Следобедният сън го има, но не ми стига, той е почивката преди да ме подхване следобеда. За мен решението е яслата, да видим само как ще го приемат.

# 10
 • Мнения: 9
Съгласна съм със savina_33 Аз също имам две деца с 1.5 разлика. Намирам време, и си ги гледам сама таткото, е постоянно на работа прибира се тъкмо като ще лягат. Аз правя същото готвя и чистя докато са будни. На обед успявам да поспя малко с тях 2, 3 часа вечер са много спокойни и в 8 си лягат след това е нашето време с таткото.

# 11
 • Мнения: 280
И аз съм с бебе на 2 месеца и преди да се роди си мислех, че ще имам време за всичко - не се случи така.  Може би като порасне малко ще се получат нещата, но засега още по-скоро владеем хаоса и се надяваме да ни се съберат по няколко часа сън на денонощие, макар че се имам за организиран човек. 

Детето през деня не спи повече от 30 минути наведнъж (освен ако не е навън, тогава спи като пън и вкъщи е още по-будно), а вечер преди 12 отказва да си легне. 
Поради проблеми с кърменето се налагаше доскоро да цедя и стерилизирам преди всяко хранене, че и по-често, той имаше и нещо като рефлукс и след хранене се държим по над половин час на ръце.  Почти нищо не мога да свърша вкъщи преди да се прибере ММ и да поеме щафетата. И двамата сме наясно, че това е период и че като решавахме да имаме дете това е вероятният сценарий, той ми помага страшно много с всичко.

Не пиша, за да се оплаквам - напротив, като детето се усмихне и нищо друго няма значение, а и ММ още повече го обичам като гледам какъв добър баща е.
Надявам се на авторката да й се получат нещата, да има време за всичко, но нека не тръгва с нагласата, че е задължително така.  Аз първите няколко седмици точно заради тези нагласи бях страшно ошашкана, от много високо паднах и чак сега ми се нормализират нещата в съзнанието. 

# 12
 • Мнения: 474
Няма ли да има някого на когото да го оставиш 2-3 пъти седмично за по час два? Някоя баба? Хем да му се порадва, хем ти да излезеш ако искаш с приятелки, ако искаш по някаква друга работа. Това, че ще го оставиш някъде не значи, че не си го гледаш. Ако имаш съседка-пенсионерка, която се справя добре с деца, също може да ти е от полза, хем може да се зарадва на някой лев към пенсията.

# 13
 • Мнения: 49
Няма ли да има някого на когото да го оставиш 2-3 пъти седмично за по час два? Някоя баба? Хем да му се порадва, хем ти да излезеш ако искаш с приятелки, ако искаш по някаква друга работа. Това, че ще го оставиш някъде не значи, че не си го гледаш. Ако имаш съседка-пенсионерка, която се справя добре с деца, също може да ти е от полза, хем може да се зарадва на някой лев към пенсията.

Няма да имам на кого да го оставя. Ние сме в града-едните баби и дядовци са в чужбина, а другите на село. Вариантът е само,  когато ние отиваме на село или те дойдат на гости. Както повечето сте писали зависи с какъв темперамент ще е бебето, но все пак се надявам с времето да се напаснем. Simple Smile

# 14
 • Мнения: 55
Основно зависи от детето, отчасти и от твоята нагласа към ситуацията.
Моето дете беше най-ревящото бебе, което можеш да си представиш. По цели нощи я държах на ръце и люлеех, разнасях, само и само да не се дере с пълно гърло. Ревеше до посиняване и повръщане. Не спеше никога в кола, дереше се до задушаване от рев. В количката си е спала точно три пъти по 15-20 минути.
И до ден днешен и много изискващ малък човек, ужасно любопитна и правеща 100 бели за минута.
Две години по-късно още не сме намерили добър баланс. Успявам да поддържам дома ни, да има всеки ден сготвено, да се справяме с дневните ангажименти. От детето, работа и битовизми обаче, много ми куца и липсва личното време.
За протокола - нямаме баби и подобни, детето винаги е с нас. Водила съм я навсякъде с мен. На гинеколог, на зъболекар, да сменям гумите на колата, в банката, в общината, винаги до магазина и всякакви други житейски ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт